בעד? או נגד?

Super Death

New member
כן אבל...

לא איכפת לי. מצידי שימותו 200 פרות כדי שהסטייק שלי יהיה פריך.

זה שלא אכפת לך לא הופך את זה למוסרי

להיפך, זה הופך אותך לאדם שבוחר מטעמי נוחות להיות לא מוסרי. אגב, אני מאמין שאם הייתי מבקש ממך לגדל, להמית, ולהפיק בשר מבעלי החיים בעצמך - היית מתקשה מאוד לעשות את זה. לא פיזית, אלא רגשית. על אף קיקושי ה"לא אכפת לי" שלך.

Super Death

New member
בוא נדבר קצת על מוסר

כשאתה קונה בית, אתה יודע שמי שבנה אותו היו עובדים זרים שהשכר שלהם שווה אולי לשליש מהשכר מינימום, וכמו כן לחלקם לקחו את הדרכון ככה שהם לא יכולים לחזור לאצותיהם ולמשפחותיהם. אבל אתה עדיין תקנה בית, נכון? וכשאתה קונה בגדים או נעליים, אתה יודע שמי שייצר אותן היו ילדים העובדים במפעלים בסין בתנאים מחפירים בתמורה לגרגר אורז לשעה. אבל אתה עדיין קונה בגדים ונעליים נכון? אז למה? כי לך נוח נורא לא לוותר על הדברים הבסיסיים כי פשוט אין לך רצון לעשות אותם בעצמך. אבל נוח לך להטיף לנו על אי-מוסר כי אנחנו עושים מתוך נוחיות משהו שאתה לא עושה כי אתה נורא מוסרי. ונורא נוח לך לוותר על משהו שלא עד כדי כך משמעותי כמו טעם האוכל כדי שתרגיש טוב עם עצמך ולא תצטרך לדאוג יותר בקשר למוסר עצמי. נכון?

ואתה אומר את כל אלו מתוך היכרות...

