בסיס נתונים

michalo

New member
בסיס נתונים

איפה אני שומרת על השרת את בסיס הנתונים? באותה תקיה בה האתר נמצא?

Megapuzik

New member
איזה סוג של בסיס נתונים ?

DB´S המבוססים על sql deamon´s לא שומרים בתיקיות, אלה בdeamon עצמו (בתוכנה) למיטב ידיעתי רק "מסדי נתונים" מסוג אקסס שומרים בקבצים.

michalo

New member
טוב, אולי אני אתחיל מהבסיס

אני בונה אתר בphp ואני רוצה להביא נתונים מ-mysql רק ש... אין לי מושג איך להכניס את הנתונים לmysql כי אין לי מושג איך משתמשים בו... וגם נניח שהייתי יודע -- איפה אני שומר אותם? אשמח מאוד לעזרה, ואם אפשר להפנות אותי לחומר בעברית אז בכלל...

shanor

New member
מממ...

Michalo, שכח מהמחשבה ההגיונית שאתה הוא זה שצריך לשמור את הנתונים בתוך קובץ ולהעלות אותם לשרת... שכח מהמחשבה שצריך "לגשת" ב- TELNET או בכל דרך אחרת לתוך MYSQL... זה לא זה. כאן מה שאתה צריך לעשות זה ליצור קשר בצורה כל שהיא עם שרת ה- MYSQL. יצירת הקשר הזו מתבצעת על ידי פתיחת קישור (CONNECTION) לשרת מאגר הנתונים, או על ידי הסקריפט שלך, או על ידי ממשק כל שהוא אשר יהווה מקשר בינך לבין MYSQL (אמנם אפשר גם בלי ממשק, ולעבוד בצורה של חלון טקסט אבל זה הרבה פחות נוח). מאגר הנתונים הוא זה שיוצר את הקבצים ואת הטבלאות שאתה מבקש. מאגר הנתונים עצמו הוא שומר את הנתונים שלך והוא גם זה שאחראי על שליפת הנתונים בהתאם לשאילתות שלך. כדאי להתחיל ללמוד MYSQL מתוך טוטוריאלים שונים (TUTORIAL) המציגים את הבסיס הרעיוני של הדברים. אחרי שתדע ותקבל קצת רקע על דרכי הפעולה של מאגרי הנתונים כדאי להתחיל לקרא את ה- MANUAL של MYSQL כדי לקבל רקע קצת יותר מעמיק. בברכה ובברכת הצלחה. שנאור.

shanor

New member
נכון אבל...

נכון שגם עבודה בחלון טקסט היא ממשק, אבל כאשר מדברים על ממשק בלשון העם, מדובר על צורה מסויימת של GUI כאשר חלון טקסט הוא לא GUI. מכאן יוצא שלמרות שחלון טקסט בהחלט הוא דבר שבהחלט עונה להגדרה של ממשק הוא לא עונה להגדרה של GUI. עכשיו נשאל את זה ככה, כמה אנשים שמתעסקים עם מחשבים (משתמשים של יום יום לא מתכנתים וכו´) ידעו מה משמעות המילה GUI? לא הרבה (למרות שלא עשיתי סקר). לעומת זאת אם תשאל את אותם אנשים מה זה ממשק, התשובה שלהם תהיה בעצם הגדרה של GUI. אם תסבך עיניינים ותשאל אותם עכשיו האם חלון שחור עם טקסט לבן בתוכו (בדיוק כמו בתקופת הדוס הישנה והטובה) הוא ממשק, אני מאמין שרובם יגידו שחלון דוס הוא לא ממשק. נשמע הגיוני? שנאור.

michalo

New member
רגע

או שאני לא מבין את עצמי או שאתם לא אותי... לכתוב פקודות sql אני יודע כתבתי פקודות היוצרות טבלאות ונתונים בתוכם איך בפועל אני יוצר להם בסיס נתונים משלהם על השרת? איך אני יוצר שם בסיס נתונים בשםa וטבלאות b ו c? הרי לפני שהאתר שלי ירוץבפעם הראשונה בסיס הנתונים צריך להיות שם כבר.

shanor

New member
מממ..

