בסרטון הנ"ל מראים חיבור סנטף לפרגולה

davesh

New member
בסרטון הנ"ל מראים חיבור סנטף לפרגולה

הוא משתמש בברגים מיוחדים שמרחיבים את החור של הסנטף בבסוף ההברגה. הוא אומר שזה כדי להגן בפני התרחבות והתקווצות של החומר. האם זה באמת נחוץ? האם יש להשיג ברגים כאלה בארץ?
בסרטון מראים שהוא קודח את הברגים רק בפסגות של הסנטף (כדי למנוע חלחול של מים דרך החור), אבל לא שם תמיכה מתחת לסנטף. האם לא עדיף לשים קרש שיתן תמיכה?
מצאתי סנטף ב-41.3 ש"ח/מ"ר. האם יש להשיג יותר זול באיזור המרכז?

רוני1955

Active member
סרטון

סרטון נחמד ומושקע. אבל, אתה לא יודע מי עומד מאחוריו. היצרן עם ההמלצות שלו, אן סתם מישהו שעשה גגון בבית וצילם את עצמו. אני מציע להיצמד להוראות היצרן של הלוחות, ולעבוד לפי זה. יש הנחיות מאד מפורטות באתר של "פלרם".

slepax

New member
זאת השיטה הנפוצה

גם אצלנו (אני גר באוסטרליה).

ע"פ הוראות היצרן מומלץ לקדוח חור קצת גדול יותר מקוטר הבורג. אתה לא חייב להשתמש בברגים ייעודיים, אתה יכול לקדוח חור עם מקדח רגיל ואז להבריג. הברגים נקראים roofing screws, אתה לא חייב לקנות של סנטף באופן ספציפי (יש גם באליאקספרס אבל בגלל המשקל המשלוח יקר).

לגבי ההברגה בחלק העליון, כמו שכתבת המים יזרמו לערוצים התחתונים מאוד מהר בגלל המבנה של הגג, אז קדיחה בחלק העליון תקטין את הסיכוי לחדירה של מים. אני בניתי ככה כבר מספר פרגולות ואין צורך בשום חיזוק. יחד עם זאת כבר ראיתי אנשים שהבריגו בחלק התחתון בלי נזילות אבל עדיין לא הייתי ממליץ.

אני לא יודע אם אתה משתמש בגג של suntuf או חברה אחרת אבל שים לב שרק צד אחד חוסם UV, אז חשוב להתקין בכיוון הנכון.

davesh

New member
תודה

באתר של פלרם דווקא ממליצים לקדוח את הברגים בשקעים של הלוחות.
הם גם ממליצים על שיפוע של 10%, ובסרטון אומרים ש-5% מספיק.
חיפשתי ברגים בעליאקספרס, ומה שמצאתי לא ממש תואם את מה שפלרם מוכרים. אין לבורג כובע גומי אוטם, אלא רק דיסקית קטנה שלא נראה שתעשה את העבודה.
יצה לך לעבוד עם חיבורי הקיר של סנטף? האם מחברים בקידוח לקיר, או שמספיק סופר 7?

gb228

Active member
נשמע מוזר שממליצים להתקין את החורים בשקעים

לגבי חיבור לקיר - לא מכיר את החיבורים הספציפיים שלהם. במקרה הכללי מרכיבים זוית מחומר קשיח (פח בד"כ) ואוטמים בין הזוית לקיר -יש ספוג אטימה יעודי אבל בהנחה שלא מצפים לפרק את זה אז אפשר גם כל חומר אטימה כמו סיקה או סופר 7
הדרך הנוחה לחבר לקיר זה עם דיבל דפיקה דרך הזוית - מה שמונע את הצורך לתאם בין חורים בקיר לחורים בחומר