עמוקה איתי? לתגובה שלי כמה חלקים: (1) התגובה האישית שלי לגבי התקיפה כלפיי (2) המחשבה שלי לגבי מה אנשים אחרים יכולים ו\או צריכים לעשות (1) נתחיל מכך שאני אינני קונה בגדים או נעליים שיוצרו במפעלי יזע בדרום מזרח אסיה, ככלל אני מעדיף תוצרת ישראלית. אני חייב להודות שאינני יודע מאיפה כל שרוך של הנעל שלי הגיע, אבל אני מחרים את החברות שידוע בבירור כלפיהן כי הן מפעילות מפעלי יזע בדרום מזרח אסיה (נייקי, גאפ, מקדונלד'ס וכדו'). שנית, אני חושב במקרה הזה כי הפאק הוא בשיטה החברתית-כלכלית הנפוצה בחלקים מסוימים של העולם שלנו (במידה מסוימת אפילו שולטת בעולם שלנו) וזו הגלובליזציה הקפיטליסטית - אבל זה כבר דיון ארוך ומסובך הרבה יותר - בכל אופן, אני פעיל למען שינוי חברתי כולל בהקשר הזה. לגבי הבית של ההורים שלי - קודם כל הוא הבית של ההורים שלי, ולי אין שום קשר להחלטה שלהם על כיצד לבנות את הבית (או לקנות אותו מוכן), בניגוד לכך שאם אני מחליט להפסיק לצרוך מזון מסוים - זה פשוט יקרה. שנית, גם בהקשר של עובדים זרים, שוב מדובר בתפיסה הכלכלית-חברתית הרווחת בציבור שלנו, ולפי דעתי צדקה מסוג כלשהו לא תעזור כאן, וגם לא הימנעות מהעסקת עובדים זרים - אלא שינוי כלל חברתי עמוק בהתייחסות שלנו כלפי מהגרי עבודה (מונח נכון יותר כלפי מה שאנחנו מכנים בזילזול "עובדים זרים") ובכלל לגבי תפיסת העבודה - אני פעיל גם בנושאים האלו כפי שאני פעיל בנושאי זכויות בעלי-חיים. (2) יצא לי לראות הרבה אנשים שאחרי שנחשפו לכמות הנושאים שאני פעיל בהם התייחסו אליי כאל איזשהו יפה נפש, או סגפן או איך שלא תרצה לכנות את זה. אני לא מסכים לתיאורים האלו בכלל, אני דווקא רואה את עצמי כאדם מאוד נהנתן ומאושר, ויופי (חיצוני או נפשי) הוא לא קללה בעיני. אבל על-אף שהייתי שמח כי כולם היו פעילים ומודעים כמוני אני מודע לכך שזו דרישה גדולה מדי, אבל יש הבדל בין לצאת ולהפגין כנגד היחס למהגרי עבודה, או כנגד הגלובליזציה הקפיטליסטית - דבר שדורש זמן נוסף, ההשפעה שלו היא אפסית (אם כי נחוצה) ועוד אל מול לעשות משהו שבכל אופן כולנו עושים - לצרוך. להחליט להושיט את היד למקום אחר במדף, היא פעילות שלא דורשת שום זמן נוסף, פשוט קצת חשיבה, והיא דרישה בסיסית שאני חושב שאדם שמודע לכך שהוא יכול לעשות אותה ולא עושה אותה הוא אדם פחות מוסרי (או שהוא מתקשה לוותר על הרגלים ישנים - אם הוא מכיר בכך שמתישהו השינוי יבוא הוא פשוט צריך זמן - סבבה). בניגוד להחרמה של מוצרי שיוצרו במפעלי יזע בדרום מזרח אסיה, על אף שגם זאת רצויה בעיני - ההשפעה של אי צריכת מוצרים מן החי היא מיידת וברורה: 1. אתה מציל חיים. 2. אתה מקטין את "טביעת הרגל" האקולוגית שלך, ובכך מועיל לסביבה. 3. במידה ואתה מתכנן כראוי את תזונתך אתה משפר את הבריאות שלך. 4. אתה מקטין את ביזבוז המזון האדיר הקיים בעולם ובכך יכול לעזור לפתור את בעיות הרעב העולמי. כל זה רק על-ידי הושטה של היד למקום אחר במדף, מה פשוט מזה?

Super Death

New member
אני אתייחס לנקודות

1. חיים באים והולכים, אין צורך להציל אותם אם זה מישהו שלא חשוב לי. 2. לא איכפת לי מהסביבה, מצידי שהעולם יהיה בית חרושת אחד ענקי. 3. אני מעדיף למות בגיל 40 מעודף כולסטרול מאשר בגיל 90 כשאני מת לסטייק. 4. מה הקשר לבזבוז מזון? ואם אתה באמת עושה את כל הדברים האלה (מפגין נגד כל דבר אפשרי) אז אתה מממש גרוע. העולם יפה, תהנה ממנו.

ואני אתייחס בחזרה...

1. לא ביקשתי ממך להציל חיים, ביקשתי ממך לא לקחת אותם. 2. אולי לא אכפת לך מהסביבה, אבל אכפת לך מעצמך ומהקרובים אלייך - והרס של הסביבה כפי שמתבצע כיום, ותעשיות המזון מן החי תורמות לא המון - פוגע ישירות בך ובקרובים אלייך. 3. אני מבין את החשש שלך מלהתגעגע לבשר, גם אני חששתי, אבל הוא חשש לא מוצדק - אם עושים מעבר נכון ויפה, לא רק שלא מתגעגעים לבשר אלא גם נהנים מאוכל הרבה יותר מאשר נהנת כאשר אכלת בשר. לגבי העדפתך למות בגיל מוקדם: אל תשכח שלא מדובר רק במוות מוקדם מדובר גם בלסבול באופן מתמשך ממחלות כרוניות כגון צננות למינהן, דלקות אף-אוזן-גרון, סכרת, לחץ דם גבוה וכו' - האם אתה מעדיף לחיות פחות אבל גם להיות ספורטאי פחות טוב? האם אתה מעדיף לחיות פחות וגם לחיות את חייך בלי אחד מהגפיים (כריתת גפיים היא פעמים רבות תוצאה של סכרת שהסתבכה)? או אפילו סתם לסבול מדלקות אף-אוזן-גרון כל הזמן? 4. הקשר לביזבוז מזון הוא שכדי לגדל חיה בשביל בשר דורש האכלה שלה באלפי קילוגרמים של צמחים - אותם יכולת לגדל למאכל בני אדם. העולם יפה ואני נהנה ממנו, אני אפילו חושב שאני נהנה ממנו יותר מרוב האנשים. אני עושה את הדברים שאני עושה כדי שאתה ואני נחיה בעולם אפילו יפה יותר.

