בני יחגוג בר מצווה באוקטובר

פנינית3

New member
בני יחגוג בר מצווה באוקטובר

ועוד לא התחלנו בהכנות,אנחנו בתקופה קצת לחוצה מבחינה כלכלית ומעבר לכך שאני לא יודעת מאיפה להתחיל. מבחינת מקום לארוע-אין הרבה אורחים בסביבות80-90 איש. ואיך בכלל מתחילים,לפנות לרב בבית כנסת באזור מגורים? אשמח לתשובות תודה

להפיק, להצליח... ואפילו ליהנות

פנינית שלום, לוח הזמנים שלך בסדר גמור. חצי שנה זה זמן מאד סביר לארגון כל הקשור בארוע בר-מצווה. אין סיבה להיכנס ללחץ. רק להתחיל. את באמת צריכה לתאם את העליה לתורה (אורתודוכסית או רפורמית, לפי הטעם) ומשם להתקדם. (אם הטקסט הרפורמי רלוונטי עבורכם, תוכלי למצוא בהודעות הפורום מידע רב בנושא). אני העליתי לתורה בן אחד במסגרת אורתודוכסית ואת השני בטקס רפורמי. לטעמי הרפורמי היה הרבה יותר מרגש ושם את חתן השמחה במרכז העניינים. (הכל עניין של טעם). קביעת העליה לתורה כבר תכתיב מועד ותכנית ללימוד התפילות. בהמשך, אני מציע לך לעיין במאמר להפיק, להצליח... ואפילו ליהנות. הוא כולל רשימת מטלות מסודרת שתעזור לך לדאוג לכל דבר בזמן ולא לפספס. בהמשך, כדאי להעלות בפורום בקשות יותר ספציפיות. צייני את האזור שבו אתם רוצים לחגוג, סגנון הארוע וכו'. אז הגולשים האחרים יוכלו להציע פתרונות מתאימים. בהצלחה, יורם

bhs

New member
לפי הההמלצות

לפי המאמר הזה אני בצרות כי אנחנו מתכננים לערוך את הבת מצווה עוד כבערך חודש ואין לנו כלום

בר מצווה בת מצווה והכנות

לבר מצווה יש להכין את חתן בר המצווה לעליה לתורה ללמוד טעמי מקרא ועוד... ניתן לברר בבית הכנסת השכונתי האם יש מי שמלמד שם, יש שבוחרים לעשות בר מצווה ועליה לתורה דרך התנועה ליהדות מתקדמת וגם שם יש מחזור שעורים ומפגשים להכרות עם ארון הספרים היהודי עם המנהגים ולומדים את הטעמים. ההכנה לוקחת מספר מפגשים. אפשר להתחיל 3 חודשים לפני הארוע. לגבי הארוע ותכניו כאן האפשרויות רבות. שאלה מה בוחרים, אם זה אולם או גן ארועים או הפקה בטבע צריך תאום מראש וסגירה והתחיבות על תאריך. לרוב כמה חודשים מראש. אפשר לעשות את הארוע בבתי כנסת עתיקים בטבע. בכותל, או במגוון אפשרויות. ניתן לשלב טיול או פעילות אטרקציות לצעירים וגם למבוגרים, כל אחד וטעמו ויכולתו הכלכלית בהתאם. אפשר לעשות ארוע מסורתי באולם או גן ארועים עם פירוטכניקה קיטרינג טוב, ברכות, צילומים מוסיקה קצבית ועוד... וניתן גם להפיק ארוע חודש מראש כפי שצוין לגבי הבת מצווה רק שאז הלחץ גדל. נשמח לסייע סיורים דינמיים

אל יאוש

גם בחודש אפשר לארגן יופי של ארוע. ידידים שלי עשו "תרגיל, כזה לפני כמה חודשים והיה נפלא. זה דורש רק ארגון מהיר וקצת מזל (כדי למצוא מקום פנוי). אם יש לך שאלות בנושאים ספציפיים, אל תהססי להיעזר בגולשים בפורום. בשביל זה הוא קיים.

עליה לתורה במסגרת רפורמית

פנינית שלום, אם הכיוון שלכם רפורמי, את יכולה להפנות שאלות לחן בן ברית. דבריו מופיעים בין הודעות הפורום.

למעלה