בסרטים

בסרטים

אני בדיוק לקראת סבב (רביעי) של הזרעה, פעם ראשונה עם הורמונים. אבל הוקדם לי התור לבר חוה אז הלכתי לשמוע מה הוא חושב. הוא בעד הקפאת עוברים לשימור פוריות (אני רווקה, בת 38). אם אני הולכת על זה, אני צריכה כבר מחר להתחיל לקחת חלק מהדברים, אז אין הרבה זמן להתלבט, וזו כזו החלטה הרת גורל! אני חוששת מההליך עצמו וחוששת שהוא יקטין את הסיכוי לילד ראשון. מצד שני, גם כך בטח עוד מעט אעבור לIVF, וזה בטח די דומה, וכך יהיה לי יותר סיכוי לילד שני.

אני יודעת שאין תשובות נכונות לזה, ושאף אחד לא באמת יכול לעזור לי להחליט, אבל חשבתי שיעזור לפרוק פה. אני בכאלו סרטים ולא מבינה איך אני יכולה לקבל החלטה כזו עד מחר.

כן אשאל שאלה טכנית אחת, אולי זה יעזור להחליט - יש הבדל בין סבב של שימור פוריות לבין סבב של IVF (חוץ מזה שאין החזרה)? מבחינת הפרוטוקול למשל (225 גונאל זה מה שנותנים הרבה פעמים גם לIVF, נכון?)

תודה שאתן כאן. עצם זה שיש מקום לשתף בהתלבטויות בנות שגם היו/נמצאות במקום דומה כבר עוזר.

איגי84

New member
התשובה שלי

לגבי הפחד מההליך - אצלי, ונראה לי שאצל הרבה מאד מטופלות אחרות, ההליך הוא לגמרי נסבל בפני עצמו, והקושי מגיע עם הכשלונות. הכשלונות אמנם יכולים להיות קשים יותר כשאת עושה הפריה לעומת הזרעה, אבל ivf מגדיל מאד את הסיכויים להריון, ולכן גם יכול לחסוך לך כשלונות מיותרים.

יצירת מאגר של עוברים מוקפאים נשמע לי כמו דבר מבורך שיתן לך קצת שקט וביטחון. זה אולי יכול לעכב במעט את ההריון הראשון, אבל אם מסתכלים על התמונה הכוללת זה יקנה לך זמן יקר. יש סיכוי שזה דווקא יקרב אותך אל הילד הראשון.

אני לא עשיתי שימור פוריות אלא ivf רגיל אבל אני לא רואה סיבה למה שזה ישנה את הפרוטוקול. בשני המקרים המטרה היא להשיג כמה שיותר ביציות בשלות בלי ליצור גירוי יתר. לגבי המינון של הגונאל - זה יכול להיות תלוי בכל מיני דברים כמו גיל, משקל גוף, תגובה שחלתית, אז אני לא יודעת לענות.

שיהיה המון בהצלחה! (בכל דרך שתבחרי בה).

תודה

תודה רבה על התשובה המכילה. אם יש משהו שחשוב בצמתים האלה זה לשמוע דברים כמו שאת כתבת - שחלקת את החוויה שלך תוך כדי שנתת מקום לבחירה השנייה.
אני חושבת שאני נוטה כרגע כן לעשות שימור, אם כי אני משנה את דעתי בכל כמה דקות, כשהחשש הכי גדול שלי שזה יקטין את הסיכוי לילד ראשון

תודה לך

איגי84

New member
אם את משווה את זה להזרעה

אז נראה לי שסביר מאד שלהתקדם לשימור פוריות דווקא יקרב אותך לילד ראשון. אפילו אם את משווה שימור פוריות ל-ivf עם החזרת עוברים יש סיכוי מסוים ששימור פוריות יקרב אותך לילד הראשון, כי יש כל מיני גורמים מעכבים שנפוצים פה בפורום (הריונות כימיים למשל) שלא יוכלו להפריע לך כשאת מייצרת מאגר עוברים.