Super Death

New member
נו באמת...

יש הרבה הרבה יותר סיכויים שאני אמות בתאונת מכונת כביסה מאשר שאני אמות בגלל אכילת בשר. ומצטער, אבל עולם שבו אני אצטרך לקנות בגדים יקרים יותר כי מי שמכין אותם יעבוד בתנאים נורמלים. ועולם שבו פרות יחרבנו לי על המדרכה של הבית. ועולם שבו אני לא אוכל לחיות על גבם של אחרים לא נראה לי עולם יפה כל כך, ואפילו מסריח.

תעשה לי טובה...

אתה דווקה מעלה את בזבוז המזון העולמי, אתה אוכל במקום בשר המון המון צמחים וככה אין צמחים לאכול, וחוץ מזה כל צמח שאתה אוכל הורס מערכת אקולוגית שלמה! אנשים כמוך עושים לי בחילה!

הבנת הנקרא ....

כתבתי כבר מספר פעמים במהלך ההודעה הזו: כאשר אתה אוכל יונק או עוף, אתה אוכל חיה שניזונה מאלפי קילוגרמים של צמחים. אותם אלפי קילוגרמים של צמחים מספקים לי מזון למשך שנים בעוד שאותו עוף או יונק יספקו לך מזון לכמה ארוחות... מי מבזבז יותר מזון? אתה.

אתה אז אומר שאתה אוכל הכי הרבה

כשאני אוכל חיות אני מציל צמחים ממוות! כזה אתה "מציל" חיות אתה חורם להם לאכול מליארדי צמחים, שמתים אחר כך! רוצח!

לא אני אומר שאתה הורג הכי הרבה....

באמת שעכשיו הוכחת שיש לך בעיות אדירות בהבנת הנקרא, אז אני אנסה לנסח בפשטות יותר בשבילך. אתה אוכל פרה + פרה אכלה צמחים = אתה גרמת למוות של פרה ושל צמחים. אני אוכל צמחים = אני גרמתי למוות רק של צמחים. פרה מספקת לך כמות מסוימות של ארוחות. כמות הצמחים שהפרה הזאת אוכלת הייתה מספקת לי כמות גדולה יותר של ארוחות. הסברתי את זה כבר 5 פעמים בשירשור הזה, אם עדיין אתה אומר שאמרתי הפוך כניראה שיש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא... פתח מילון, זה לא בושה...

נו באמת.

אתה זה שלא מבין. תראה, אתה אמרת שפרה אוכלת צמחים נכון? אני אוכל פרה וככה אני מציל מוות של כמה אלפי צמחים שהיא יכלה לאכול. אתה לא אוכל פרה והיא ממשיכה לאכול צמחים. ככה שאני אוכל פרה אני מציל יותר ממה שאני הורג. אם עדיין אתה אומר שאמרתי הפוך כניראה שיש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא... פתח מילון, זה לא בושה...

אני פותח מילון כל הזמן...