slepax

New member
יש כל מיני וראציות

נראה באמת שהברגים עם הכובע לא קיימים בשום מקום, אולי זה משהו מקומי .. אבל גם כאן הם התחילו להשתמש יותר בדיסקית אבל רחבה הרבה יותר. יש כאן דוגמא:
&nbsp
https://www.bunnings.com.au/zenith-22mm-epdm-dome-washer-50-pack_p2409517
&nbsp
בפעם האחרונה שהתקנתי גג השתמשתי בברגים עם דיסקית יחסית קטנה. זה גג של חברה אחרת שנקרא twin wall, וכדי שלא יראו את הברגים מלמטה העדפתי את הדיסקית הקטנה כי הם פחות בולטים. כבר בערך שנתיים ואין נזילות. אני יכול לצרף לך תמונה אם אתה מעוניין.
&nbsp
אף פעם לא השתמשתי בחיבור קיר. באוסטרליה נהוג שהגג של הבית יבלוט מעבר למבנה עצמו כדי לאפשר צל בקיץ (לא יודע כמה זה נפוץ בישראל). בגלל זה כמעט ואף פעם לא יצא לי להרכיב פרגולה צמוד לקיר, וגם כשכן, כמות המים שזולגת על הקיר היא מזערית שלי באופן אישי זה אף פעם לא הפריע.
&nbsp
רק לצורך הבהרה - אני לא מתקין מוסמך וגם בקושי חובב, פשוט יצא לי להתקין כמה לעצמי וגם לעזור לחברים.

חן 1111

Active member
אצלי יש חיבור קיר במקום אחד

לא חיברתי בכלל לקיר. הצמדתי לקיר וחיברתי עם שורת הברגים העליונה של הסנטף. מכיוון שזה קיר מזרחי, אין שום חדירת מים (למרות שזה טיח שפריץ והחיבור לא מושלם).
אם זה היה קיר בכיוון הגשם, הייתי מדביק לקיר, או עושה חריץ ומשלים טיח.
לגבי השיפוע, 5% זה קצת גבולי וזה תלוי גם באזור בארץ, בכיוון השיפוע ביחס לכיוון הגשם, וכן אם זה לוח אחד רציף או כמה לוחות משיקים.

davesh

New member
חשבתי לעשות שיפוע של 6%

הפרגולה פונה לדרום, אבל הבית נמצא בגובה 250 מטר בערך מעל פני הים (מערב השומרון).

חן 1111

Active member
אם זה האילוץ, אני מניח שלא צריכה להיות בעיה.

מקסימום פעם בשנה, כשיהיה גשם חזק במיוחד, יחדרו כמה טיפות.
רצוי כמובן שלאורך השיפוע יהיה לוח אחד רציף (נדמה לי שיש להם עד 6 מטר). אם לא, אז תעשה חפיפה ארוכה יותר מהרגיל. גם ברוחב, תעשה חפיפה של שני גלים. ואם הצד הגבוה של הפרגולה צמוד לקיר דרומי, אז תאטום היטב את החיבור.

חן 1111

Active member
הכי טוב לעבוד לפי הוראות היצרן.

לחברת סנטף יש הוראות מאוד מפורטות. אני לא נתקלתי בברגים כמו שאתה מתאר. ולפי הוראות החברה צריך להרחיב את החור רק אם הלוחות הם מעל אורך מסוים.
אני מעדיף למקם את הברגים בשקעים ולא בפסגות. ככה הסנטף מוצמד טוב יותר לקיר. לברגים המקוריים יש אטמי גומי אינטגרליים ואין שום בעיה של נזילות.
זה בערך המחיר עד כמה שאני זוכר.

davesh

New member
יצירת שיפועים לפרגולה

כפי שניתן לראות בתמונה, אין שיפועים מובנים בפרגולה שלי.
חשבתי על שתי שיטות ליצירת השיפוע הרצוי.
1) להצמיד לכל קורת ברזל קרש בעל שיפוע שעולה מקצה הדק בצד ימין עד למפגש עם הבית בצד שמאל. על הקרשים הנ"ל להניח קורות רוחב שאליהם יוברג הסנטף.
2) להניח ישר על הברזל קורות רוחב בעלי גבהים משתנים כדי לייצר את השיפוע (הקרש הצמוד לבית צריך להיות בגובה 25 ס"מ).

