בני בן ה 9

חןאורטל

New member
בני בן ה 9

הבן שלי בן 9 ילד מאוד סגור ומופנם ילד שיש לו חברים שמאוד אוהבים אותו אךלו יש בעיה להפתח אליהם. הוא לא מעוניין להפגש איתם בשעות הפנאי אם נפגשים בבי"ס טוב ואם לא אז לא, אם אשכנע אותו ואלחץ עליו הוא ילך מחוסר ברירה וכעוס אך כשחוזר מאוד שמח ואומר שהיה כיף גם בבית עם המשפחה הוא לא ממש פתוח כל דבר מתחיל ומסתיים בכלום או בסתם. גםשאנחנו רוצים לצאת לביולוי משפחתי לא ממש מעוניין. האמת שלדעתי יש לו בעית תקשורת אך המורות שלו לא מאבחנות כל לטענן הוא פשוט ביישן. יש לציין כי הוא תלמיד טוב. עוד שכחתי כי יש לו 2 אחים שקטנים ממנו בני 3 ו 4 וכל הזמן טוען שהם מקבלים יותר מה שממש לא נכון. מה אתם אומרים? תעזרו לי אם כדאי ללכת איתו לאיזה טיפול? אם כן יש מישהו ממולץ (אנחנו בקופ"ח לאומי)

פלגיה

New member
מורות לא מאבחנות בעיית תקשורת

זה לא משהו שהן למדו, ולא משהו שהן אמורות לעשות. לפעמים יש מורה מאוד מנוסה ומאוד מבינה שיכולה לחשוד בכך, אבל רוב המורות לא יידעו לומר. בגלל שתחום ליקויי התקשורת הוא חדש יחסית גם לא כל הפסיכולוגים המאבחנים יידעו להגדיר אותו נכון. לדעתי כדאי להתחיל ברופא המשפחה שלכם, ולהתייעץ איתו. אני לא מכירה את קופ"ח לאומית, אבל כדאי לבקש המלצות על פסיכולוג ילדים שמתמחה בקשיי תקשורת. ועוד שני דברים: אני מאמינה ב"תחושות הבטן" של הורים. אם יש חשד שמשהו לא בסדר, הראשון שירגיש בזה (למרות שלא תמיד יידע להגיד מה לא בסדר) זה ההורה. היחס של הילד לאחיו הקטנים לא נראה לי קשור לבעיה. זה נשמע יחס רגיל של בכור ש"הורד מגדולתו". בכל זאת הוא היה במשך חמש שנים ילד יחיד. זה הרבה זמן. אני ממליצה לך לקרוא את הספר "אחים ללא יריבות" של אלן פייבר ואיילין מייזליש, כדי לקבל טיפים להתנהגות בנושא הזה.

חןאורטל

New member
בני בן ה 9

דווקא הייתי אצל רופאת הילדים והיא אכן שלחה אותי לפסיכולוג והאמת שאני לא יודעת למה אבל פתאום קיבלתי כמו פיק ברכיים ובפחד שאולי זה יזיק ושהביטחון שלו יתערער יותר. בכל אופן רופאת הילדים לא מכירה פסיכולוג שיכולה להמליץ לי עליו היא נתנה לי רשימה של פסיכולוגים שאבחר אחד מהם ואני גם לא יודעת להחליט מי מהם טוב אולי תוכלי לעזור לי אם את מכירה ויש לך המלצות: זודמן אורית חנקין 66 חולון, ברנט איריס אבא אחימאיר 7 ת"א, שמיל נעמי קהילת קובנה 15 ת"א, אפרת רובין שד' סמאטס 23 ת"א. אשמח אם תעזרי לי לבחור אני לא יודעת לפי מה להחליט.

פלגיה

New member
אני לא מכירה

אבל סתם באופן כללי - פסיכולוג ילדים משחק עם הילד. זה לא אמור להזיק בשום צורה שהיא (מלבד, אולי, לכיס של ההורים) כך שאין מה לפחד.

למעלה