בני בן ה-8

מליאנה

New member
בני בן ה-8

שלום לכם יש לי ילד בן 8 היפראקטיבי ADHD הוא בכתה ב מטופל ע"י ריטלין LA 20 מ"ג הבעיה היא בשבת בחופשות אני לא רוצה לתת כי יש לי הרגשה שהתרופה אפקטיבית רק בזמן שהילד צריך ללמוד ולעמוד במשימות שדורשות ריכוז. בבית לא ממש יש משימות כאלה מלבד שעורי בית ונראה לי כשאני נותת בחופש הילד נכנס לדאון האם לתת או לא לתת בזמן חופש? בעיה נוספת היא שיש לילדי הנאה לשבת מול המחשב ולעשות כל הזמן רשימות של אנשים, מספרי טלפון, כל סוגי רשימות וזה מרתק אותו.. זה נראה לי מוזר מי יכול לת לי תשובה על תופעה זו?

05 מיכל

New member
שלום מליאנה!

האם מתעוררות בעיות בבית כשאת לא נותנת רטלין? האם יש איתו הרבה עימותים? או שבבית הבעיות לא חמורות? אם אין בעיות התנהגות בבית - אין סיבה שתתני בשבת או בחופשה. אבל אם כל הזמן מעירים לו או כועסים עליו, אז הוא סובל. ואז כדאי לתת גם בשבת ובחופשה. לגבי ה"דאון", האם את יכולה להרחיב קצת? לגבי הרשימות: אמנם לא נתקלתי בתחביב כזה אצל ילד, אבל ההרגשה שלי (לא מקצועית, רק בתור אמא לחמישה) שזה מתאים לגיל. לא הייתי דואגת אם ילד שלי היה מפתח לו תחביב שכזה. השאלה העיקרית היא אם יש לו עוד עיסוקים, ומה מצבו החברתי. כלומר, אם הוא מתעסק עם הרשימות רק כי הוא אוהב אותן, ולא כבריחה מבעיה אחרת. בהצלחה!

מליאנה

New member
בני בן ה-8

הי מיכל תודה על תשובתך. אז זהו שלא ציינתי שקצת קשה איתו בלי הריטלין בבית הוא מפריע מציק לאחותו ולא רגוע במיוחד בשעות הבוקר אבל אפשר איכשהוא להשתלט עליו, הבעיה שאם אני נותת לו ריטלין בבית הוא הופך שקט מדי, כל שמחת החיים שלו נעלמת כליל הוא בוכה לי ואין לו מצב רוח בכלל!! כואב לי לראות אותו כך אני מעדיפה שיהיה בלי אלא שבלי הוא לא רגוע הקיצר אני מבולבלת לגבי הרשימות אנחנו באזור מגורים חדש ואין לו הרבה חברים הוא בכתה חדשה והיה לו מאוד קשה להסתגל לכל המעבר בכל אופן הוא אוהב מאוד להתכתב עם חברים ישנים באי סיקיו ובשכונה לא ממש התחבר עדיין אולי זו הסיבה לרישום הבלתי פוסק של שמות וכו'?

05 מיכל

New member
מה קורה עם הרטלין בכיתה?

האם גם שם הוא בוכה ואין לו מצב רוח? אם הרטלין משפיע עד כדי כך על מצב הרוח - הייתי מתייעצת עם הרופא. אולי כדאי לנסות סוג אחר, או מינון אחר, או תרופה אחרת. דרך אגב, האם עברתם הדרכת הורים? ייתכן בהחלט שתוכנית התנהגותית תעזור להתנהגות בבית.

מליאנה

New member
בכיתה לא ידוע לי..

על בעיה מיוחדת דווקא הוא מצליח להוציא את כל הטוב שבו מגיע להשגים נאים מאוד ולומד ברצינות, לכן נראה לי שבזמן שהוא בבית אין לו ממש מטרה מסוימת אז הוא נכנס למים דאון כזה לכן אני לא רוצה לתת. לגבי הדרכת הורים אנו נפגשים פעם בשבוע עם פסכולוגית אבל זה נראה לי תהליך ארוך.

רונתי

New member
לדעתי בשבת וחג אין סיבה לתת כדור

אם יש משהוא מיוחד אני אתן אבל ביום חופש אני רוצה אותו טבעי ואוכל. לגבי הרשימות, בני הקים חבורה ומקיים רישום של החברים בה ומספרי הטלפון שלהם וחוזר על זה מידי פעם ולי זה דווקא נראה מקסים.

zivadina

New member
לתת או לא לתת בזמן חופשה?

מקובל שריטלין לסוגיו נותנים לפי הצורך, לצרכים לימודיים ו/או צרכים התנהגותיים. מומלץ לך לשקול בכל יום של החופש עד כמה תפיקו תועלת ממתן הריטלין. באופן עקרוני, אין צורך לתת ריטלין באופן רצוף. יש ילדים שצריכים להתרגל מחדש לכדור לאחר הפסקה, אבל אצל רובם התגובה זהה בלי קשר למידת הרצף. אני, למשל, לא נתתי לילד בחופש, אלא אם היה לו ארוע חברתי שמצריך משמעת וסבלנות.

למעלה