בנתיבי העפלה

נויקה

New member
בנתיבי העפלה

מאגר מידע לתיעוד והנצחה. "בנתיבי העפלה" הממוקם באתר מחנה מעצר למעפילים בעתלית, הוא מאגר מידע ממוחשב. אנו מבקשים לתעד במאגר את למעלה מ120,000 המעפילים שהגיעו לארץ משנת 1934 ואילך. פתחנו במבצע איתור ותיעוד מעפילים, פעילים, אנשי ים אויר ויבשה, פעילי מחנות המעצר, אנשי "הבריחה" ואנשי סוד- כדי שלא יאבד זכר האנשים ולא ישכח מפעלם. כל מי שהיו מעפילים או פעילים, בני משפחתם או חברים ומכרים- אנא מלאו שאלון והוסיפו אליו ככל שניתן: תצלומים, תעודות, מסמכים, עיתונים או חפצים. את כל החומרים ניתן לשלוח סרוקים או כפי שהם ואנו נסרוק ונשיב לכם. חשוב לציין שאנו אוספים שמות גם של אנשים שנפטרו וגם עדויות של מעפילים שהגיעו באוויר או ביבשה ולאו דווקא בים. כמו כן, העדויות נאספות לא רק ממי שהיה עצור בעתלית אלא בכל מחנה מעצר אחר או שלא היה עצור כלל והצליח להיכנס לארץ. את השאלון ניתן להוריד מהאתר של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות: www.shimur.co.il תחת הכפתור "בנתיבי העפלה". יש שאלון שונה למעפילים ולפעילים. את השאלון המלא יש לשלוח לכתובת: מחנה המעפילים בעתלית ת.ד. 189 עתלית. לשאלות נא לפנות אלי במסרים. תודה על שיתוף הפעולה.

עב

New member
השאלון השתפר פלאים

ראיתי ששפרתם את השאלון אז עכשיו אני הולכת למלא אותו עבור אמא שלי, שהגיעה לארץ באוניית המעפילים "אנצו סירני" בינואר 1946. היא שהתה בעתלית כמה ימים והייתה מרוצה מאוד מהאירוח! והחוויה הכי אדירה במחנה: היא אכלה בננה לראשונה בחייה. כך שאין לה תלונות כלל ועיקר! בהצלחה במפעל התיעוד שלכם!!!

עב

New member
טעיתי, יש מה לשפר...

נויקה יקרה, עדיין יש מה לשפר. אם אתם רוצים שאנשים יענו, אז אל תגרמו להם להתאמץ יותר מדי.
במקום בו אתם רוצים את השם הנוכחי, אז פשוט תכתבו "שם נוכחי". כי לא ברור מתי אתם רוצים את השם בעת העלייה ומתי את השם העדכני.
מה זה שם משפחה עברי ולועזי? בכלל לא מובן! האם שם לועזי הכוונה לשם קודם? אז מה זה "שם קודם" שמופיע בשורה הרביעית? ולמה גם הוא "עברי ולועזי".
לגבי תאריך לידה עברי, תוסיפו לממלאי השאלון (שלא רוצים לשבור את הראש) שיסתכלו בתעודת הזהות ויעתיקו משם (מה זה חשוב בכלל, לכם פתרונים!).
לא הבנתי מה זה "בני משפחה בני/ות זוג, ילדים הורים וכו". האם אתם רוצים לדעת מתי ואיך עלו? אם באותה אוניה או באוניה אחרת? אז תכתבו למה אתם מתכוונים, אל תתנו לנו לנחש. כל עוד השאלון לא ברור לא תצליחו לעמוד במשימת התיעוד החשובה שלקחתם על עצמכם. ואני מבינה שלא התקדמתם כל כך בשנה האחרונה. אז כנראה שבכל זאת לא אצליח למלא את הטופס, אני לוקחת את מילותי בחזרה... אני חוזרת על הבקשה שכתבתי גם בפורום שורשים משפחתיים לפני כמה חודשים: תשפרו את השאלון ואני מעזה לומר שכדאי לקחת אנשי מקצוע, הנושא מספיק חשוב.

ברק 188

New member
נו, אז יש לי טופס כבר יותר...

מחצי שנה ומזמן ממולא רק מה לעשות שוכח לשלוח, ועכשיו מ-עב מסתבר שיש, משופר וצריך עוד לשפר אזי לשלוח או לחכות עוד חצי שנה, אנא תשובתכם .

למעלה