בני בן 4

מקשית

New member
בני בן 4

שלום , בני בן 4. מזה כשנה ואולי יותר הוא מתעורר בלילות בצרחות. כאשר אני לוקחת אותו לידי הוא נורא מפחיד אותי. כל הגוף שלו רועד, הידיים והרגליים , נראה כאילו השרירים שלו מתוחים, העיניים פקוחות אבל הוא בוהה בנקודה אחת וכל זה תוך כדי צרחות . שום דבר לא עוזר, אי אפשר להרגיע אותו, לא מים לא חיבוק לא נשיקה , לא דיבורים. הוא רק צורח במשך 7-10 דקות לפעמים עד חצי שעה. בסוף הוא נרגע וזה מדהים . כאילו מכבים אותו והוא נרדם. לפעמים הוא יכול להתעורר שוב , והכל מתחיל מחדש. הלכתי לרופא ילדים, הוא טען שאלו חלומות, סיוטים. לי זה נראה יותר מזה... האם ייתכן שיש לו אפילפסיה מסוג מסויים? קראתי קצת. במהלך היום הוא ילד מקסים. הוא בסדר גמור מבחינת ההתפתחות. מתקדם לגילו, וילד ממש טוב. במהלך היום אין בעיות כאלה. אין גם במשפחה עדות לאפילפסיה. מה דעתכם? תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

זה נשמע לי יותר כחלום רע מאשר כאפילפסיה אבל אני לא רופא. כדי שתרגעי רצוי לקחת את הילד לנוירולוג אפילפטולוג שיבדוק אותו. יש רשימה של נוירולוגים במאמרי הפורום - טלפונים חשובים.

מקשית

New member
תודה חיים ועוד שאלה....

כבר קבעתי תור למחר. שכחתתי לציין, שמאז שהוא מתעורר בצורה כזו הופיעו גם מיצמוצים. הוא כל הזמן ממצמץ. הוא נבדק אצל רופא העיניים והכל בסדר. בכל אופן, איזה בדיקות ניתנות בדר"כ? תודה

חייםלוי

Member
מנהל
יעשו מן הסתם בדיקת EEG

שהיא בדיקה הבודקת את גלי המוח. היא לא כואבת ולא מפריעה. את יכולה לקרוא עליה במילון המונחים של הפורום בשורה הכחולה למעלה. תשובה שלילית מהבדיקה הזאת לא שוללת בהכרח שאין אפילפסיה כי היא לא ממש מדויקת.

irish4

New member
בנך בן 4

לדעתי את חייבת לעשות לבנך בשינה כמובן בדיקת EEG באופן דחוף לא לחכות יותר מדי זמן לדעתי היית צריכה לעשות את הבדיקה מזמן כמובן רק בשינה. וכל החששות והדאגות יסדרו, לדעתי אני לא רופאה זה דבר קיצוני והילד צריך להבדק ע"י ניורולוג לאחר הבדיקה רק בריאות איריס

אמושיק

New member
ביתי בת ה-5 עוברת התקפים דומים.

מעולם לא עלה בדעתנו שזו אפילפסיה - אנחנו חושבים שאלו חלומות, או בעתם ביעותי לילה (זה השם הרפואי). אנחנו מכירים התקפי אפילפסיה וז לא דומה בכלל. לדעתי, אין מה לסחוב את הילד לבדיקות מתישות. תקראו קצת על תופעת ביעותי לילה אצל ילדים.

aerox

New member
שאלה ?

האם היו סימני נשיכה בלשון ?? הטלת שתן?? חבר'ה את זה גם שחכתם לשאול אותה , האם הפנים גם מתעוותות הילד מכחיל ? לפעמים התעוררות מבהלה יכולה להיות גם משהו נפשי אני הייתי באותו מצב לחץ נפשי הייתי מתעורר בבהלה ומתחיל לרעוד ולפרכס ונשאר גם בהכרה תנסי לראות את התסמינים והסימנים אבל עדיין זה לא אומר שאת לא צריכה לראות נוירולוג , עשי זאת במהירות האפשרית , שתיהיה לכולנו שבת שלום Aerox

מקשית

New member
תודה לכולכם

קבעתי כבר תור לנוירולוג. יתכןשזה חלומות. אלך לשלול משהו חמור יותר. כולי תקווה שאלו חלומות. תודה

מקשית

New member
ישנם הודעות שלא ראיתי ולא התייחסתי

אליהן כי רק שניים נכנסו למייל שלי. בכל אופן. אין לו סימנים אחרים רק אלו שציינתי. אלך לבדוק אותו, עשיתי גם צעד נוסף עברתי לרופא ילדים אחר. לחיים- אם הבדיקה הזו לא מדוייקת אז מה כן?

למעלה