בעד נגד!

אליגטור

New member
אוקיי..

לא כמו שמציגים את זה כאן בכל מקרה. מצד אחד זה מוגדר כעבירה על החוק, המצד שני הם זוכים לתמיכת הממשלה (גם אם היא לא גלויה לעין) אחרת הם היו עפים משם מהר מאוד. למי שלא יודע מפעל ההתנחלויות בשטחי יהודה החל למעשה ע"י מאחז סבסטיה. שפונה והוחזר ולבסוף קיבל אישור. אני יודע שהרבה אנשים שם מאמינים בקביעת עובדות בשטח ובמבחן התוצאה אך לפעמים יש הגזמות רבות שאביב הזכיר אחת מהן. לדעתי אין להסתייג מכל מאחז אך חייבים להשתדל להשיג אישור להקמת מאחז אחרת זו עבירה על החוק ואין להקל בכך. נכון שאומרים שהארץ שלנו והמדינה לא יכולה להחליט אבל למעשה כל אזרח מחויב לחוקים וגם לפי היהדות האזרח מחויב לחוקי המדינה כל שכן יהודית אז אין כאן שאלה. בכל מקרה, דעתי היא שיש לבחון את הדברים בשטח, אם המאחז בעייתי כן גם מהבחינה שהאנשים בו עושים מהומות לפלשתינאים וזה כן קורה, צריך להוריד, אם הוא חשוב מבחינה אסטרטגית והוא פחות בעייתי וביחוד אם הוא כבר מאוכלס בתושבים רבים אז לא. לסיכום, כמו כל דבר אין כאן נגד מוחלט או בעד מוחלט. יש צדדים לכאן ולכאן.

eviv

New member
אתה מעלה שאלה יפה מאוד

למה אזרחי מדינת ישראל לא סומכים על צה"ל שיתפוס לעצמו מאחזים אסטרטגים הרי צה"ל הוא הצבא שלנו לא? לא ניתן לו את הסמכות לתכנן מהלכים אסטרטגים? האם מאחז שמונה אדם אחד ועליו מגנים 6 חיילים שומר על ביטחון המדינה? לידיעתך הממשלה לא תומכת בהם ולא מצדיקה אותם רק לא מזמן פונו כמה אבל אם ניכנס לפוליטיקה אריאל שרון נמצא במצב מאוד לא נוח מצד אחד יש לו את המפד"ל ואת האיחוד הלאומי ומצד שני יש לו את האופוזיציה ואת ארצות הברית. הוא מנסה לא לעצבן יותר מידי אף צד ומה שקורה שהמצב ימשיך להיות קיום עם כל הפיגועים וכל הדברים הגרועים האחרים...

רגע רגע,

ואם נוריד את ההתנחלויות והמאחזים הלתי חוקיים נראה לך שהפיגועים ייגמרו? אתה חי באשליה אביב חמוד. זה לא יקרה, הפלסטינאים יימצאו אמתלה אחרת להמשיך עם הפיגועים אבל אני בינתיים אשתוק מעניין אותי מה אבו-מאזן ינסה לחדש האם יילך לו ואיך.

eviv

New member
כן הביטחון יגבר

הביטחון יגבר אם נילחם מגבול מוגדר ולא ממובלעות שממעיטות את כוחו של צה"ל. אני לא אומר שהרצון לעשות פיגועים יפסיק כלא היה כי זה מה שיצא מהדיכוי שהם שורים בו. אבו מאזן א יכול לעשות הרבה עם ישראל דואגת שיהיה לו רעש ברחובות שהיא מחסלת אנשים על ימין ושמאל...

אליגטור

New member
פשוט מאוד

מבחינה אסטרטגית תושבים ואזרחים המתישבים קשה להזיז ואילו צבא כן. חוץ מזה, שדווקא על הצבא הם כן סומכים רובם ושמעתי הרבה סיפורים (בניגוד לרוב הדברים ששומעים בתקשורת) שחיילים לא מתלוננים על כך שהם שומרים על אדם וכבש אלא מישהו אמר שהוא חא מבין מה רוצים ממנו הוא מרגיש שזה פשוט בסיס צבאי. ואמרתי לך, אני לא מסכים עם קביעת עובדות בשטח ללא אישור. והביחנה הפוליטית מסובכת הרבה יותר. אף אחד לא הצליח לנתח מה שרון חושב, אז לא נראה לי שאתה תצליח.

reutרעות

New member
בעד כי...

צריך להראות לערבים שאנחנו לא מפחדים מהם והם לא מאימים עלינו. הערבים רוצים לשבור אותנו והמאחזים מראים להם שהם לא יצליחו!!!!!

eviv

New member
ולמות בשביל עיקרון נקמני זה?

את בעצם אומרת: בגלל שהם מנסים לשבור אותי אני ינקום בהם ואני ישאר שם דווקא
בואו נזכיר כולנו שהורה מצווה עלינו: לא לינקום ולא לינטור טינה האם את בעד עבירה על אחת ממצוות התורה

זה ממש לא לנקום בהם....