אבל הטעות היא דווקא אצלך - אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שכמות בעלי-החיים שקיימת כיום היא איזושהי כמות קבועה. ובכן זה לא נכון. כמות בעלי-החיים שמצויה בתעשיות המזון מן החי נקבעת על-פי ההחלטה של החקלאים כמה בעלי-חיים להרביע - ואתה יודע על-פי מה ההחלטה הזו נקבעת? על פי הביקוש לבשר. כשאתה מגדיל את הביקוש לבשר, אתה גורם לכך שירביעו עוד פרות - מה שאומר שיגדלו וימיתו עוד צמחים לאותן פרות - פרות אשר יעברו במהלך חייהן סבל רב, התעללות, עד להמתה הנוראית. לעומת זאת אם אתה היית בוחר שלא לאכול בשר, היו מרביעים פחות בעלי-חיים, מה שאומר שהיו מגדלים פחות צמחים כדי להאכיל את אותם בעלי-חיים. מה שאומר פחות המתה של בעלי-חיים ושל צמחים (שמשום מה אתה חושב שמדובר בדבר נוראי). אז שוב, על פי מה שאתה מציג כתפיסתך, אתה צריך להימנע מאכילת מוצרים מן החי כדי להציל את אלפי הצמחים והחרקים שאתה כל כך מודאג להם.

Thanos

New member
בעיטות ופרות

אני לא שמעתי על זה שמרביצים לפרות כשהן בהריון. אם אתה מדבר על התעללות במטרה לפתם וכו' (כמו כבד אווז) אז אתה צודק כי שם זה באמת סוג של התעללות. אבל אני לא חושב ששחיטה מהירה של פרה זאת התעללות, לא מכים אותה עד שטיפת הדם האחרונה שלה יוצאת....

הסבר...

