../images/Emo82.gif היכן שאני מרגיש שיש לי נמל בטוח...
בסיס לקשר, הוא אולי העסק החמקמק ביותר שאפשר לחשוב עליו בנושא של בניית קשר, והוא הגורם שמעביר את הקשר מסתם "וואו, היא משהו..." לבין "אני לא יכול להוציא אותה מהראש שלי... היא האישה שאני רוצה להזדקן איתה!" נראה לי שלכל אחד בעולם יש את מה שהוא רואה כבסיס לקשר, כך שיותר חכמים לא נצא מהדיון הזה, אבל אולי עם תובנות נוספות להכיר את נפשות האדם באשר הם... וכמאמר רחל המשוררת: "רק על עצמי חלספר ידעתי...": במהלך החיים שלי, אמרתי על לא מעט נשים "וואו, היא משהו...", ביררתי טיפה פה, שיחה קלילה שם ו... תמיד היה שם משהו ש... "זה לא זה - משהו חסר..." תחומי עניין משותפים? רובן היו נשים או סטודנטיות שהכרתי בבמסגרת האוניברסיטה - מה יכול לסנן יותר טוב מזה? תחומי עניין... רמת השכלה... שפה משותפת... אפילו רכילויות משותפות - לכאורה זה מושלם. ועדיין - גם המושלם הזה היה חסר משהו, עם אף אחת לא הרגשתי את הזרקור מאיר עלי, ומאותת לי "בוא... כאן הנמל הבטוח שלך...". אינני יודע מהו הבסיס לקשר לגבי כל אחד אחר - אני יודע שאצלי, הבסיס יהיה מורכב משני בסיסים... כשאחד מהם יהיה האפשרות שלי להיות אני בעצמי. אני אוכל להרגיש שם שאני יכול לומר כל דבר, בלי לחשוב שאני אידיוט (ובקשר לזה... אל תדאגו - כשאני עונה לקריטריון "אידיוט", אני מרגיש את זה לבד... ויותר מזה - כשאני מעוניין בקשר עם מישהי, זהו מצב הצבירה שאיתו אני מגיע - לא תהיה שגיאה אחת שכתובה בספר, או שטרם הומצאה, שאצליח לדלג עליה - כך שהאפשרות לפשל חייבת להיות קיימת
). איתה - אני אוכל לספר לה הכל, לא אצטרך להסתיר דבר ולא אצטרך להעמיד פנים - אוכל לפחד, אוכל להתרגש, אוכל להתאהב כמו ילד, אוכל להשתטות, ואוכל לבקש קצת ספייס לעצמי בלי שהיא תרגיש מאויימת... ואוכל להיות רציני, ומשכיל, וחקרן ו... אוכל להיות RT. מנגד, הבסיס הנוסף לקשר זוגי (אם מדובר על קשר זוגי, מטבע הדברים יהיו לו שני בסיסים... הגיוני, לא?) הוא שהיא, בת הזוג שלי תוכל להיות היא בעצמה... היא תוכל לספר לי כל דבר שהוא בלי להרגיש שאני שופט אותה, היא תוכל להתרגש, ותוכל להתאהב כמו ילדה, ותוכל להשתטות ותוכל לומר לי "אני צריכה כרגע ספייס" בלי שאפגע וארגיש את האדמה רועדת תחתיי... והיא תוכל להיות כל דבר שהיא תרצה להיות... אני לא יודע את התשובה לשאלה מהו הבסיס לקשר... נדיר לי למצוא את אותה הילה זוהרת בחשיכה שאומרת לי "כאן... כאן אתה עשוי למצוא את מבוקשך... " ואני אפילו לא אדע מדוע דווקא "כאן". אבל שווה יהיה לנסות לברר... אולי זה באמת יהיה "כאן" . לפני שאדע את זה - אצטרך ללמוד האם שני הבסיסים באמת קיימים - האם אני יכול להיות RT, והיא יכולה להיות "היא". כיד ללמוד את זה, אצטרך להכיר אותה יותר טוב... להקים ערוצי תקשורת, ללמוד את שפתה, את דרך מחשבתה... ולהתחיל "לדבר". כאן מקומה של התקשורת - אבל היא, היא זו שאחראית בעיני שהקשר יתוחזק נכון, עם אמון מלא...