בעד? או נגד?

Super Death

New member
מצטער

אבל אין לי צורך בגיוון. אני מעדיף את הפרה שלי well done במקום להתחיל לגוון ולאכות שורשים חסרי טעם.

רואים שלא התנסית במאכלים מן הצומח..

אני חשבתי בדיוק כמוך לפני כמה שנים, אכלתי כל היום את הגוויה ואיזו "תוספת" והייתי מרוצה וחשבתי שאני בראש הפירמידה הקולינרית ולא ייתכן שיהיה משהו טעים יותר מזה... לאחר מכן מטעמים מוסריים קיבלתי החלטה להפסיק לצרוך מוצרים מן החי - עם הזמן למדתי להכיר מאכלים חדשים ומעניינים, והיום אני נהנה הרבה יותר ממזון מאשר פעם. חוץ מזה, אתה כנראה מסכים איתי שאכילת בשר היא מעשה לא מוסרי אם כל מה שאתה מסוגל לעשות זה להצדיק את עצמך על-ידי טיעון של נוחות. מה תגיד על אדם שלא יתנגד לעבדות שחורים כי נוח לו יותר שיש לו עבד שחור? לא טיעון מוסרי מאוד חזק, אה?

Super Death

New member
לנו יש עבדים רוסים

המנקים שלנו. הם מקבלים פרוטות על העבודה שלהם אבל אני לא מתלונן כי זה נוח לי. וד"א השחורים צריכים להודות על העבדות (אבל זה דיון לפעם אחרת). ולמי איכפת שזה לא מוסרי? אני לא הפרה או משהו, אז למה שזה יפריע לי? ודי עם השיכנוע העצמי ששורשים זה טעים, אתה יודע שפרה הרבה יותר טעימה מזה.

Super Death

New member
ואל תשווה סטייק לגוויה!

גוויה זאת גופה שלא מטפלים בה והיא נרקבת לאט לאט עד שהיא נהיית עצמות. סטייק זאת פרה חתוכה בקפידה הגודלה בתנאים שבהם הבשר שלה נהיה רך וטעים. אז אל תשווה בכלל!

נכון.

כודים הם טיפשים הם נועדו לשרת אותנו! לבנים הם חכמים צריכים להיות רופאים ולעזור לאנושות. ואתה חי באשליות, אני ואתה יודעים שבשר הרבה יותר טעים מאשר ירקות ודברים אחרים. אתה פשוט מנסה לשכנע את עצמך שבשר מגעיל ולא טעים, אני ואתה יודעים שזה הדבר הטוב ביותר שאכלת מעולם.

אני מתקשה להאמין...

שבן לעם שנטבח ועונה על שם תיאוריות גזעניות כאלו ואחרות הוא בעצמו גזעני...

Thanos

New member
שאלה

אתה מגדיר את עצמך כטבעוני או כצמחוני? אתה שותה חלב ואוכל מוצרי חלב?

אולי יותר שווה...

אבל פחות רלוונטית לדיון בנוגע למוסר. שרשרת המזון מתארת תהליך שמתרחש (או התרחש) לא שום דבר מעבר לכך. מכאן לא ניתן להשליך על מה צריך להמשיך להתרחש או מה מוסרי שיתרחש. אני אתן לך דוגמה שתבהיר את זה: לקפוץ זה לא מוסרי כי קיים כוח משיכה. נשמע לך מגוכח, נכון? הטיעון הזה זהה ללהגיד לאכול בשר זה מוסרי כי שרשרת המזון! לכשל הלוגי הזה יש שם בפילוסופיה של המדעים והוא מכונה הכשל הנטורליסטי. תצטרכו למצוא טיעונים טובים יותר להצדיק את הרגלי אכילת הגוויות שלכם... (ולשעבר, גם שלי, עד שהפנמתי כי מדובר במעשה לא מוסרי והפסקתי)

מה זה קשור?

יש הבדל בין לקפוץ מהגג לשרשרת המזון, כוח המשיכה קיים כדי שלא נעוף, שרשרת המזון קיימת כדי שנאכל דברים טעימים ובריאים. וחוץ מזה למה שלא תחנך אריות לאכול ירקות? לדעתי זה בדיוק אותו דבר, זה לא טבעי.

אני אנסה להסביר לאט יותר....

כוח המשיכה קיים כדי שלא נעוף? זה חדש לי... איך אתה יודע את זה? תיקשרת עם אלוהים בלילה והוא סיפר לך??? חוץ מזה, אני בטוח שבעקבות התגלית המדהימה שלך אתה ממחר הולך להפסיק לטוס מטוסים - כי זה לא "טבעי". נשמע מגוכח נכון? זה בדיוק מה שטענת לגבי שרשרת המזון. לצערי, אני מתקשה לתקשר עם אריות ולכן לא אנסה לשכנע אותם. חוץ מזה, אריות אינם מסוגלים לחיות על תזונה צמחית ולשמור על הבריאות, בני אדם כן - תזונה צמחית אפילו תמנע מחלות נפוצות ותעלה את תוחלת החיים בקרב בני אדם. ומעבר לכך, העינוי והסבל שתעשיות המזון מן החי גורמות לבעלי חיים, הוא עצום לעומת הסבל הכמעט זניח שגורמים טורפים כגון אריות.

למען האמת לא...

אבל האמירה שלך לגבי תפקיד כוח המשיכה היא כזו שיכולה להיות מוסברת רק אם תיקשרת אם איזה כוח עליון או משהו - ובגלל שלא אתה ולא אני מאמינים בקיום של כזה, אני שמח שאתה מסכים איתי שאמירתך חסרת בסיס.

אני לא אמרתי את זה מעולם.

אתה מוציא שוב ושוב את הדברים שלי מהקשרם. אני לא מוכן להתכתב אם יצור לא מוכן להקשיב. יכול להיות שפשוט אתה לא מבין את מה שאני כותב, זאת גם אפשרות.

בניגוד לשיחה בעל-פה... השיחה כאן...

מתועדת היטב, וניתן לראות שרשמת כמה הודעות מעל הודעה זו: "כוח המשיכה קיים כדי שלא נוכל לעוף" אין שום דרך להסביר אמירה זו אלא אם תיקשרת אם איזשהו כוח עליון... אולי יש לך קצת בעיות עם הבנת הנקרא? עם הבנת טיעונים לוגיים? אני ממליץ על זיהוי המילים הלא מובנות, קריאת הפירוש במילון, ואולי גם קורס בסיסי בלוגיקה.

למעלה