אחרי סבב אחד של שאיבה והפרית ביציות תדעי הרבה יותר על איפה את עומדת, ואם תתחרטי לגבי השימור, תוכלי להחליט כן להתחיל להחזיר עוברים בקרוב. זה יתן לך גם מושג מסוים לגבי כמה סבבים סביר שתצטרכי בשביל להגיע למספר מסוים של עוברים מוקפאים.

haych

New member
לא ממש הבנתי

קודם כל, מה הלחץ עם להתחיל להזריק כבר היום? למה את צריכה לקבל החלטה מעכשיו לעכשיו? אני מבינה שה"חשש" הוא שתקלטי להריון ואז לא תוכלי לעשות שימור פוריות? אז אל תעשי גם הזרעה החודש. החלטות כאלה לא מקבלים תחת לחץ. אל תעשי שום טיפול ותחליטי בינתיים מה את רוצה לעשות.

עוד דבר שדלא הבנתי, למה ששימור פוריות יקטין את הסיכוי לילד ראשון? כי את מקפיאה ביציות ולא עוברים? אבל אני מבינה שיש לך זרע תורם, אז למה לא להפרות את הביציות בזרע התורם ולהקפיא עוברים?
זה מה שחברה שלי עשתה. היא לא רצתה להפרות את כל העוברים בזרע התורם כדי שכן תיהיה לה אפשרות להביא ילדים מבן זוגי העתידי, אבל כדי לא להסתכן שבן זוג לא יגיע בזמן או שהביציות לא ישרדו, היא הפרתה חצי מהן בזרע, וכך תוכל לבחור במה להשתמש.

mevugeret1975

New member
כי כך זה במרפאה הזאת

הם לא למתלבטות. כשאת סתם באת ליעוץ ועוד לא בקטע ivf, שולחים לך הוראה-״תזריקי היום x ותמשיכי עד יום y, ותעשי בדיקות״. ואת פתעום מוצאת את אצמך בתוך הסבב שבכלל לא החלטת עליו. זה לא רע או טוב, הם פשוט עובדים כך-כמו בית חרושת עם רצף מטופלות. צריך לבוא לשם מוכנה ועם החלטה בשלה. כשאת באה לשם-זה ברור שאת ממש עכשיו מתחילה ivf. וחשוב להכיר צורת עבודה שלהם, במיוחד מי שאף פעם לא עשתה ivf וחדשה לגמרי לנושא.

mevugeret1975

New member
עברתי בדיוק אותו דבר במרפאה זאת

את בטח כבר הזרקת צטרוטייד ועדיין מתלבטת ודואגת.
אצלי הכל היה זריז החלטה והשתגעתי מרוב התלבטויות וצורך להחליט מהר. יש לי הרבה מה להציע לך לגבי מרפאה ספציפית זאת (הכוונה לעצות ולא לתלונות עליהם). כי אם היה מישהוא שמספר לי את זה בהתחלה-לא הייתי נופלת בכל כך הרבה פחים (נשמע פתטי, אבל זה באמת כך). את צריכה להיות שלמה אם החלטה ואם זה לוקח קצת זמן-תני לזה זמן. אפילו אני בגיל המופלג שלי נתתי לזה זמן. אם אף פעם לא הזרקת הורמונים ולא טופלת במרפאה זאת-הייתי במקומך עושה סבב הזרעות הורמונלי אחד לפחות. אם את רוצה פרטים-מוזמנת לדבר איתי. אין לי כוח לעתוב פה מגילה, וחוץ מזה כבר כתבתי הרבה פה. נושא הזה.

