בסה"כ אונס

tali_le

New member
יובל - אתה תעלה לאנשים את הפיוז עם

הכותרת הזאת.. טלי 107 ימים לגיוס!

Roobie

New member
זאת כותרת צינית!

יש קישור למאמר... יובל 381 ימים לגיוס (כן, חישבתי!)

tali_le

New member
שמתי לב... אבל בכל זאת... העברת לי

צמרמורת עם הכותרת הזאת... 381? זה עוד ישתנה לך 4 פעמים בערך עד שתתגייס... מתגייס באוגוסט 3? לקרבי? טלי 107 ימים לגיוס!

kennycandoit

New member
לדעתי אין בעיה עם הכותרת

להיפך. הכותרת עשתה את שלה. היא משכה אנשים לבוא ולקרוא אותה. עוד מספר ימים לא ידוע לגיוס

tali_le

New member
אוף

על תקיחו כל דבר שנכתב כאן כל כך קשה... זה לא יתרום לשלוות הנפש שלכם בחיים... טלי 107 ימים לגיוס!

Roobie

New member
זאת המטרה

לא אני כתבתי את המאמר, אבל מקריאת המאמר אפשר להבין שזה מה שהוא רצה להגיד - במערכת המשפטית מתייחסים היום למעשי אונס כפשע לא חמור במיוחד. בסה"כ אונס. אני מתגייס ב-28 ליולי 3, אבל אני רוצה לדחות את זה קצת.. נגיד לנובמבר שיהיה לי חופש יותר ארוך

Deathatred

New member
אני מציע

שברגע שהוכח אונס העונש יהיה מאסר עולם ללא שיקול דעת. אם מקרה האונס אכזרי במיוחד וכולל גם פשעים אחרים לדעתי יש גם מקום לעונש מוות. למען יראו וייראו.

Roobie

New member
מסכים איתך במאה אחוז

הבעיה היא מתי מוכיחים מעבר לכל ספק... ואני גם תומך בעונש מוות לסרסורים של נערות צעירות (וכן, אני יודע שאני די לבד כאן בעמדה הזאת של תמיכה בגזר-דין מוות).

Deathatred

New member
אתה לא לבד

והיום אפשר להוכיח באמצעות בדיקת סימני זרע וסימני די.אן.איי. גם עדות מרשיעה או תמונה יכולה לספק הוכחה.

kennycandoit

New member
הבעיה של עונש מוות

אני לא רוצה לכאן להסיט את הדיון מהאונס, אבל בעיית עונש המוות היא שלפעמים אחרי שבן-אדם הוצא להורג מגלים שהוא זכאי. אופס, טעינו.

Roobie

New member
בגלל זה אני וצחי דיברנו על זה..

(צחי=Deathatred) שצריך קודם להוכיח בצורה ודאית לחלוטין שהנאשם הוא האנס.

אבל זה לא מה שעושים בד"כ

לפני שמכריזים "אשם" על נאשם? בכל מקרה, לא יעזור, תמיד יהיה אחוז או שניים של טעויות, ולמענם עדיף שלא להכיל עונש מוות המוני, מאסר עולם לעומת זאת כן.

Roobie

New member
בשביל זה עדיף שכן

יש מקרים שבהם גם האנס מודה באונס, ולצד זה יש עוד ראיות שמוכיחות שלא מדובר רק בעדות שהוא נתן תחת לחץ. אז במקרה כזה אנו יודעים שהוא האנס. במידה והוא ביצעגם התעללויות נוספות לצד זה, או שמדובר באנס סידרתי, איזה התנגדות יש לך לעונש מוות?

אותי אישית מזעזעת המחשבה...

על כך שמדינה תרצח לשם הרתעה. ראשית, יש למנוע מראש מצבים של פשיעה בדרגה גבוהה, אבל זה ברור לכולם, וסתם כתבתי את זה כדי שגם נסכים על קצת נקודות. תאמרו שזה אמוציונלי, תאמרו שזו התייפיפות נפש - אך זו הרגשתי: הרתעה היא פעולה חשובה למדיי שהוכחה כיעילה, אך שבירת הטאבו של מעשה רצח יביאו לדעתי בהכרח ללגיטימציה מסוכנת של מעשה אסור זה. לטעמי, חשוב מהרתעה הוא המוסר והשפיות, שאני מניח שיאבדו במידה זו או אחרת כאשר תתחיל המדינה לבצע רציחות ממוסדות וחוקיות.

Roobie

New member
מה לא מוסרי בזה?

לבן-אדם שאנס והתעלל בנערה צעירה יש זכות לחיות? זכות מוסרית לזה? כן, אני מכיר את המנטרה של "לכל אדם יש זכות לחיות" אבל זה בולשיט, לא לכל אדם יש את הזכות הזאת. יש אנשים שבמו-ידיהם מנעו מעצמם את הזכות הזו. ודרך אגב, התחזיות שלך לגבי רציחות ממוסדות ממש לא נשמעות רציניות...

Deathatred

New member
דווקא לא

>> יש למנוע מראש מצבים של פשיעה בדרגה גבוהה, << אתה יכול להסביר לי את זה ואיך בדיוק למנוע? >> אך שבירת הטאבו של מעשה רצח יביאו לדעתי בהכרח ללגיטימציה מסוכנת של מעשה אסור זה << דווקא לא. במדינות בארצות-הברית בהן יש עונש מוות מספר הרוצחים דווקא קטן. עונש המוות הוא הריגה כעונש צודק שנגזר במשפט צדק על פשעים אכזריים ובלתי נסלחים של אדם שאיבד את זכותו לחיות ולא מעשה רצח/אונס ממניעים אנוכיים. שני האקטים של נטילת חיים נעשים בהקשרים שונים לגמרי ולכן עונש מוות לא מהווה לגיטמציה לאדם הפשוט לרצוח ככה סתם. >> שאני מניח שיאבדו במידה זו או אחרת כאשר תתחיל המדינה לבצע רציחות ממוסדות וחוקיות << אתה מניח אבל זה לא קרה באף מדינה בארה"ב שיש בה עונש מוות.

למעלה