בנק הדואר....

בנק הדואר....

הלכתי לי היום ברחוב ובכיסי הייתה במקרה תעודת הזהות הכחולה הרגילה שלי ולא רק רישיון נהיגה- כי הייתי זקוק לה לסידור מסוים, ועברתי ליד סניף של הדואר- נזכרתי בכל הדיונים שהיו לנו כאן בנושא הזה ואמרתי לעצמי- בוא ננסה לפתוח חשבון בבנק הדואר- מה איכפת לי, הרי אין לזה עלות. רק בשביל לראות איך זה. לקחתי מספר ועמדתי בתור, ואז ראיתי שיש דלפק ללא תור להמרות מט"ח. ניגשתי אליו וביקשתי לפתוח חשבון. קיבלתי טופס והייתי צריך ללכת לצלם את תעודת הזהות שלי. (במקרה איזה מכר שלי עובד בחנות ליד והוא צילם לי). תוך חצי שעה היה לי חשבון בבנק הדואר או אפילו פחות. היה מאוד מהיר ויעיל. הלכתי הבייתה והתקשרתי אחר כבוד לחברת לאומי קארד, שיש לי בה כרטיס אשראי חוץ בנקאי, והם שלחו לי בפקס טופס העברה של הוראת קבע לבנק הדואר (אני מניח כמובן שהחשבון יצטרך להיות פעיל איזו תקופה ויכנסו כספים באופן שוטף כדי שבנק הדואר יאשר לי את ההוראת קבע הזו, אבל ככה זה כמובן בכל בנק!) וזהו! תוך פחות מחצי שעה עבודה- יש לי חשבון בלי עמלות כמעט בכלל! (יש איזו עמלה קטנה על הוצאת כספים). החשבון הזה יכלול אשראי דרך הכרטיס החוץ בנקאי! אבל לא של הדואר. ולמעשה יכול לשמש אותי כחשבון בנק לכל דבר וענין! אמנם אין אוברדרפט, שזה חסרון, אבל אם יש לי איזה מקרה חירום ואני צריך הלוואה אני יכול לקבל דרך לאומי קארד. (אגב- לאומי קארד זו חברה פשוט מצויינת מבחינת שירות לקוחות. בחיים שלי לא נתקלתי בדבר כזה. אני באמת לקוח קשה וקפדן ואין לי שום הערה עליהם. כלום.) אני כנראה לא הולך לעבור לבנק הדואר מתוך סיבות שלי, כי לי אישית זה כל-כך מתאים ועשיתי את העניין בעיקר בשביל הניסוי- אבל זו ממש יכולה להיות אופציה נהדרת! ואגב, בגלל שבנק הדואר לא יכול לתת הלוואות- זה חשבון הכי בטוח שיש (כי הכסף ממש נמצא בחשבון ורשום לזכותך ולא נוגעים בו, בניגוד לבנק רגיל שלמעשה מגלגל אותו מיידית)! זה הרבה יותר בטוח מחשבון בנק רגיל בבנק מסחרי.

הערה: אני יודע שאני סותר הודעה שכתבתי

לפני כמה ימים. וזו זכותי המלאה....
אבל אכן אין בבנק הדואר גם ריבית על פקדונות. אבל צריך לעשות אבחנה בין שימושים. (אפשר לשים רק כסף בפקדון בלי לנהל חשבון עו"ש נניח, או לנהל תיק השקעות בבית השקעות בשביל ריבית ותיק ניירות ערך.) בקיצור- אפשר לשבור את העמלות הגבוהות של הבנקים...ומי שלא רוצה לשלם אותן- יכול....

אז תעבור אליהם...

אני ממש הופתעתי מהשירות שם. הייתה לי חוויה מאוד נעימה, וגם זה לא כמו בבנק המסחרי, שלכולם יש איזה יעד מכירות מטופש, וכל הזמן מנסים לדחוף לך מוצרים ושטויות. ואני מבטיח לך שבבנק רגיל היה לוקח לי יותר זמן, כאב ראש ובילבולי מוח לפתוח חשבון. בהחלט לא מתאים לכל אחד- אבל גם בהחלט אפשרי! ולא נורא כל-כך ואפשר לשקול את זה. אני בכל מקרה החלטתי להמשיך את הניסוי ולהעביר חלק מהפעילות הבנקאית שלי לשם.

