בסיס מחווה אלון

בסיס מחווה אלון

שלום, רציתי לדעת פרטים על טירונות בבסיס מחווה אלון, למי היא מיועדת (האם רק לעולים חדשים ולתלמידים בעלי יכולות נמוכות), מה ההבדל בין טירונות שם לבין טירונות רגילה (לא של קרביים) , ועוד דברים שכדאי לדעת על הבסיס הזה. תודה

מחווה אלון

הבסיס הזה ממוקם בצפון הארץ, ויש שם טירונות לעולים חדשים ולאנשים שיש להם בעיות.. הטירונות שם מועברת ע"י מפקדות ויש משמעת רצינית. מה עוד רציתי לדעת?

tttttttttt1

New member
חחחח האמת התגובה הזאת לא נשמעת מאוד חביבה...

אני לא יודע מה המצב של כותב ההודעה, אבל לבוא סתם להגיד למישהו שאת לא מכירה שזה בסיס לאנשים עם בעיות - זה לא בדיוק נחמד לשמוע......

תקשיב..

זה אנשים שבבחינות הפסיכוטכניות בצו ראשון לפי נתונים מסויימים וקריטריונים, הבינו שהם בעייתיים קצת.. הייתי משקית הוראה בצבא, בחיל חינוך.. למה אתה שואל?

בחוות השומר זה אלו עם הנתונים הבעייתים, הקה"ס

וכל הקריטריונים המיוחדים...שנקראים חיילי מקא"מ. במחוו"ה זה בעיקר טירונות עולים(שההבדל מטירונות רגילה הוא שהיא משולבת עם אולפן), היום יש נסיונות להחזיר פלוגה אחת של מקא"מ שנקראת סער למחוו"ה אחרי שהיא עברה לחווה...

אני לא מברר את זה בשבילי, אבל..

רציתי לדעת האם זה רק לאנשים בעייתיים ומופרעים או גם לכאלה שמפחדים מהצבא ועם בעיות לחץ? זאת טירונות נוקשה יותר?

caroline barina

New member
אתה יודע משהו...

נוכחתי לדעת שאנשים עם בעיות הרבה יותר נחמדים וקלים ונעימים מרוב האנשים "בלי הבעיות" אלה פשוט אנשים שמכירים בבעיות שלהם.. שזה כאמור כבר חצי פיתרון... ה"נורמאליים" רק מכחישים...

tttttttttt1

New member
אני חושב שאת לא הבנת נכון את הבעיה שלי

אני קראתי את ההודעה והיה כתוב שם דברים על אנשים עם בעיות...סתם היה נראה לי שאם מישהו יושב ליד המחשב ומקבל תגובה של "קיבלו אותך לשם כי יש לך בעיות" לא תמיד מעודדת את קורא ההודעה....זה לא היה מכוון אליי... בכל מקרה, קראתי את התגובה הנוספת של טל...עכשיו הכל בסדר.... ואת יודעת, אף אחד לא מושלם...אבל לא היית רוצה שמישהו שלא מכיר אותך יספר לכולם שאת ילדה מוגבלת, או עם בעיות, בגלל סוג טירונות שאת עושה.... ולגבי הקטע של "נחמדים ונעימים" - אני לא חושב שהייתה בהודעה שלי משהו שמעיד על כך שאני לא נחמד ו/או נעים..להיפך, אני באתי במטרה להיות נחמד ולהגן על כותב ההודעה המקורית.... בכל מקרה, נראה לי שעכשיו הכל בסדר כבר..

היי

לא באתי לפגוע באף אחד ובטח ובטח לא לקטלג אף אחד.. בקיצור, שיהיה בהצלחה לאותו אדם שהולך למחווה אלון.. הייתי שם חודש בתור מפקדת והספיק לי...

היי

הייתי משקית הוראה בגבעת חביבה והיה חודש אחד שהבאנו לשם קורס.. וראיתי את ההתנהלות במחווה של הקורסים השונים.. לא מקום מרתק במיוחד..

לה לה לה כמה הנפצות לה לה לה

סתם קפצתי לומר שלום ולראות שבאמת הכל תהו ובהו פה

אני אנסח את השאלה שלי אחרת...

חבר שלי היה בצו גיוס,הוא בחור טוב מאוד מופנם ודי ביישן,אפשר להגיד קצת חנון והוא התרגש מאוד במבחנים ולא הלך לא טוב בכלל....מה שרציתי לדעת האם הטירונות במחווה אלון מתאימה לכאלו אנשים, שמפחדים מהצבא ומתרגשים מאוד, או שהיא בעיקר מיועדת לאנשים עם בעיות התנהגותיות\ערסים\מופרעים ? (סליחה על הבוטות)

הטירונות במחוו"ה היא לפי נתונים

לא כל מי שרוצה יכול ללכת ולעשות טירונות במחוו"ה לפי בחירותו. ואתה נוטה לבלבל בין מחווה אלון לחוות השומר... וגם לעשות הכללות מטומטמות ובוטות כי יש הרבה חיילי מקא"מ שהם לא עם בעיות התנהגותויות/ערסים/מופרעים...אמנם יש גם כאלה אבל הם לא הכל....

למעלה