londi81

New member
אני יכולה רק לתת את נקודת המבט שלי כשהייתי במצב דומה

אני התחלתי לנסות להרות בגיל 35 (יחידנית תרומת זרע) עם נתונים טובים לכאורה... שלוש הזרעות טבעיות, שלוש הורמונליות - באחרונה נכנסתי להריון כימי שנפל לבדו...
היה לי ברור שעוברת ל IVF אבל בטח לא פרטי ובטח לא בר חוה כי זה היה מבחינתי המוצא האחרון
אז סבב אחד בתל השומר - זוועת עולם
ועוד שלושה סבבים עם רופא קופה מקסים ומלא תשבוחות - המון ביציות, מעט עוברים, אפס קליטות
בסוף הסבב הרביעי, כשהבנתי בניגוב ששוב אני לא בהריון - אשכרה יצאתי מהשירותים אצלי בבית, עברתי את הכביש ונכנסתי פיזית למרפאה של בר חוה וביקשתי תור... (גרה דקה משם)...
איכשהו נתנו לי תור לחודש וחצי קדימה (בשניה שהייתי שם, מישהי התקשרה לבטל, אז היא שאלה אותי אם אני רוצה אותו), תקתקתי את הבדיקות שהוא שלח אותי אליהן (וכך גם גילינו חשד מסוים לאיזו בעיה אוטו אימיונית), הגעתי עליו - סופר מוכנה, היה ביננו דיאלוג מפרה בטירוף. הוא הציע הצעות, אני שאלתי שאלות, סיכמנו על פרוטוקול, והוא גם אמר לי יאללה תתחילי היום...
חזרתי הביתה, הבנתי שזה יתנגש לי עם חופשה מתוכננת, כתבתי מייל לבנות שמעולה ותודה, אבל אני אחכה עוד מחזור אחד - אף אחד/אחת לא אמר דבר...
עשינו את הסבב, כשלפחות בהתחלה באמת אבל באמת אני עוצרת את עצמי מלהגיד להם - מה לעזאזל אתם עושים.... דברים מאוד מאוד מוזרים ממה שהתרגלתי אליו בעשרת הסבבים הקודמים...
הגענו לשאיבה - 12 ביציות - לזה כבר התרגלתי, פתאום הופ 7 הפריות (פי 2 מבדרך כלל). 2 מוקפאים ביום 3 (לא היה לי מעולם), מגדלים עוד 5 ליום 5 מבחינתי כולם אמורים לא להתפתח, ויאללה נחזיר מוקפאים עוד חודשיים... גם ככה תוכננה לי נסיעת עבודה פסיכית שבועיים אחר כך...
טלפון יומיים אחר כך, בואי להחזרה, נשאר עובר אחד יום 5 - לא במצב להקפאה כן במצב להחזרה...
7 חודשים קדימה, אני בחודש שביעי בהריון תקין (טפו טפו), אני נושקת ל 37 וכל הזמן חושבת איזה מזל שיש עוד 2 עוברים קפואים באסותא לעתיד...
אני כל כך כועסת על עצמי שלא הלכתי אליו מוקדם יותר.. באמת. אני הייתי סופר בשלה לתהליך, עשיתי עשרה סבבים (6 הזרעות ו 4 הפריות) בפחות משנה וחצי. וכל הזמן שכחתי להזכיר לעצמי שהמטרה היא הריון... ושבמקום להשקיע אנרגיות בלהקל על עצמי את התהליך, אני צריכה להיות מפוקסת בתוצאה ולתת למי שמבין בזה (והוא אשכרה מבין בזה) לעשות את העבודה שלו...
מה שאני מנסה להגיד זה שאם את בת 38, ואם את בשלה, תעזבי אותך מכל סימני השאלה, קחי אוויר ותצללי

תודה שחלקת

תודה שחלקת את החוויה שלך. אני באמת מנסה להפריד בין החשש על עצמי (גירוי יתר, הרדמה מלאה) לחששות לגבי התהליך. כי את מאד צודקת והמטרה היא הריון, גם אם יש לזה מחיר עבורי. לפעמים קשה להפריד
ואני מאד שמחה לשמוע לגבי ההריון :)

בראון10

New member
גם אני לא מבינה את המיידיות שבהחלטה..

לא תמיד נכון להחליט מהיום למחר, ולא תמיד זה מרגיש מתאים. מותר לחשוב, נכון שמימד הזמן קריטי אבל גם אני, בגילי, לקחתי את הזמן.
אמנם אצלי כיום זה לילד שלישי, אבל למשל אחרי שעברתי הפלה לא הרגיש לי נכון למהר הלאה והגוף גם צריך להתאושש..

