בסיס לקשר

felka

New member
בסיס לקשר

בעקבות שיחה עם חבר שלי בבוקר שנפרד מחברה שלו אני רוצה לעלות נושא מענין: מה הוא הבסיס לקשר. בוא ננסה לעלות ניקודות שחשובות לכל אחד ואחת מאיתנו. מרגע שמכירים בן/בת זוג עד לרגע שמחליטים זהו זה, זה בן אדם שאני רוצה לחיות איתו מעכשיו.

shon שון

New member
תקשורת ומשיכה מינית

אילו הבסיסים מבחינתי, בתוך תקשורת הייתי מכניס הומור

magic40

New member
בגדול-ההחלטה לחיות עם אדם

אחרי השלב הראשוני של משיכה ,תקשורת אמון

אין חוקים באהבה

ואהבה יוצרת קשר. מה זה משנה מה דיעותך לבסיס הקשר אם בת זוגתך תחשוב על בסיס שונה ומבחינתה זה לא יעבוד? או ההיפך כמובן?

felka

New member
תשמעי עם כל הכבוד

ועם רצון טוב שלך אהבה היא חלק מיצירת קשר. היום אנחנו כבר יודעים שאהבה ככימיה נגמרת מתישהו. כמה שלא כואב אכן זה לא לעולמי עולמים (לא אצל כולם אבל בהרבה מקרים). אפשר להגיד שאני חי מאהבה לאהבה ובגיל מסוים אני נכנס לקשר שמטרתו פשוט לחיות ביחד או שאפשר לאהוב בן אדם שמתאים לנו. התאמה היא עניין של הגדרות.

רוצה להבין אותך.

לא נעים יותר קשר שיש בו אהבה? לא קל יותר הלמען? הוויתור וכל השאר? האם באמת נכון הדבר לחפש משהו נוח ומתאים ובעצם ללא אהבה? נכון שזה גם יכול להיות אפשרי, לבנות חברות כבוד הדדי ועוד דברים יפים שיהיו בקשר אבל ללא אהבה?....אז חייתי לי מאהבה לאהבה בשנים בהן הייתי גרושה עד שכולנו בסוף מוצאים את אהבתנו האחרונה. אז תיהיינה הגדרותייך אשר תיהיינה מאחלת לך קשר שתיבחא עם המון אהבה והצלחה. אשלי. לא ציינתי את שינוי הניק שלי, לשמי האמיתי.

felka

New member
כמן שאמרתי אהבה

היא חלק מהקשר. יש כמה דרכים לבנות קשר. בהחלט זה חלק שכל אחד ואחת מחליטים עד כמה הוא חשוב ביצירת קשר, אבל זה לא אומר שאם אין אהבה כל האנשים פה אחד יחליטו לא לפתח קשר. י אהבה שמגיע זמן מה אחרי שמכירים...

Bubble Girl 27

New member
בסיס לקשר?

המממ קודם כל שפה משותפת, כלומר שהחוש הומור בתיאום הראש והכיוון בחיים בתיאום עד כמה שאפשר... מבחינתי בסיס לקשר טוב הוא לראות ולזהות ולבנות אם מי שעומד מולך יכול להיות גם החבר הכי טוב שלך והאוזן הקשבת, במקרה האישי שלי בסיס טוב בעיניי הוא גם אם הבנאדם מספיק חזק כדי לקבל את החוזקות שלי ואת רגעי החולשה שלי מבלי להבהל. יש עוד המון דברים אבל הכי חשוב לשדר על אותו גל... או גילי

בסיס של קשר הוא חברות

חברות שמלווה באמון, ביכולת לחלוק את החיים - בטוב וברע, ביכולת להתמודד (רצוי עם הרבה הומור והומור עצמי) עם החיים האלה. יש צורך (לדעתי) בשילוב בין הרגש לשכל - היכולת להכיל (וסליחה על המילה הפלצנית) ולחלוק והיכולת לפתח שיחה. מעבר לכל זה - שיהיה שחור, גבוה וכמובן עם זין גדול.

שרשירית

New member
../images/Emo46.gif איזה רוע

תגובה כזאת אחרי שרשור שעוסק בגודל. אחותי, למה לדרוך על יבלות?
אני איתך!

רוע? נהפוכו!

אם זו יבלת - אני לא רוצה לדרוך ולא רוצה לפגוש אותה. מעדיפה זין. מה לעשות? קטנונית.

זה הולך בערך כך

קודם כל משיכה
אחר-כך התאהבות
כשבאה האהבה ועדיין מרגישים מאוהבים זו נקודת ניזוק מתאימה לקשר
כשהקשר נבנה הבסיס הוא חברות ואמון מוחלט
שבת שלום :)

מיתי

New member
מבחינתי... וגם נאמר פה כבר

ת ק ש ו ר ת. זה דבר ראשון. ואח"כ כל מה שיוצר חברות טובה: פרגון, שוויון, שלמות. וגם להבין, שההתחלה היא פנטזיה ולא הדבר האמיתי.

הבסיס הוא קודם כל בגרות נפשית אחר כך התפשרות,

כמו כן אחד הדברים החשובים ביותר בקשר זה לחפש חבר ולא בעל או בן זוג,אדם שכיף לכם להיות איתו כל הזמן,שיש בינכם כימיה ותחביבים משותפים ושאתם יכולים לדבר איתו על כל דבר מתי שבא לכם כמה שבא לכם בלי להסתיר דברים. אם מצאתם דבר כזה אז כיף לכם ואם לא אז בהצלחה

Rtitan

New member
../images/Emo82.gif היכן שאני מרגיש שיש לי נמל בטוח...