בס"ד זה לעמוד על העקרונות שלנו! בזה שאנו נמצאים באותו שטח אנחנו לא נוקמים באף אחד אלא שומרים ומקיימים את האידיאלים שלנו!

nO FIR

New member
טוב למות בעד ארצנו....

יש לך בעיה קטנה בתפיסה של כל העסק..: מי אלה בכלל הערבים שאני אקבע את מהלך החיים שלי בגללם?!?! אנחנו נמצאים ב'שטחים' ובהתנחלויות וכן,כן, גם במאחזים הבלתי חוקיים כי זה שלנו!-ולא כי אנחנו באים לנקום בהם! --" הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב "-----

reutרעות

New member
זה לא נקימה

זה לא לנקום בהם! זה להראות להם שהם לא יצליחו לשבור אותנו-פשוטו כמשמעו!

eviv

New member
אני יענה לכולכם כי זה דיי דומה...

אני הגבתי לטיעון "הנקמני" יכול להיות שהטיעונים שלכם הם לא נקמניים אבל תסכימו איתי ששאם מישהי אומרת שבגלל שאני לא רוצה שיחשוב שהוא מצליח אני יעשה משהו- זו נקמה אתם לא מבדילים בין האמונה שלכם האידיאלים שלכם לבין מדינת ישראל. במדינת ישראל ישנם חוקים. וחוקים אלה מחייבים את כל אזרחי המדינה, זה שאדם מחליט שהוא רוצה לגור לא בשטחים שמותר הוא עובר על החוק וצריך להעמיד אותו לדין. יש הרבה אידיולוגיות וישנן חלק שהם אינן חוקיות לפעול לפיהן אסור לך להקים מפלגה קומוניסטית אסור לך להמריד אסור להקים אירגון טרור ועוד. אין כמובן את האיסור לחשוב אבל יש האיסור שאומר מה מותר לעשות ומה לא מותר לך להאמין שכל ארץ ישראל שלך אבל אסור לך לעבור על החוק כדי להשיג את האידיולוגיה שלך...

reutרעות

New member
חוקים...

אם כולם יגורו במקומות ש"מותר" לנו לחיות בהם אז ארץ ישראל תשאר חצי ממה שהיא עכשיו! והיא גם ככה קטנה. מי זה הבן אדם הזה שיכול להכתיב לנו איפה לחיות??? אם אתה אומר שצריך להעמיד לדין את מי שגר בשטחים אז זה אומר שמי שגר בשטחים ונהרג בפיגוע, זה מגיע לו, כי הוא עבר על החוק והועמד לדין...

eviv

New member
חס וחלילה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כודם כל ארץ ישראל זה הוא שטח שמוגדר יפה מאוד בתנ"ך. זה כולל כיום: את מדינת ירדם חלק ממדינת עיראק חלק ממדינת לבנון חלק ממדינת סוריה וחלק ממדינת מצרים ארץ ישראל היא דבר קיים וזה לא משנה עם יש עליה רק יהודים או שיש עליה ערבים. <<מי זה הבן אדם הזה שיכול להכתיב לנו איפה לחיות???>> שוב פעם אנחנו חיים במדינה דימוקרטית ולכל אזרח שהוא מעל גיל שמונה עשרה יש זכות הצבעה שתגרום לשינוי מדיניות הממשלה. אם קיים חוק כזה שאומר שאסור לבנות שם הרי רוב העם שלנו עם ישראל בדעה שאסור לגור שם. כשאת חייה במדינה הזאת את צריכה ללכת לפי חוקיה או להיענש בהתאם. חס וחלילה
אני לא אומר שהרג שום אדם הוא טוב אף מעשה רצח הוא לא דבר טוב גם לגנב לא מגיע עונש מוות וגם לרוצח לא מגיע עונש מוות...

reutרעות

New member
אתה די סותר את עצמך

אתה אומר שלגנב לא מגיע עונש מוות, אבל אתה אומר שאנחנו בעצם גנבים אם אנחנו גרים במקומות לא חוקיים כי זה בעצם המקום של הערבים!?, וגם אמרת שמגיע להם לעמוד לדין, אז תחליט מה הדעה שלך???

פבפ

New member
../images/Emo45.gif בעד נלהב !

הסיכוי של כל מאחז להתפתח ליישוב אפילו אם הוא אפסי מצדיק את קיום המאחז. כל ישוב שקם מקיים את מצוות הורשת הארץ, מחזק את ביטחון ישראל ובסופו של דבר מועיל לישראל למול האוייב הערבי.

eviv

New member
אתה שוכח את העובדות...

מאחז אין פירושו גודל של התיישבות... מאחז יכול להכיל הרבה אנשדים ויכול להכיל רק מעט אבל המאחזים הבילתי חוקיים כשמם הם לא חוקיים... האם אתה מתכוון לומר לנו איזה חוקים נכונים ואיזה לא? מה ההבדל בין אדם כמוך שאומר שלעבור על החוק הזה זה נכון ואדם אחר שאומר שלעבור על החור אל תרצח זה דבר נכון?

למעלה