בני כמה אתם\אתן?

• פותח הנושא nyuu
  • פורסם בתאריך

nyuu

New member
בני כמה אתם\אתן?

מצטער אם זה לא קשור ליפנית או לתרבות יפן, אבל השאלה פשוט מאוד מעניינת אותי.

תשובה ומנצלש"ת לשאלה, אם אפשר ../images/Emo13.gif

אני בת 21 (עוד קצת), מה איתך? ויש לי שאלה שמסקרנת אותי: הבנתי שכותבים ביפנית משמאל לימין בצורה אופקית ומימין לשמאל בצורה אנכית (מקווה שהבנתי נכון). מתי משתמשים בצורה כזו או אחרת של הכתיבה? אה, ועוד דבר קטן.. מהי לדעתכם הדרך הטובה ביותר להעשיר אוצר מילים? תודה!

lgmtk

New member
בקשר להעשרת מילים, הדרך לדעתי הכי

טובה היא כמו בכל שפה, לראות סרטים/סדרות באותה שפה, במקרה שלנו? אנימה, השיטה הכי נפוצה, וכמובן שיש גם סרטים יפניים (למרות שלדעתי אנימה יותר מעניין ^_^). אני התחלתי לפני פחות משנתיים לראות אנימה, והיפנית שעד אז ממש נשמעה לי כמו...סינית (רציני), עכשיו ממש נשמעת לי הגיונית ביותר, ואני מבין יחסית מספיק מילים ^^; כמובן שאפשר להצטייד במילון כיס עברי-יפני, ולעיין בו מדי פעם

renegader

New member
:-\

בסדרות אנימה מדברים אחרת ואוצר מילים שתמצא באנימה לא תמיד ישמש אותך בחיים וגם הצורה שהם מדברים לא תמיד קולעת לצורת הדיבור הרגילה של היפנים

lgmtk

New member
אבל זה דרך טובה ~להעשרת מילים~, לא

אמרתי שזו דרך טובה ללמוד יפנית O_O; אתה לא רוצה להגיד לי שהמילים שם שונות משאר המילים היפניות, נכון?

Ryuusuke

New member
אני לא מבין למה תמיד אומרים את זה

ראיתי כל מיני סרטים יפניים וסרטי הדרכה יפניים ודיברו בהם בדיוק כמו שמדברים באנימה.

GnomeBubble

New member
../images/Emo41.gif עניתי על זה כבר פעם או פעמיים

אני מציע לך לעשות חיפוש (חפשי בחיפוש מתקדם תוכן "מלמעלה למטה" והודעות שאני כתבתי). הייתי עושה בעצמי, אבל אני לא יכול משום מה, במחשב הזה.
ונקו, אם תוכל למצוא ולהוסיף ל-FAQ.

nyuu

New member
מתנצל, לא ידעתי

מתנצל, לא ידעתי שהיה אחד כזה... טוב, אני בן 18... :)

sakuranbo

New member
אני בת 24

ואני בד"כ נכנסת לכרטיס האישי של מי שכתב אם אם אני רוצה לענות לו/לה זה נחמד שאנשים מעדכנים לפחות דברים בסיסים כמו מין וגיל.

למעלה