בנק ההצעות

דור לוי

New member
בנק ההצעות../images/Emo62.gif

[URL='target=_blank']הגיע הזמן להכריז על גרסה ראשונה של בנק הרעיונות של הקהילה.[/URL] בבנק ההצעות ירוכזו הצעות ספציפיות שהועלו לדיון בפורום. המטרה להתחיל להקים בנק הצעות - מעין מאגר מידע בנושא. מן הסתם, בכל הצעה אספקטים רבים. יש יתרונות וחסרונות. יתכן שיש מסכימים ויש שוללים. הכוונה לכלול במאגר הצעות שיענו ככל האפשר על עקרונות הרפורמה: · זוהי הרפורמה שכל המפלגות יכולות לאמץ. · אין ברפורמה שום אמירה פוליטית/סקטוריאלית כמו גדרות, קיבוצים, חרדים, התנחלויות וערי פיתוח. · אין ברפורמה שקל אחד נוסף כתשלומי העברה. · כל מפלגה מוזמנת להציע את מצעה הכלכלי פוליטי תוך השלמתו באימוץ המרכיבים המוצעים כאן. · הרפורמה מבוססת רק על שיקוליים כלכליים של אופטימום – להפיק את המיטב במשאבים נתונים. חשוב להדגיש את החשיבות שבסיעור מוחות ובדיון בהצעות. אם אתם מסכימים - תכתבו את זה כתגובה בהצעה (אל תגיבו ספציפית במאמר זה) או בהודעה חדשה (רצוי לא אלי בדוא"ל כפי שנעשה במקרים בודדים). אם יש הצעה לשינוי או התאמה ואפילו תיקון בניסוח - תכתבו... אם יש לכם הערות או שאלות תכתבו גם אותם. תהיו ספציפיים כדי שאפשר יהיה להבין ואם אפשר גם לענות. אם בעקבות הסבר הבנתם והשתכנעתם - תכתבו גם את זה, אל תשאירו את כותבי ההצעות באויר... דיון כזה יכול הוביל לחשיבה מחודשת והוא חיוני ביותר. במידת האפשר אשרשר דיונים כאלו למאמרי הקהילה כהסברים לגולשים שיגיעו אחרי שהדיון נעלם במעמקי הארכיון... או כאלו שלא גולשים יותר משני דפים אחורה... גרסת ההצעה: תוכן ההצעה יכול להשתנות בהתאם להערות הגולשים. על כן במאמרים תופיע הגרסה האחרונה! גרסאות קודמות ניתן יהיה למצוא במידע הנוסף בריכוז שרשורים בסוף המאמר.

דור לוי

New member
הערות טכניות: ../images/Emo124.gif

הערות טכניות: קיויתי שיהיה אתר עם כלי נוח וידידותי יותר להצגת מאמרים. היתה כבר חברה שהתחילה לתפור בהתנדבות מערכת שלה לצרכי האתר, אולם לאחר שהשקיעה עבודה פתאום קיבלה משימות דחופות בתשלום ונעלמה באמצע. אין לי מילה רעה להגיד חוץ מהאכזבה
כשכבר רואים את התוכנה באתר וזה לא עובד... עדיין לא זנחתי את האתר, בכל מקרה לא אוכל לממש בכלים של תפוז את מערכת לפניות ציבור שאני רוצה להקים. אולי גם אשנה בעתיד את המתכונת של המאמרים, בכל אופן אני רוצה להתקדם עם הצגת הרעיונות...

twigy

New member
רגע

למה זאת צריכה להיות הצעה שכל המפלגות יכולות לקבל ? לדעתי צריך להחליף את המילה "כל" ב- "רוב"

דור לוי

New member
../images/Emo62.gifשאלה שאני מתלבט עליה.