בסיס לקשר, הוא אולי העסק החמקמק ביותר שאפשר לחשוב עליו בנושא של בניית קשר, והוא הגורם שמעביר את הקשר מסתם "וואו, היא משהו..." לבין "אני לא יכול להוציא אותה מהראש שלי... היא האישה שאני רוצה להזדקן איתה!" נראה לי שלכל אחד בעולם יש את מה שהוא רואה כבסיס לקשר, כך שיותר חכמים לא נצא מהדיון הזה, אבל אולי עם תובנות נוספות להכיר את נפשות האדם באשר הם... וכמאמר רחל המשוררת: "רק על עצמי חלספר ידעתי...": במהלך החיים שלי, אמרתי על לא מעט נשים "וואו, היא משהו...", ביררתי טיפה פה, שיחה קלילה שם ו... תמיד היה שם משהו ש... "זה לא זה - משהו חסר..." תחומי עניין משותפים? רובן היו נשים או סטודנטיות שהכרתי בבמסגרת האוניברסיטה - מה יכול לסנן יותר טוב מזה? תחומי עניין... רמת השכלה... שפה משותפת... אפילו רכילויות משותפות - לכאורה זה מושלם. ועדיין - גם המושלם הזה היה חסר משהו, עם אף אחת לא הרגשתי את הזרקור מאיר עלי, ומאותת לי "בוא... כאן הנמל הבטוח שלך...". אינני יודע מהו הבסיס לקשר לגבי כל אחד אחר - אני יודע שאצלי, הבסיס יהיה מורכב משני בסיסים... כשאחד מהם יהיה האפשרות שלי להיות אני בעצמי. אני אוכל להרגיש שם שאני יכול לומר כל דבר, בלי לחשוב שאני אידיוט (ובקשר לזה... אל תדאגו - כשאני עונה לקריטריון "אידיוט", אני מרגיש את זה לבד... ויותר מזה - כשאני מעוניין בקשר עם מישהי, זהו מצב הצבירה שאיתו אני מגיע - לא תהיה שגיאה אחת שכתובה בספר, או שטרם הומצאה, שאצליח לדלג עליה - כך שהאפשרות לפשל חייבת להיות קיימת
). איתה - אני אוכל לספר לה הכל, לא אצטרך להסתיר דבר ולא אצטרך להעמיד פנים - אוכל לפחד, אוכל להתרגש, אוכל להתאהב כמו ילד, אוכל להשתטות, ואוכל לבקש קצת ספייס לעצמי בלי שהיא תרגיש מאויימת... ואוכל להיות רציני, ומשכיל, וחקרן ו... אוכל להיות RT. מנגד, הבסיס הנוסף לקשר זוגי (אם מדובר על קשר זוגי, מטבע הדברים יהיו לו שני בסיסים... הגיוני, לא?) הוא שהיא, בת הזוג שלי תוכל להיות היא בעצמה... היא תוכל לספר לי כל דבר שהוא בלי להרגיש שאני שופט אותה, היא תוכל להתרגש, ותוכל להתאהב כמו ילדה, ותוכל להשתטות ותוכל לומר לי "אני צריכה כרגע ספייס" בלי שאפגע וארגיש את האדמה רועדת תחתיי... והיא תוכל להיות כל דבר שהיא תרצה להיות... אני לא יודע את התשובה לשאלה מהו הבסיס לקשר... נדיר לי למצוא את אותה הילה זוהרת בחשיכה שאומרת לי "כאן... כאן אתה עשוי למצוא את מבוקשך... " ואני אפילו לא אדע מדוע דווקא "כאן". אבל שווה יהיה לנסות לברר... אולי זה באמת יהיה "כאן" . לפני שאדע את זה - אצטרך ללמוד האם שני הבסיסים באמת קיימים - האם אני יכול להיות RT, והיא יכולה להיות "היא". כיד ללמוד את זה, אצטרך להכיר אותה יותר טוב... להקים ערוצי תקשורת, ללמוד את שפתה, את דרך מחשבתה... ולהתחיל "לדבר". כאן מקומה של התקשורת - אבל היא, היא זו שאחראית בעיני שהקשר יתוחזק נכון, עם אמון מלא...

felka

New member
אין כמו ניסיון

אחרי תגובות שהיו פה מצאתי שתקשורת הפכה פתאום למשהו שקובע יותר מאהבה. כנראה ניסיון חיים גורם לנו לבנות חומות של רגשות שבן/בת זוג צריכים לעבור בשביל אהבה....

שחR

New member
שאלה מצויינת

אני חושב שכבוד והערכה הדדית שמובילה לחברות אמת וידידות אמיצה. הם הבסיס לקשר ארוך טווח. כל השאר בר חלוף וניתן לשינוי ומניפולציה. ואני יודע שאין פה מילה אחת על אהבה, כי פשוט החומר הכימלי הזה הוא עם פג תוקף. חשוב שהוא יהיה, אבל יותר חשוב שיגיע ממקום נכון כמו כבוד והערכה ולא סתם מתשוקה למשל. תובנות של אמצע החיים. פעם לא הייתי מדבר ככה.

למעלה