חה...
אני אענה קודם כל לkennycandoit ואחר כך נרד לרמת ויכוח דתיים חילונים: השאלה היא: מי קובע? שיקול דעתו של השופט זה יפה מאוד גם שיקול דעתה של החברה כולם הסכימו שאייכמן, לדוגמא, צריך למות אבל תמיד יהיו גבולות דקים - כולנו מזדעזעים מאונס ילדות, לדוגמא - אבל חלקנו יותר - אמא לילדה לדוגמא, תוציא את אותו אנס להורג, כמה פעמים ברצף, - היא תגיד: מה ההבדל בין אנס שאנס ילדה לאנס שאנס ילדה ואח"כ הרג אותה? הילדה המתה לא סובלת יותר, הילדה שחיה תזכור את זה כל החיים! אולי נהרוג את הראשון ולא את השני? ובכל מקרה לאנסים לא מגיע לחיות! ואדם שקול יותר יגיד, שמע, זה קורה הרבה, אי אפשר להרוג בסיטונאות, ואולי הוא אפילו ישתקם... מי קובע? איפה הגבולות? אל תשחק כאן ברגשות, ואלו אכן רגשות - כי לכל אחד רמת זעזוע שונה, ונעשים דברים מזעזעים רבים מדי... מבחינתי, לכל רוצח מגיע עונש מוות, מבחינת הפמנסטית - כל אנס... איפה הקו? אתה משחק כאן בחיי אדם, חייב להיות קו. ולפי דעתי, הקו לא צריך להיות בכלל... לא צריכים להוציא להורג אנשים. מספיק לתת להם להרקב בכלא בלא אפשרות שחרור כלל. רק לא לחצות את הקווים. לשלומית1. יקירתי, כמו שאפשר ללמוד מהניק הנחמד שאני נושא בגאווה, אני דתי, אני חי בחברה דתית, מבקר בישיבת ההסדר באופן קבוע למדי ואפילו מכיר חרדים. אני לא יודע איך את מגדירה "נפוצות למדי" אבל לי נדמה שאת מגזימה בהחלט. נכון, לא אכחיש, יש בחברה שלי דברים כמו אלו, בני אדם הם בני אדם, אחרי הכל. אבל להגיד ש"אין פחות" מאשר בחברה החילונית... אני חושב שזה נסיוןלשכנע את עצמך ש"הם לא יותר טובים" אני לא יודע בקשר למקרי אונס שהם מקרים חריגים, מבחינה התנהגותית - אצל בן לכל חברה, אבל אני יכול בהחלט לדבר על הטרדות מיניות למינהן, מעשים מגונים וכו´ וכו´ וכו´ - אמנם יש יותר מאשר נראה שיש, אבל יש פחות, הרבה פחות, מהחברה החילונית. מספיק שאסור לגבר ואישה לא נשואים (בינהם) להישאר לבד בחדר סגור, מספיק שאסור להם *לגעת* אחד בשניה, אפילו לא בשביל להעביר עט, מספיק שהחינוך מרחיק בינהם מילדות (כיתות שונות וכו´ וכו´) - כל ההתנהגות משתנה, כל התפיסה של "מה מותר" ו"מה אסור" משתנה. ויש פחות. אז אפשר להתווכח על האם השיטה טובה או מטופשת (מטופשת!) על היתרונות והחסרונות שלה, על המון דברים בקשר אליה - את התוצר לוואי הנ"ל אי אפשר להכחיש.