אשמח לעוד דעות. הסיבה שבינתיים כתבתי כל ולא רוב, היא שאני רוצה להיות מסוגל להכניס חברי כנסת לפינה שבה אם הם מתנגדים להצעה/נושא כלשהיא,הם צריכים לבחור בין לשתוק או להתחיל לדבר שטויות. פינה שאם הם לא תומכים בהצעה הם חושפים עצמם כתומכים בקשר הון שלטון. לרובם יש עור של פיל אחרת לא היו מצליחים במקצוע הזה. בכל אופן הדבר העיקרי שעדיין משמעותי בשבילם זו התדמית... מה שזה מחייב מאיתנו זה לבדוק טוב טוב שוב ושוב כל הצעה מכל הצדדים, להפוך אותה ולהפוך בה ולמצוא כל טיעון נגדי אפשרי... אם אפשר לפסול הצעה מסוימת בנימוק הגיוני (לא כל נימוק לכאורה הגיוני הוא אכן כזה, יש להבדיל בינו ובין סתם דרך להרוג רעיון) הרי אי אפשר יהיה להכניס אותם לפינה כזו. לכל טיעון צריך לבדוק האם יש תשובות מספקות. לגבי בנק ההצעות, כרגע מדובר במתכונת זמנית. בעיקר לשם התיעוד של הנושאים שעלו. שים לב שבחלק מהנושאים שם היו התנגדויות, ואין הסכמה מלאה, שים לב שרק בודדים בחרו להשתתף בדיון באופן אקטיבי. לפעמים הדיון נקטע באמצע או הוסט לפסים אחרים. אשמח אם הנושאים יועלו שוב לדיון כדי להשלים את הנושא או לבדוק נקודת מבט חדשה. אין בכך מניעה מחבר כנסת לקחת רעיון ולנסות לגייס לו תמיכה.

twigy

New member
הבנתי אותך

קודם כל שכחתי לציין אז אני אומר עכשיו שלדעתי בנק ההצעות זה רעיון מעולה. דבר שני, התנגדות תמיד תהיה, גם כשיש התייעלות כלכלית מישהו נפגע מזה, השאלה היא האם הרווח הכללי גדול מההפסד בסופו של דבר. ולכן אין מקום לדעתי להיות נחרצים ולדרוש הסכמה כה רחבה.

samc

New member
ללא שינוי שיטת הבחירות קשה לעשות

לא יתכן רפורמה אמיתית ללא שינוי שיטת הבחירות. חוסר תפקוד המפלגות היא הפוגע בכלכלה ותחומים אחרים. אם תהיה מחצית הכנסת בבחירות אזוריות. הממפלגות יתחזקו ויהיו יותר מתונים וימצאו פשרות בין סקטורים שונים. הצמיחה שמדברים עליו היא תוצאה של המצב ב-הייטק והמצב בעולם ולא תלויה בממשלת ישראל הכושלת. העלאת אחוז החסימה לא פותרת שום בעיה-רק עוקפת אותה. שמואל איש מחשבים בוגר מדע המדינה

דור לוי

New member
ז"א סגרת כל אפשרות שינוי...../images/Emo58.gif

כאיש מחשבים אתה כרגע מאמץ גישת חשיבה טורית (בניגוד למקבילית) שבה קודם יהיה א ואח"כ ב'. עד שלא יהיה א' אי אפשר לעבוד לקיום ב'... במחשבים ובכלל בניהול פרויקטים, בודדים הנושאים שיכולים להתקדם כך... (מבלי להתייחס לשינוי בשיטת הבחירות: אישית אני תומך באימוץ שיטה אזורית-יחסית כלשהי, אבל לא זה העניין) שיטת הבחירות כבר שונתה פעם אחת, ולא לחינם היא שונתה לשיטה שעכשיו חוזרים למקור - כי האינטרסים לא תמכו בכך... המשמעות של דבריך כאמור לעיל שלכאורה לא אפשרי שום שינוי. זהו, ייאוש, שוברים את הכלים ולא משחקים
... ראיתי כיצד חברי כנסת מכיוונים מנוגדים (למשל שמאל/ימין) יכולים לשתף פעולה ביניהם. לדעתי, אפשר להגיע לשינויים ולו גם קטנים יחסית אבל משמעותיים גם במצב הקיים. אני מזכיר לך את מוטי אשכנזי שהצליח ביוזמה של אדם אחד להפיל ממשלה ולגרום בעקיפין לשינוי.

למעלה