נתתי דוגמה להתעללות פרטית ומהירה יחסית בבעלי-חיים, דוגמה שכולנו היינו מזדעזעים אם היינו רואים אותה ולא מוכנים לקחת בה חלק. אבל ההתעללות שרובנו כן לוקחים בה חלק, ולמעשה ממנים אותה באופן ישיר היא גדולה בכמה סדרי גודל יותר מזאת, אני מסכים איתך שפיטום אווזים היא התעללות נוראית וזוועתית, אבל גם שאר התעשיות הן זוועתיות, להלן תיאור על קצה המזלג: בשר בקר.פרים ופרות נכלאים במפטמה כארבעה חודשים לפני שחיטתם. סגרים אוטומטיים מקבעים את ראשיהם מעל האבוס במשך שעות ארוכות. סבל רב נגרם לעגלים בעת הסירוס, חיתוך הקרניים וסימון מספר הזיהוי, המתבצעים כולם ללא משככי-כאבים. הסירוס גורם לפר להלם ולכאב עז: פותחים בסכין את שק האשכים ומושכים כל אשך בנפרד, עד שקורעים את צינורית הזרע. צריבת המספר נעשית על עור מגולח וחשוף באמצעות ברזל לוהט או באמצעות כוויית קור. בני-הבקר נגררים למקום הסימון בנזם המוחדר לבשר שבין נחיריהם. עשרות אלפי עגלים מיובאים לישראל מאוסטרליה מדי שנה באוניות, שעליהן שוהים העגלים כשלושה שבועות. בתום המסע, נפרקים העגלים בנמל עקבה בירדן ומובלים במשאיות לישראל. רבים מעגלים אלה מגיעים לנמלים פצועים, חולים, סובלים מהתייבשות וממכות חום ואף מתים. הפרים המגיעים לשחיטה מריחים את הדם ושומעים את הזעקות של חבריהם. התנגדותם נתקלת במקלות, בשוקים חשמליים, במוטות ברזל ובבעיטות. בישראל נשחטים בעלי-חיים בהכרה מלאה, כשהן תלויים במהופך. בעל-החיים, שלעתים פרקיו נקעו ממקומם מתפתל מכאב ומאימה עד כי השוחטים אוחזים בצווארו או תופסים את נחיריו במלקחיים על מנת לשסף את גרונו. בשר עוף. לאחר בקיעתם האפרוחים מושלכים למבנים סגורים ונטולי חלונות. אפרוחים אלה מעוותים מבחינה גנטית, בעקבות "טיפוח", שנועד לגרום להם לגדול פי כמה מקצב הגידול הטבעי. הגדילה מואצת גם בעזרת תרופות, מזון מרוכז ותאורה באור חזק, המונעת מהם שינה ומגבירה את האכילה. ה"טיפוח" הגנטי עיוות את הפרופורציות בין חלקי הגוף: איברים "מסחריים" (שרירים וחזה) נופחו, בעוד שאיברים "מיותרים" (עצמות ורגליים) צומקו. כתוצאה מכך אין העופות יכולים לשאת את משקל גופם, ו-90% מהם סובלים מנכויות ועיוותים מכאיבים ברגליהם. גם הלב והריאות קטנים מדי ולא מצליחים לספק חמצן לתאי השריר המתפתחים במהירות. העופות מתבוססים בהפרשותיהם כל חייהם. אדי אמוניה המצטברים בלול מקשים על הנשימה, ובחורף הם אף גורמים פגיעות בעור ועיוורון. העופות מגרדים את עיניהם בכנפיהם ומשמיעים צווחות כאב. פצעי-לחץ, כיבים וכוויות ברגליים נובעים מן הרביצה הממושכת על המצע המרקיב. עם גדילתם עולה הצפיפות בלולים, והם נאלצים לדרוך זה על זה כדי להגיע למזון ולמי השתייה. הצפיפות, המחנק, החום הכבד והרעש מחריש האוזניים גורמים לעופות עצבנות רבה, ועקב כך הם תוקפים זה את זה וגורמים ל"קרחות-גב" ולפציעות, המוסיפות לכאבים ולמצוקה. הובלת עופות לשחיטה מתחילה בתפיסתם ברגליהם וראשיהם כלפי מטה, מספר עופות בכל יד, ודחיסתם לכלובים צפופים. נקעים ושברים ברגליים ובכנפיים, צמא ומחנק הם רק חלק מהפגיעות הנגרמות בהעמסה ובהובלה. במשחטה חותך השוחט בצוואר העוף, ומטיל אותו לדמם ולפרכס בתוך כלי או תלוי ברגליו ממסוע. עופות גוססים עד שש דקות לאחר שחיטתם, בשל זרימת דם למוח מכלי-דם היקפיים. אלו רק שתי דוגמאות, ואלו קטנות - ישנם תיעודים של הרבה התעללות נוספות בתעשיות הללו, לא לדבר שחסכתי מעיניך תמונות או קטעי וידיאו של מה שמתואר כאן - אם תרצה אני מוכן לספק גם את אלו.

Thanos

New member
שאלה

מאיפה אתה יודע את כל המידע הנ"ל? ראית את כל התהליך הזה מתבצע במשחטה או שראית רק צילומים וסרטונים שעליהם דיברת בסוף ההודעה? כי בדר"כ בתמונות ובסרטונים מתעדים את המקרים הכי קיצוניים שלא תקפים לכל המשחטות ולפעמים הם מבויימים.

כל המידע הנ"ל...

לקוח מפרסומיים רשמיים של החקלאים. מדובר פה בתהליך הסטנדרטי של הגידול. אגב, גם הסרטונים והתמונות שאני מוכן לספק לקוחים מפרסומים רשמיים של החקלאיים...

Thanos

New member
טוב, אז עוד שאלה

בחו"ל יש ארגונים למען החיות שפועלים ומשפיעים, גם שם זה ככה או שרק בארץ שלנו כביכול מתעללים בבעה"ח לפני השחיטה? כי אם לא אז אתה רק הוכחת פה שארץ שלנו דפוקה וזהו, אפילו לבני אדם לא מתיחסים פה טוב אז לחיות?

עוד תשובה...

אמנם ישנם כמה מקומות בחו"ל אשר בהם התנאים השתפרו, אבל התעללות בבעלי-חיים היא חלק בלתי מופרד מהקיום של תעשיות המזון מן החי, זה פשוט חלק מתהליך הייצור של המזונות הללו בצורה רווחית.

למעלה