איזה פתרון עדיף? (מבחינה הנדסית ומבחינה אסטטית).

אם אני הולך עם פתרון 1 אני צריך לנסר את הקרשים המשופעים עם פאזה בקצה ולשם כך צריך גרונג. מה יהיה העובי והרוחב המומלצים לקורות הרוחב המונחות מעל השיפועים?
אם פתרון 2 ישים, מה העובי המומלץ לקורות הרוחב?

חן 1111

Active member
לדעתי פיתרון 1 עדיף.

פיתרון 2 כולל קורות ארוכות וכבדות, גם במשקל וגם לעין. ומיותר. לגמרי.
אם המרחק בין הקרשים המשופעים לא גדול מדי (נגיד 80-90 ס"מ, מקסימום 100), אז בדרך כלל משתמשים בקורות רוחב של 4x4 ס"מ.

slepax

New member
מה המרווח בין קורות הברזל?

ובאפשרות הראשונה, אתה מתכוון לשים קורות רוחב בכל מקרה או לוותר? כי בלי קורות רוחב יש אפשרות טובה שהסנטפ ישקע קצת, וגם אם לא אז כמעט בטוח שהוא ירטוט מהרוח מה שיגרום לרעשים.

Holyyy

New member
לסנטף יש הוראות התקנה באתר הייצרן

http://files-ptdpritol.netdna-ssl.c...d8707686973065018e7b0dad6323f4.pdf?1454014306
אומנים שמים את הברגים בחלק השקוע (כך שאפשר להדק אותם חזק יותר בלי חשש לפגיעה בסנטף) ויש אטם מיוחד שמונע חדירת מים.
בנוסף גם הם ממליצים לבצע קדח מקדים בלוחות גדולים שיש בהם חשש להתפשטות (ארוכים מ-3 מטר)

davesh

New member
גם אני בהתחלה חשבתי שעדיף להתקין בשקעים

כי אז יש קונטרה של הקורות כדי להדק את הבורג.
אבל בכל סרטוני ההדרכה רואים שמבריגים בפסגות, כי הסיכוי שמים יחלחלו דרך החורים נמוך יותר. הגומיות בסופו של דבר יתייבשו וייסדקו ולכן לא הייתי סומך על האיטום שלהן לאורך זמן.

רוני1955

Active member
אתה חי בסרט?

עזוב את סרטוני ההדרכה. אתה לא יודע מי עומד מאחוריהם. יש הנחיות יצרן. עם כל הכבוד לסרטונים, ליצרן יש נסיון עם עשרות או מאות אלפי מטרים רבועים של גגות מחופים עם הפלטות שלו. אם היתה בעיה של נזילות (ואין בעיה אם מתקינים נכון), הוא היה משנה את ההוראות. מנסיון שלי, של לא מעט גגות כולל גגות איסכורית, הברגים תמיד בחלק השקוע. זה חזק יותר, צמוד יותר, שקט יותר ברוח, ואין נזילות. האחם עשוי EPDM ולא נסדק. יש לפעמים סדקים זניחים בהיקף שחשוף לשמש, אבל זה נגמר שם. בחלק שמתחת לטבעת אין פגיעה. חייבים לעבוד עם מברגה עם קלאץ' לקביעת עוצמת הסגירה. זה בשביל לא למעוך את האטם. אסור (אסור!!!) לעבוד עם אימפקט. זה גם מצוין בהוראות של פלרם. (בהוראות הם קוראים לזה מברגת פטיש).

slepax

New member
טרחת בכלל לקרוא את הוראות היצרן?

תסתכל בתמונה המצורפת, מה רואים?

slepax

New member
קודם כל

מצטער אם הטון שלי היה קצת גס. לא היה בכוונה.
&nbsp
ובנוגע לנושא עצמו, לוקח את מה שכתבתי חזרה (עניתי גם ל-Holyyy למטה).

למעלה