הבהרה

קודם כל - אתן מקסימות, תודה
באמת יש כמה דברים שהיו לא ברורים, אנסה להבהיר מה החששות שלי.

לגבי הפגיעה בסיכוי לילד ראשון - זה נובע גם מהזמן (בר חוה המליץ לעשות שני סבבים של שימור פוריות, עם הפסקה של חודש אחרי כל אחד). אמנם ארבעה חודשים זה לא המון זמן, אבל מצאתי את עצמי מחכה מהקיץ לספטמבר כי החלטתי לעבור לעשות את הטיפולים בארץ (אני גרה בחו"ל) ואז היה עיכוב בגלל איזו בירוקרטיה עם משרד הבריאות אז עכשיו עם עוד ארבעה חודשים, זה ייצא שאני מחכה 9 חודשים בין הניסיון הקודם לניסיון הבא. החשש השני הוא מההשפעה של ההורמונים. שנים היו לי בעיות הורמונוליות וכשהתחלתי את ההליך היה לי גם מחזור לא סדיר. בשנה האחרונה דרך תזונה ותוספים המצב ממש השתפר אבל למשל ברגע שלקחתי תמיכה באחד הסבבים זה שיבש דברים. אז אני חוששת שהמצב עכשיו יחסית בסדר אבל אחרי ההורמונים של שימור הפוריות המצב יהיה פחות טוב, שייקח לגוף זמן להתאושש.
אגב, אני מתכננת באמת לעשות הקפאת עוברים, לא ביציות.

החלק השני קשור ללחץ הזמן. בגלל שאני גרה בחו"ל, זה מכניס עוד סיבוכים. אז אם אחכה עכשיו סבב כדי להחליט, זה דוחה את הניסיון הבא/השימור בחודשיים, לא בחודש. כיוון שאני כבר אחרי שחיכיתי כמה חודשים, מלחיץ אותי לחכות. בגדול אני גם מאד מאמינה בלקחת את הזמן בדברים האלה כשמרגישים שצריך, אבל זה כבר מצטבר ומוסיף ללחץ. אם אני עושה שימור, אני אמורה כבר היום להתחיל לקחת אסטרופם, כך שיש לי כמה שעות להחליט. ובינתיים אני ממש משנה את דעתי שוב ושוב.

haych

New member
עכשיו הבנתי

זה באמת מסובך יותר.
אני חושבת שהייתי עושה במקומך סבב אחד (בינתיים) של שימור פוריות ובהתאם לתוצאה מחליטה אם רוצה לעשות עוד סבב.
גם אני, כשאני צעירה ממך ב-5 שנים, קצת הייתי בלחץ כשהחזרתי את המוקפא האחרון שלי, כי ידעתי שאם אקלט ממנו אקח איזה שנתיים הפסקה מהטיפולים עד לילד הבא ואז מצב הביציות שלי יהיה שונה. באיזשהו אופן קצת קיוויתי לא להקלט כדי לעבור ששאיבה חדשה, בתקווה שאקלט בהקדם ושישאר לי מלאי.

לגבי ההורמונים, שיבוש יתכן גם אם תעשי הזרעה, לא? כי את מתכננת על הזרעה הורמונלית.
לדעתי זה סיכון שצריך לקחת. הזרעות ללא הורמונים ניסית. הריון ספונטני לא אפשרי כרגע, אז כך או כך יהיו טיפולים על כל ההשלכות שלהם.

כל כך מזדהה

אחת המחשבות שלי הייתה שאם אעשה עכשיו הזרעה, ברמה מסויימת אקווה שהיא לא תצליח כדי שאז אעבור לIVF וזה יחסוך את ההתלבטויות

לגבי הורמונים - אלו מינונים מאד שונים (הרבה יותר סוגים של הורמונים והרבה יותר גונאל, בלי שאני יודעת איך זה משפיע עלי), אבל את צודקת, יכול להיות שלהזרעה תהיה השפעה באותה מידה.

תודה

החלטתי

החלטתי ללכת על זה (על הקפאת עוברים). תודה על כל התמיכה, זה מאד עזר לי להחליט!

למעלה