איל היודע ביודעין
New member
בס בבלון באנגלית
הנה כי כן, אנקדוטה : לפני יומיים קניתי באיזו חנות אינטרנט לועזית שני טבין וטקלין בשווי 20 דולר המציאה... והמשלוח עוד שישה הדולר. להפתעתי, נוכחתי לדעת כי אני הלקוח ה-13 של חנות צעירה עד-מאוד זו... משמע הדבר שבסך הכל שניים-עשר אנשים לפני קנו שם משהו... מוטב לציין כי אני צופה לחנות הצלחה ושיגשוג, זכות טיב המוצרים שבמרכולתם, ומחירם שווה-הנפש כל-קונה. אלא שלאחר שעה קלה קיבלתי אימייל האומר כי עלי לשלם עוד עשרה דולר למשלוח ריפלייתי בחזרה למנהל האתר, הלא הוא ג'ייקוב, בשואלי על מה, מי ולמה... ג'ייקוב השיב ואמר כי נפלה טעות, ובמקור הייתי אמור לשלם עשרה דולר למשלוח ולמרות ששילמתי רק שישה, הוא יכבד זאת, כי טעות באמתחתו ולא באמתחתי... כך הם חבלי הלידה של אתר קמעונאי צעיר... תמים משהו... בתגובה, שלחתי לג'ייקוב מייל ניחומים ובו ציטטתי מבס בבלון של מאיר הסברתי לו שהשיר מדבר על קשיי ההתחלה, על הפיכת ביצה לשדה כותנה... סיפרתי לו גם על אבותינו הציונים מייבשי הביצות, על נחישותם, שקדנותם ורוח ההתמדה שבערה בליבם... הצעתי לו שאם יפנים חוכמתם ויישמה בקיוסקו הוא, יבוא על שכרו כמו כן הצעתי לשלם את ארבעת הדולרים הנותרים. הנה חלק מהמכתב:
הנה כי כן, אנקדוטה : לפני יומיים קניתי באיזו חנות אינטרנט לועזית שני טבין וטקלין בשווי 20 דולר המציאה... והמשלוח עוד שישה הדולר. להפתעתי, נוכחתי לדעת כי אני הלקוח ה-13 של חנות צעירה עד-מאוד זו... משמע הדבר שבסך הכל שניים-עשר אנשים לפני קנו שם משהו... מוטב לציין כי אני צופה לחנות הצלחה ושיגשוג, זכות טיב המוצרים שבמרכולתם, ומחירם שווה-הנפש כל-קונה. אלא שלאחר שעה קלה קיבלתי אימייל האומר כי עלי לשלם עוד עשרה דולר למשלוח ריפלייתי בחזרה למנהל האתר, הלא הוא ג'ייקוב, בשואלי על מה, מי ולמה... ג'ייקוב השיב ואמר כי נפלה טעות, ובמקור הייתי אמור לשלם עשרה דולר למשלוח ולמרות ששילמתי רק שישה, הוא יכבד זאת, כי טעות באמתחתו ולא באמתחתי... כך הם חבלי הלידה של אתר קמעונאי צעיר... תמים משהו... בתגובה, שלחתי לג'ייקוב מייל ניחומים ובו ציטטתי מבס בבלון של מאיר הסברתי לו שהשיר מדבר על קשיי ההתחלה, על הפיכת ביצה לשדה כותנה... סיפרתי לו גם על אבותינו הציונים מייבשי הביצות, על נחישותם, שקדנותם ורוח ההתמדה שבערה בליבם... הצעתי לו שאם יפנים חוכמתם ויישמה בקיוסקו הוא, יבוא על שכרו כמו כן הצעתי לשלם את ארבעת הדולרים הנותרים. הנה חלק מהמכתב:
Hi Jacob, ...... ...... A wise jewish-hebrew-poet once said: "All the pains bleach in the opening cotton" [1] (Meanning the burdens towards one's goal will be forgotten when his seeds will carry their fruits) ...... ...... All with good spirit, Eyal [1] - Meir Ariel (1942-1999)
ג'ייקוב התרגש עד מאוד, ושאל אם לשיר תרגום במלוא הלעז.. ומכיוון שאין, ומכיוון שג'ייקוב רוצה בתת-מודע להיכנס למעגל רושמי-הפחם... הרגשתי כי לא נותר לי אלא לתרגם את בס בבלון עבורו והנה כי כן עבורכן, וגם עבורכם Bas Babloon התרגום נע בין חובבני למתיימר, לחלק מהמשפטים אין תרגום ישיר או אין הטיית זמן ישירה באנגלית תגובות בונות וביקורות הולמות יתקבלו בברכה השיר כבר נשלח לג'ייקוב, צפו עידכונים.. Bas Babloon Lyrics: Meir Ariel [From Hebrew: Eyal Katz] ---------------------------------------------------------- Oh Bas Babloon, Oh Bas Babloon, Bas Babloon A. All the pains bleach in the opening cotton A big black cloud rise from the west Helpless, you stand on the land underneath you To see your labor gets ruined You won’t pray, you don’t need handkerchief You got your spot, oh you’ll make the most out of it Oh Bas Babloon, Oh Oh Oh Bas Babloon, Bas Babloon B. They say that all the streams flow to the open sea Not all the streams arrive there There are some with no way out Dragging wondering sands that the wind blew Day after day after day and here you have a swamp! Nice to a gnat, good for a forgotten place This is my spot and if I’ll find what WILL I find? Oh Bas Babloon, Oh Oh Oh Bas Babloon, Bas Babloon C. Arrives a pioneer, digs a canal to outline a path Mosquitoes-Sun hits him with heat and shock Why did he come here at all, is he expelled? From whom is he running? And what is he being punished for? Year after year, Season and yet another season And until the swamp replies Oh Bas Babloon, Oh Oh Oh Bas Babloon, Bas Babloon D. Again the cheque bounced Call Shtakher, the guy from Loan and Saving “Zikhron Ya’akov” Maybe he will have benevolence for four days to buy some seeds Also “Tnuva” promised to grubstake, call Madvetzki… Oh well, we’ll have to sell another truck, And eat at the summer-burning and winter-leaking tin hut for another year! Advice and one more Advice, Eating half of an egg And again, seeding in the swamp! Oh Bas Babloon, Oh Oh Oh Bas Babloon, Bas Babloon E. Bas Babloon, Babel Swamp, it is a forgotten legend You can get confused, to entangle with no way out to the open space Until all the pains will bleach, in the opening cotton A Big black cloud will rise from the west Maybe if you’ll pray, if you’ll need a handkerchief This is your spot, it has... it has a lot! All the pains bleach In the opening cotton