בנקים וצ'קים

בנקים וצ'קים

היי,
אני רוצה לעבור בנק כי הבנקאית שלי שקרנית פתולוגית.
הבעיה היא שאני שוכרת דירה ונתתי לבעל הבית צ'קים. האם יש אפשרות שהוא יפקיד אותם כרגיל והבנק שלי פשוט יגבה את הכסף מהחשבון החדש שיהיה לי, או שאצטרך לבטל את הצ'קים ולתת לו חדשים?
עם כרטיסי האשראי אין לי בעיה, אני בשמחה רבה אבטל את כולם ואעשה חדשים בבנק החדש.
אגב אם למישהו יש המלצה לסניף ספציפי שבו הבנקאים לא שקרנים פתולוגיים, בת"א, אני פתוחה לרעיונות.

תודה!

קישקשתא

New member
לא ברור לי בדיוק מה את רוצה

וההבנה שאת מפגינה בבנקים גורמת לי לחשוד שאולי הבנקאית שלך ואת לא מבינות זו את זו (ואולי סתם לא פרטת ובאמת סיכמתן אחרת והיא עכשיו מתכחשת).
&nbsp
אם את רוצה לעבור סניף (לדוגמה במיקום אחר בת"א), אפשר לבקש שהחשבון הקיים ישאר פעיל רק לצורך גביית השיקים, הכסף יגבה ממנו ואת תעבירי אליו כסף בכל חודש (ללא עלות). אם את רוצה לעבור בנק (מבנק הפועלים לבנק הבינלאומי לדוגמה), את גם יכולה להעביר לשם כסף, אבל אני לא בטוחה שלא תהיה לזה עלות. בנוסף, תצטרכי לשלם דמי ניהול בשני הבנקים (כלומר כפול ובפרט לבנק שמרגיז אותך ואולי את לא רוצה שימשיך להרוויח סתם על גבך). אין פסול בלהודיע לבעל דירה שהחלף בנק ואת רוצה להחליף את השקים שנתת לו.
&nbsp
סיכומים עם בנקאים כדי לעשות בכתב על מנת להמנע מחוסר הסכמות. אם תתני יותר פרטים - על העימות הנוכחי או על הציפיות והשימושים שלך מהבנק (רק עו"ש? חשבון השקעות? את זקוקה למסגרת? כרטיס אשראי? יש לך סכום כלשהו שאת יכולה לסגור? כמה עולה לך החשבון היום? האם את חלק ממה שהבנקים קוראים להם "אוכלוסיות מיוחדות" כמו סטודנטים, הנדסאים, מהנדסים, רופאים, עו"ד ועוד), אולי נצליח לעזור יותר. יש היום הרבה בנקים שמציעים חשבונות (שמוקדת אליהם משכורת) בלי עלויות שוטפות או בעלויות נמוכות מאד לשנים רבות.
&nbsp
אגב שקרנ/ית פתולוגי/ת זו הפרעה קשה ולרוב לא מצליחים להחזיק בעבודה לאורך זמן.

אני סטודנטית

אבל אין לי חשבון סטודנט, כי התקשרתי לבנק רק 49658 פעמים ובכולן נעניתי שמיד יגדירו לי את החשבון כחשבון סטודנט ויחזירו לי רטרואקטיבית את העמלות שנגבו ממני שלא בצדק.
אני סיימתי כבר את שנתי השנייה ופניתי לבנק לגבי הפיכת החשבון לחשבון סטודנט עוד כשנרשמתי לאונ'.
יש את הכל גם כתוב וגם מוקלט, כולל תגובות משונות כמו "לא זכרתי שדיברנו על זה, אני כבר מסדרת לך את זה" מצד הבנקאית.
יש עוד כל מיני דברים שסוכמו ולא קרו. למשל, יש לי פק"מ שמשועבד לכרטיס אשראי, כי כשהוצאתי את הכרטיס לא הייתה לי כל הכנסה. כעת יש לי הכנסה וגם ביטלתי את הכרטיס, אך הפק"מ עדיין משועבד. בשיחות חוזרות ונשנות, ואימיילים ואפילו סמס שהבנק שלח, ניתן לראות שהבנקאית הבטיחה מספר פעמים שתבטל את השעבוד. לא קרה.
עד כאן לשאלותיך.
&nbsp
נראה לי שהבנת בדיוק מה אני רוצה, אבל בחרת להתנשא מעליי במקום. רציתי לבדוק האם יש איזה מנגנון שמאפשר לבנק X לגבות צ'קים מחשבון בבנק Y. אני מבינה מתשובתך שאין, ושאצטרך או להשאיר חשבון אחד בבנק שאני עוזבת או לדבר עם בעל הבית. תודה על התשובה, עזרת לי
אם כך, אחרי שאעבור בנק אסביר את המצב לבעל הבית ואתן לו צ'קים אחרים.

קישקשתא

New member
אם כך המצב הרבה יותר טוב ממה שתיארת

ואת כלל לא תלויה באותה בנקאית כמו שהצגת או כמו שנראה שנדמה לך. פני בתלונה מסודרת לבנק ישראל וצרפי תיעוד על הכל - לוקח להם די הרבה זמן לענות (כלומר מאשרים פנייה עם מספר לטיפול מיד ואז לוקח להם זמן).
http://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
&nbsp
מיד אחרי שיש בידך את המספר מבנק ישראל, פני שוב לבנק שלך, בכתב, אבל הפעם לפניות הציבור שלהם (אם תספרי איזה בנק, נוכל למצוא עבורך כתובת), עם עותק לבנק ישראל ועותק לבנקאית הבעייתית וצייני בו שלאחר פניות מרובות במהלך שנתיים בחרת לפנות לבנק ישראל וזה מספר התלונה שלך.
&nbsp
לא תאמיני כמה מהר בנקים יודעים לפתור בעיות כשבנק ישראל מעורב. אחרי שמחזירים לך עמלות ומסירים שעבוד, את יכולה כמובן לבחור לסגור את החשבון ולקחת את הכסף שלך משם, אבל לא הייתי מוותרת להם.
&nbsp
בסיפא אציין כי אני מצרה שאת חשה שהתנשאתי מאחר ולא כך הדבר. לא סיפקת מידע ודיברת רק על פרסונה אחת בעייתית. כתבתי שלא ברור לי בדיוק ובדיוק לכך התכוונתי, אפילו ציינת שאולי סתם לא פירטת.
&nbsp
בכל מקרה, בהצלחה.

קישקשתא

New member
באמת שאין צורך להתנצל

במקום תחזרי לספר לנו איך התקדמת במלחמתך הצודקת

&nbsp
אולי שווה להניח שמי שמנהלת כזה פורום שואפת לעזור לאנשים או בכלל לתת לאדם הבא שישמע לך בכתוב מתנשא את הספק (אני? מעבירה את זה הלאה? חלילה, במחשבה שנייה עדיף שכפיצוי במקום התנצלות תעבירי לי אחוז נאה מההחזר על העמלות
).

למעלה