ישראל1948

New member
פתחתי כבר חשבון בבנק הדואר

עכשיו אני מעביר את הפעילות לשם. תודה רבה

אני לא מאמין....

יש להם אתר אינטרנט עם גישה ישרה לחשבון! יש להם מוקד טלפוני. בעצם, למה הייתי בטוח שאין שום סיכוי שיש להם את שני הדברים האלה? אז מתברר שיש...

ישראל1948

New member
בא נעשה את זה יותר פשוט

וניתן את הלינק לאתר , יש בעמוד הזה את כל השירותים של הדואר , כולל הבנק . אין ספק שמאז שהדואר עבר לידיים פרטיות הוא השתפר מיידית , עכשיו נקווה שזה ישאר ככה.

ישראל1948

New member
הנה השירותים של בנק הדואר

שירותי בנק הדואר שירות טלפוני לבעלי חשבון קבלת מידע על שירותים בחשבונך שירותי בנק הדואר לעסקים כרטיס חיוב ויזה CAL פדיון מניות אגודות קואופ "הרבוע הכחול" המחאות דואר בארץ פדיון תשלומים בשיקים ממשלתיים המחאות דואר בין - לאומיות וגירו - רכישה , פדיון והמרה רכישת מטח והמחאות נוסעים Travelers המרת מטח כרטיס ויזה נטען תשלום חשבונות, אגרות, דמי מנוי וכדו' תשלום עבור אשרה (ויזה) לארה"ב תשלום אגרות מעבר במסופי הגבול היבשתיים תשלום באמצעות כרטיסי אשראי קבלת החזרי אגרות רישוי רכב תווי קניה תשלום חובות לחברת סלקום מענקים / הלוואות לסטודנטים מזומן בזמן – שירות העברת כספים פדיון תעודות מילווה מדינה תשלום פיצויים ע"י ממשלת גרמניה שירות אלתור

harhanegev

New member
כמעט כל ה"שירותים" שציינת,

הם שירותים שניתנים לכל אדם בסניפי הדואר, ללא שום קשר לחשבון שיש לו או אין לו בבנק הדואר, וללא שום הטבה ללקוחות בנק הדואר על פני אחרים.

ישראל1948

New member
השירותים של בנק הדואר

איפה כתבתי שזה רק למי שיש חשבון ?? אדרבא , זה רק מראה על בנק שנותן יותר לאנשים, גם למי שלא לקוח

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif אזהרה חשובה לגבי הוראות קבע :

כלקוח של בנק הדואר מזה כ-5 שנים, חשוב לי להזהיר אותך: בבנק הדואר, מהרגע שתתן להם טופס הוראת קבע לחתום עליו (וזה רק דרך הסניף המרכזי בירושלים, לא בכל סניף דואר), לוקח להם לפעמים כמה חודשים עד שהם חותמים. עד אז, יכול להיות מצב בו ינסו לחייב אותך, החיוב יחזור בגלל הסחבת הבירוקרטית של בנק הדואר, והגוף שמחייב אותך יחשוב בטעות שאתה לא בסדר. ראה הוזהרת. לי זה קרה כבר כמה פעמים, למזלי זה היה לגבי הוראות קבע של צדקה ולא דברים שאני חייב לשלם. אך בכל מקרה, זה מצב לא נעים.

עד כדי כך?

נו, טוב, זה כבר נשמע ממש לא נעים....זה קרה לך בזמן האחרון? כי יכול להיות שהדברים השתנו. טוב- אני בינתיים בודק את העניין. לא סגרתי את חשבון הבנק הרגיל שלי...

harhanegev

New member
קרה לי בפעם האחרונה לפני כשנה למיטב זכרוני.

