בני בן ה-10

judita

New member
בני בן ה-10../images/Emo101.gif

שלום לפורום. אני אמא לילד בן 10 שבמקרה הוא חולה בסיסטיק פיברוזיס (C.F). קראתי ועקבתי אחרי ההתכתבויות בפורום ואני מרגישה שאולי גם לבן שלי יש בעיה אבל אני לא כל כך בטוחה. אני אנסה להסביר את עצמי. הילד הוא ילד נבון ואינליגנטי. כל זמן שהיה במסגרת הגן- לא קיבלתי שום תלונות מהגננות, אלא להיפך, רק שבחים. מהיום שדרכה כף רגלו בבי"הס החלו הבעיות: הוא אינו מסוגל לשבת בשקט בכיתה, מטייל, מפטפט בלי הרף, מפריע ומציק לחבריו... ובעיקר התופעות באות לידי ביטוי בשיעורים של המורים המקצועיים. המחנכות מגלות יחס יותר מבין "וסלחני" מאחר והן מכירות את הצדדים החיוביים שלו, והמורות המקצועיות- אותן זה לא מעניין כל כך. כך נמשך המצב כבר כ-5 שנים עם עליות וירידות. עליי לציין כי הוא תמיד היה ילד "קופצני" מאד ("קוצים בטוסיק"), סקרן מאד, שמצד אחד סבלנותו קצרה מאד (במיוחד בכל הקשור לביה"ס כמו שיעורי בית וכד´) אבל מאידך יכול להשקיע שעות במשחק בלגו או בציור. לאחרונה פנינו לפסיכולוג קליני מטעם איגוד סי.אף. לקבלת יעוץ. הוא שלל בעיית קשב וריכוז מאחר וכן יכול להתרכז במשחק או בציור. עליי לציין כי יש לו יכולת קליטה מצויינת, וכן ציוניו בביה"ס די טובים, וברוב המיקרים הם משקפים את רמת בקיאותו בחומר הנלמד ומידת השקעתו בלימוד החומר. אבל לשבת ולהכין ש.ב הוא אינו מסוגל באופן עצמאי. הוא "קופץ" ללא הרף ומשקר במיקרים רבים שהכין. אני די מבולבלת עם המצב, האם מישהו יכול לעזור לי ולהמליץ לי על סמך התיאור הנ"ל כיצד עליי לפעול?

@זהר@

New member
מה שאת מתארת

חוץ מהחלק של הגן, נשמע לי מאוד מוכר, אבל אני איני רופאה נוירולוגית או פסיכיאטרית. הדרך הכי טובה היא לגשת לנוירולוג ילדים והוא כבר יחליט אם יש טעם לאיבחון. לפסיכולוג קליני אין את היכולת לעשות כזאת אבחנה. בקשי התחיבות מקופת החולים וגשי לנוירולוג ילדים כך שזה גם לא אמור לעלות כסף. אם הנוירולוג יחליט שיש מקום לאיבחון, על סמך מה שתספרי לו, בדיקה קצרה ואם תוכלי הביאי מכתב מהמורה. יש גם איזשהו מבחן שיועצת של ב"ס והמורה יכולות למלא ביחד, לא זוכרת את שמו, יועצת ב"ס אמורה לדעת, שאמור לעזור לנוירולוג להחליט. זה מעין רשימה של שאלות לגבי התנהגותו של הילד כשחלק מהשאלות קובעות האם הוא מראה סימנים של היפר אקטיביות והחלק השני אמור להראות האם הוא מראה סימנים של חוסר ריכוז. אם הנוירולוג יחליט שיש מקום לאיבחון, אז כאן זה יתחיל לעלות כסף, קופות החולים לא ממש תורמות לכל האיבחון, חלק מהן תורמות לחלק.

judita

New member
תודה . והאם את מכירה נוירולוג

כזה באזור ראשל"צ, רחובות, חולון בת-ים והסביבה? לא הייתי רוצה ליפול על מישהו ללא המלצה.

@זהר@

New member
לא, אני ירושלמית

אבל אולי מישהו אחר כאן יודע והוא ימליץ

הרהרנית

New member
מידע על נוירולוגית

שלום לך, אנחנו היינו אצל ד"ר שטיינברג, שעובדת בשניידר, במרפאת קשב. הגענו אליה דרך הפניה של רופא המשפחה חדש, בגלל שעברנו דירה, שהעיף מבט אחד בבני, בן ב9, ואמר: הוא חייב להגיע למרפאת קשב, בהתלחה חיכינו כמו ילדים טובים לתור, חצי שנה, אבל אחרי 3 חודשים,הבנתי שאם אחזור לרופא ואבקש שילח הפניה נוספת ויוסיף את המילה בדחיפות, נקבל תור זריר יותר. וכך היה. הנוירולוגית: מקסימה.וגם עושה רושם מיקצועית.. בכל אופן שיהיה בהצלחה

יוניא

New member
אני יודע שבבי"ח וולפסון יש מחלקה

מצויינת (בעיקר משמועות ) של אנשים שאני מכיר בהצלחה יוני

למעלה