בנק זרע

מאירה72

New member
בנק זרע

שלום לכולן,

אני רוצה לקנות מנות זרע. היות ואני עושה IVF במדיקל בהרצליה על מנת להימנע משינוע המנות התעניינתי בבנק הפרטי ששייך למדיקל.
הבנתי שזה מאוד יקר עבור תורם מהארץ ועבור תורם מחול זה כבר ממש יקר !
דבר נוסף, הפרטים של התורם כגון מקצוע למשל אינם מאומתים כלל... גורם לי לחשש
אגב, הייתי בפגישה בבנק באסותא הרגיש הרבה יותר מיקצועי שם...
אשמח לשמוע לעצה !

תודה המשך יום נעים

מהניסיון שלי

אני יחידנית, לקחתי תרומה מבנק ציבורי (תל השומר). לפי דעתי אם את לוקחת תורם סגור - אין שום סיבה לקחת תורם מבנק פרטי! לבנק פרטי יש יתרון רק אם את רוצה תורם פתוח, ותכלס אין לי ברירה אלא לקחת מבנק פרטי.
לגבי שינוע - זה ממש לא בעיה, את מקבלת מיכל, מגיעה לבנק הזרע, הם שמים לך את המנה במיכל ואת מחזירה למקום בו את מבצעת את ה- IVF.
בהצלחה

מאירה72

New member
מה התהליך עם בנק ציבורי?

היי,
מה התהליך עם בנק ציבורי..מה צריך להביא להם אישורים וכדומה ?
מה ההבדל בין בנק ציבורי לפרטי מבחינת מנות הזרע , התורמים , עלות ?
תודה :)

בנק ציבורי

קודם כל תקבעי תור בהקדם. ממליצה לתל השומר יש להם יחסית די הרבה תורמים.
התור הרגיל הוא בטח לחודש מהיום אבל תבקשי להיות בהמתנה לביטול ותתקשרי כל כמה ימים..
לפתיחת תיק צריך להביא הכל. בדיקות הורמונליות, נגיפים, גנטיות וכו. כשאת מדברת איתם תבקשי רשימה.
מנה אצלם עולה 900 ש"ח. אם את נשאית של משהו את יכולה לעשות גם בדיקה גנטית לתורם..אם לא טועה 600 ש"ח.
בפרטי המחירים נפוחים לדעתי ללא תמורה..כשאין פיקוח מי אומר שאותו ישראלי שתורם לתל השומר לא יתרום לפרטיים..? בבנק פרטי גם משלמים על פתיחת תיק אם אנני טועה..לטעמי לא נחוץ לשלם סתם יותר.
בהצלחה!

a morph

New member
מה הכוונה לא מאומתים?

לדעתי רוב הפרטים בבנק הזרע, מלבד נתוני בדיקות גנטיות וסוג דם ונתונים יבשים כמו גיל, לא מאומתים.
לרוב מדובר בסטודנטים, אבל אם מגיע מישהו ומספר שהוא לומד רפואה אבל הוא באמת נגר, אני לא חושבת שיש מישהו שהולך ובודק את זה...

מאירה72

New member
פרטים לא מאומתים...

הבנתי שבדיקות גנטיות עושים ...
מדוע לא מאמתים פרטים בסיסיים על התורמים בייחוד אם זה בנק פרטי שלוקח הרבה כסף ?

למעלה