בעד ונגד

ע מ י פ

New member
בעד ונגד

שלום אנחנו זוג בגילאי 45 46. יש לנו 2 בנות בנות 20 15. אנחנו מתלבטים אם ללדת ילד שלישי. מאד נשמח לתקציר של בעד ונגד או הפניה טובה לקריאה. תודה עמי

recordion

New member
יסלחו לי יתר החברים כאן

אבל אני לא חושבת שרובנו הגענו להורות המאוחרת כבחירה, אלא כאילוץ. ובגיל המתקדם, האילוץ הוא שלא התאפשר להגיע להורות הזאת בגיל מוקדם יותר - מכל סיבה שהיא, החל בחוסר מודעות למשמעות השעון הביולוגי, ועד למצב שבו חוסר ההצלחה נמשך עד גיל מאוחר יותר, וכל מיני סיבות אחרות בדרך. לכן לטעמי לא מדובר כאן בחישובי בעד ונגד. אם בוער בדמכם להיות הורים לעוד ילד - שום נגד לא יעמוד בדרככם לנסות. בטח לא נגד שיועלה כאן. ואם זה פחות מבוער, לא בטוח שבעד זה או אחר ישכנע. אבל בקצרה - סיכויי ההצלחה, כולל בטיפולים פולשניים, הולך ויורד עם הגיל, והוא נמוך למדי בגילכם (בגילך, בת הזוג), הטיפולים ההורמונליים, נגיד בעדינות, לא תורמים לבריאות העוברת אותם, וכאשר תצליחו (אני מאחלת בהצלחה לכל מי שבוחר לנסות בכל מקרה), אתם חוזרים לחיתולים, ללילות בלי שינה, ואז לשמרטפים ויתר השירותים על מנת לא לאבד את החיים שיש לכם כעת. וכמובן, הילד הזה יזכה להורים עד גיל צעיר יותר מאשר בנותיכם הגדולות. כל זה נמצא בצד הנגד. הצד של הבעד הוא אותו אור בעינים (ולא פעם דוק הדמעות) שאני מכירה בפנים שלי כשאני חושבת על שני האוצרות שהופקדו בידי, הראשון כשהייתי בת 45 והשניה כשהייתי בת 48 בערך. (ולא - הם לא נולדו לי. זכיתי לאמץ אותם) (וכן, הם הראשונים שלי). את זה לא ניתן לכמת בשום דרך. מבחינתי היותם בחיי, והיותי בחייהם מצדיקה את כל מסע היסורים של הטיפולים, האכזבות, וההמתנות. לא יודעת אם עזרתי, אבל אלו שתי הפרוטות שלי.

זואי11

New member
לא יודעת אם "בעד ונגד" אבל הנה כתבה

מתוך NRG שמתארת מצב דומה מאוד לשלכם. http://www.nrg.co.il/online/archive/ART/133/316.html "בשביל מה היינו צריכים לחכות לנכדים? עשינו לבד" "זה קורה, לרוב, בגיל מתקדם, כשכבר לא מאוד צעירים, אבל גם לא מאוד מבוגרים. כשלא יודעים הכל, אבל יודעים הרבה יותר. כשפחות תפרנים והרבה יותר מבוססים. איפשהו, בין 40 ל50, מתחשק פתאום בן זקונים.תינוק קטן שימלא את החדרים בניחוח המתוק של פליטת חלב. ילדון שיהפוך את הסלון המהודר לסניף תוסס של טויז אר אס. עולל רך שיסלק את תחושת הבדידות המתגנבת, שעה שהבת הגדולה מתגייסת והבן הגדול פורח מן הקן, והבית מתרוקן, והלב... הלב מסרב להזדקן. בניגוד לעבר, זוגות רבים מביאים היום ילדים בגילאים שהוקדשו פעם ליציאה לגימלאות או לגידול נכדים. העולם הפך נוח ומצוייד, תוחלת החיים עלתה, משפטים כמו "מה יגידו השכנים" נשלחו לעזאזל, ונשים וגברים הבינו, סוף סוף, שבגרות הורית היא יתרון ולא חיסרון.יחד עם זאת, לא מדובר בצעד קל. הרחבת המשפחה בגיל מבוגר דורשת הכנה נפשית נאותה, החלטה שקולה, נכונות לוויתורים בתחומים רבים והרבה אומץ. לפעמים נדרש גם לא מעט הומור, במיוחד כשבונים על בן זקונים ו"נתקעים" עם תאומים."

זואי11

New member
ומאחלת לכם ../images/Emo50.gif באשר תבחרו

אני בעצמי מתלבטת בימים אלו לגבי ילד נוסף. אתם מוזמנים להשאר כאן
, ולהמשיך לשתף אותנו.

טילי2

New member
רקורדיון, אמרה את כל מה שאני יכולתי להגיד

בנושא. שיהיה לכם בהצלחה בכל מה בכל מה שתחליטו.

למעלה