תשמע אם אתה יודע "לדבר" עם MYSQL שיושב על השרת שלך זה כבר טוב. אפשרויות ליצירת הטבלאות הם בגדול תלויות בדרך שבה החברה המאחסנת את שרת הMYSQL שלך מאפשרת לך. בדרך כלל רוב החברות יאפשרו את זה על ידי שימוש ב GUI כל שהוא, כאשר שם על פי האפשרויות שהוא נותן לך תוכל לשלוח פקודות MYSQL כמו CREATE TABLE וכו´. אפשרות אחרת היא לבנות סקריפט שיעשה את זה. קודם להתחבר MYSQL_CONNECT עם הפרמטרים של שם השרת (בדרך כלל LOCALHOST), שם המשתמש והסיסמה. אחר כך יש לך את כל הפקודות של PHP שעושות בדיוק את הדברים של MYSQL. זהו בגדול, אחרי שיצרת את הטבלאות שלך (מאגר נתונים אתה אמור לקבל אחד קבוע את זה אתה בדרך כלל לא יכול לשנות), כל מה שנשאר הוא להריץ את הסקריפט של הכנסת נתונים. יש תמיד גם את האפשרות של לבנות את הקובץ על המחשב המקומי שלך (בבית) בעזרת שרת MYSQL ואז ליצא את הטבלאות לקובץ טקסט שאותו (או יותר נכון את התוכן שלו) אפשר פשוט מאוד לשלוח לתוך ה- GUI שמספקת לך החברה המארחת. התוכן הזה הוא בדיוק פקודות ה- MYSQL הנדרשות ליצירת טבלה/הכנסת נתונים וכו´. מקווה שזה נתן תשובה מסויימת למה שאתה מחפש. אם לא תגיד וננסה לענות. בהצלחה שנאור.

orenphp

New member
מה?!!??

שמע, או שאתה מדבר סינית, או שאני ממש עייף, אבל לפי מה שאני קורא, אתה כל שנייה סותר את עצמך. אני אסביר: כתבת "לכתוב פקודות sql אני יודע כתבתי פקודות היוצרות טבלאות ונתונים בתוכם" (משתמע מכך, שאכן יצרת טבלאות בשמות מסוימיים בתוך מסד בשם מסויים), ואז כתבת "איך אני יוצר שם בסיס נתונים בשםa וטבלאות b ו c?"?!!? מאוד תמוה. בכל אופן, אם אתה יודע ליצור מסד נתונים וטבלאות בתוכו, אז מה בדיוק השאלה? אם לא אז הנה דוגמא:
<? // this is how you do it with PHP: $host = "your_mysql_host"; $username = "your_mysql_username"; $password = "your_mysql_password"; // let´s create the database and it´s tables as you asked: $new_db_name = "a"; $table1 = "b"; $table2 = "c"; $db_link = mysql_connect($host, $username, $password); // create the new database: mysql_query("CREATE DATABASE $new_db_name"); mysql_select_db($new_db_name, $db_link); // create it´s tables: // the dots means that you should write the table structure // according to your needs (look in mysql guide for "create table syntax" mysql_query("CREATE TABLE $table1 ...... "); mysql_query("CREATE TABLE $table2 ...... "); ?>​
מקווה שזה עזר.

orenphp

New member
המשך...

אני חושב שזה העייפות (ניתן לראות לפי השעה, ששעות הבוקר המוקדמות לא מוסיפות הרבה למצב המפוקסות שלי) אבל הבנתי מה אתה רוצה והתשובה לכך די פשוטה: 1. יש לך גישה לשרת שעליו יושב האתר? 2. יש לך מושג מה הסיסמאות של הmysql שעל השרת? 3. מה אתה מעדיף? GUI כמו mysql-front או עבודה דרך סקריפטים של PHP? תן תשובות על השאלות הללו והתשובה תיהיה הרבה יותר ממוקדת ופשוטה. לילה טוב לכם...

michalo

New member
תודה על התגובה המפורטת

א התכוונתי איך יוצרים מסד נתונים. ב אין לי מושג מה ההרשאות של myscl אבל זה בתהליכי בירור ג לא בטוח שהבנתי את השאלה האחרונה נכון אבל , לא משנה לי כ"כ באיזו דרך מה שכן זה היה יכול להיות נחמד אם הממשק היה יותר נעים לשימוש (כמו אקסס) את הסקריפט שכתבת צריך להעלות לשרת ואז מה? זה רץ אוטומטית או שאני צריך לקרוא לו פעם אחת?

למעלה