אירועים נוספים שהספקתי לחוות בבנק הדואר: [1] משכתי צ'ק בסך 800 ש"ח, וחייבו אותי בטעות פעמיים. למרות שניתן בקלות רבה לראות במחשב שמדובר באותו מספר צ'ק, התהליך של ביטול החיוב השני השגוי הפך באדיבותו של בנק הדואר לתהליך מתיש של כמה ימים המתנה. כאשר הבהרתי שאני חייב את הכסף בדחיפות ואני צריך לעשות העברה בנקאית שמסתמכת עליו, אמרה לי נציגת שירות בכירה "אין בעיה, תכתוב על הוראת ההעברה הערה "באישור ***" " (השם שלה, שאינני זוכר), אך כמובן שלא התייחסו להוראה שלי והחליטו לא לבצע את ההעברה כביכול בגלל שאין לי כסף בחשבון, למרות שמדובר היה בטעות שלהם ולמרות שכבר אמרה לי אותה נציגת שירות בכירה שההעברה כן תבוצע. [2] בבנק הדואר אין מושג כזה "לחזור בטלפון ללקוח". לא משנה עד כמה העניין מתבקש, הם חוסכים כל אגורה בחשבון הטלפון שלהם ולא חוזרים נקודה ולא יעזור כלום. [3] לפני כ-5 שנים החלפתי כתובת, ודאגתי כמובן לעדכן מיידית את בנק הדואר בטופס מסודר שלהם. לאחר שבמשך שנה שלמה (שנה שלמה!!!) לא שלחו לי דואר לכתובת החדשה, הבנתי שמשהו לא בסדר והתקשרתי אליהם, והם אמרו ש"הטופס של שינוי כתובת הגיע, אבל מי שקיבל את הטופס לא שם לב ששינית את הכתובת". האם האבסורד מובן ??? את דפי החשבון החסרים, אגב, לא קיבלתי עד עצם היום הזה, למרות ששלחתי להם מכתב בנידון. [4] בהפקדת צ'קים, בבנק רגיל, המצב הגרוע ביותר הוא המתנה של 3 ימי עסקים. אך בבנק הדואר, יש נהלים אחרים: הפקדת הצ'ק נחשבת רק ביום בו הצ'ק הגיע לירושלים, וזה קורה יום או יומיים אחרי שהפקדת את הצ'ק בסניף הדואר (אגב, אין דבר כזה "חיש בנק" להפקדת צ'קים בבנק הדואר). רק מאז נספרים 3 הימים. כלומר, במילים פשוטות, ההמתנה היא 4-5 ימי עסקים. חשוב לי להדגיש, כי לצד החסרונות הרבים, יש גם 2 יתרונות בעלי ערך רב מאוד: [1] אין עמלת שורה, ועמלות רבות אחרות נמוכות מהנהוג בבנקים האחרים. עם זאת, חשוב להיות תמיד עם יד על הדופק, כי בשנים האחרונות בנק הדואר מעלה עמלות ומתקרב למצב העמלות של הבנקים האחרים בקצב מדאיג. עדיין הרבה יותר נמוך מהם, אבל מתקדם כל הזמן למעלה. [2] אם יש לך ביד הרבה כסף מזומן (או צ'קים) ואתה רוצה "להיפטר" מהכסף ולהחזיק ביד טופס המתעד הפקדה, בבנק הדואר יש הרבה יותר סניפים שיעזרו לך בנידון, ובחלק גדול מהם התור קצר.

התקשרתי היום למוקד

לקח להם פרק זמן סביר למדי לענות- בערך בסטנדרט המקובל בארץ. מתברר שהחשבון שלי עוד לא פעיל, כי הטפסים לא הגיעו אליהם- אבל הופעתי לה במחשב. במקרה אני גר די קרוב לסניף המרכזי של הדואר בירושלים, אם הכוונה לסניף הראשי מול כיכר ספרא- אז אני יכול פשוט ללכת אליהם ישר. (אבל אני לא יודע כמה זמן אני הולך לגור כאן...) בקיצור- בינתיים- בהחלט לא ברמה של הבנק המסחרי, אבל סביר לגמרי. אבל- אתה צודק- מתברר שיש להם עמלות.... תודה על המידע....

harhanegev

New member
מניסיון של שנים, שניכם צודקים.

לפעמים זה ככה ולפעמים אחרת.

למעלה