בעד? או נגד?

אתה עדיין לא מקשיב לי.

הבאת אותם טיעונים שאתה מקודם, ואף אחד מהם לא מתיחס למה שאמרתי. אני מציע לך לקרוא טוב טוב, עד שתבין, ורק אחר כך תגיב.

Super Death

New member
מצויין

ימי-הביניים הייתה התקופה הכי מגניבה באנושות, הייתי מת שהיא הייתה קיימת כיום.

sany black

New member
תפסיק ליהיות מתרומם אוכל ירקות.

הבאנו ש"אכפת" לך מחיות אבל אתה בעצם חסר רגישות כיוון שאתה משמיד יותר חיים כשאתה אוכל צמח, אל תשכח שאם הצמח היה נשאר בשדה הייתה מתפתחת עליו מערכת אקולוגית שלמה של חרקים, אבל אתה, כמו כל שאר הצבועים, מעדיף להתעלם מזה ולהשתמש רק במה שנוח לך. אתה ידידי, מתרומם צבוע. ולנושא: ואם כל העולם היה כמוך? אתה יכול לתאר לעצמך מה זה עולם שלם שמתנגד לאבולוציה? סאני אז תפסיק ליהיות מתרומם.

אתה פשוט טועה...

לפי מיטיב ידיעתי פרות לא עושות פוטוסינתזה, הן ניזונות מצמחים... וכמות הפרות הקיימת בתעשיית הבשר היא פועל יוצא של כמה אנשים אוכלים בשר. למעשה, אדם שאוכל בשר משמיד יותר בעלי-חיים וצמחים מאדם שלא אוכל בשר... כי כשאתה אוכל פרה אתה אוכל משהו שניזון מאלפי קילוגרמים של צמחים, בעוד אני הייתי אוכל ישירות את אותם צמחים דבר שהיה מספק לי אוכל לחודשים... ואם כל העולם היה כמוני? היינו חברה שמנצלת יותר טוב (או פחות הורסת ומבזבזת אם תרצה) את המשאבים הטבעיים שלה, היינו חברה מוסרית יותר בה לכל יצור בעל רגשות יש צרכים שאסור להפר, היינו חברה בריאה יותר בה אנשים חיים יותר זמן וסובלים פחות מתחלואה - בקיצור היה עולם טוב יותר. אין דבר כזה להתנגד לאבולוציה... אין בכלל קשר בין אבולוציה לתזונה - אני מציע לך ללמוד מחדש ביולוגיה. אגב - אם אתה כל כך מתנגד לצביעות מוסרית, וכל כך תומך בפגיעה במינימום חיים - אני משער שעכשיו אחרי שהראתי לך שבתור אוכל בשר אתה משמיד יותר חיים - אתה תעבור לצמחונות. אם לא, אז אני חושב שיש פה מישהו אחר שהוא צבוע... (או לפחות השתמש בטיעון לא מבוסס בעליל)

Thanos

New member
אם כבר אבולוציה

האדם הניאנדרטלי שרד כי הוא התחיל לאכול בשר. הוא לא שרד מאכילת ירקות.

sany black

New member
או, סופסוף הגענו להסכמה כלשהי.

סופסוף שנינו מסכימים שאכילת ירקות היא גם רצח אקולוגי. אז אולי תסביר למה אתה עושה הפרדה בין רצח זה לאחר? למה לא תפסיק לאכול וניפטר ממך והעולם יהיה יותר טוב?

לא בדיוק אבל בערך...

צמחים אינם יצורים חשים ולכן אינם זכאים להתייחסות מוסרית (היא פשוט לא קיימת כלפי יצור שלא מסוגל לחוש). זה ההסבר למה אני עושה את ההפרדה בין לקיחת חיים מיצור חש, לבין לקיחת חיים מיצור שאינו חש. מה שאני התייחסתי אליו הוא מה שאתה הצגת כתפיסתך, שיש לצמצמם ככל האפשר את הפגיעה ביצורים החשים ולכן צמחונות\טבעונות היא דרך חיים צבועה - על-אף שאני לא מסכים אם הנחת הבסיס שלך, המסקנה שלך פשוט מבוססת על עובדות לא נכונות - צמחונות ובמיוחד טבעונות מצמצמת במידה הניכרת ביותר את הפגיעה ביצורים החיים - ועל כן, על-פי מה שהצגת כתפיסתך אתה צריך לתמוך בהימנעות ממוצרים מן החי.

אלון, תמיד כיף לקרוא את ההודעות שלך

מנוסחות כל כך טוב, כל כל חכמות ותרומות לדיונים.
כיף שאתה פה איתנו

Thanos

New member
הגם אתה?!גם

גם אתה הומו/אוכל בתחת/אגזוזן/מקבל מאחורה/אוהב בנים/דוחס חרא?

Thanos

New member
אבל

אם הוא הומו/אוכל בתחת/אגזוזן/מקבל מאחורה/אוהב בנים/דוחס חרא/נושך כריות/מתרומם/פאג אז איך זה יכול להיות שהוא אח של אבי? כי אבי הוא דתי אז גם אח שלו צריך להיות דתי, ולדתיים אסור ליות הומואים/אוכלים בתחת/אגזוזנים/מקבלים מאחורה/אוהבי בנים/דוחסי חרא/נושכי כריות/מתרומים/פאגים...

Thanos

New member
אה נכון

ובגלל זה אבי מדבר איתו רק דרך הפורום כדי שההורים שלהם לא ידעו ואז הם יהרגו את אבי על זה שהוא מדבר עם הכופר הזה. אבי מדבר איתו כי הוא גם בדרך לכפירה (בגלל חברה שלו שמעודדת אותו לכפור).

נכון.

אבל אבי גם כופה את הדת על החברה שלו, כי אולי אבי התחיל לחתוך ורידים אבל הנקבה שלו התחילה לנשק מזוזות, לא שמת לב?

למעלה