בנית משחק...........

pop46

New member
המשחק הראשון נשמע מצוין

וד"א אני סטודנט אבל כל דבר אפשר לשכלל דבר ראשון מה זה xna שגם אם אני לא יעשה את המשחק הזה זה מאד מעניין אותי מה זה כי אף פעם לא נתקלתי בדבר הזה אם תוכל להסביר לי או להביא לי חומר ע"כ זה מאד יעזור לי דבר שני הבנתי את המשחק שלך בערך כי אני לא מכיר אותו בכלל אולי יש לך דוגמא לזה שתסביר יותר טוב דבר שלישי גם הטטריס נשמע טוב אבל אולי תחשוב איך משכללים אותו ד"א אם אתה עושה כזה משחק אולי תביא לי את הקוד בכל אופן תודה על הכל מאד עזרת לי (במיוחד אם ההסברים של כל דבר) יש לי חודשיים עד להגשה (לא מלאים)

pop46

New member
c# אני יודע מצוין!

הבעיה שלי זה הxna שאני לא יודע איך נוגעים בזה ואיך כותבים בזה מחלקות וכו' כמו בc# בקיצור צריך הסברים או מדריך אבל בעברית יש כזה דבר?

pop46

New member
תודה אני מקווה שאני יסתדר אבל...........

למה צריך את vs 2008 לא מספיק 2005 בשביל להתקין את הxna??????

pop46

New member
הבעיה היא

שהורדתי את הxna ושהתקנתי זה כתב לי שאין לי את vs2008 אז מה הבעיה

somebodddy

New member
תראה אולי אתה יכול להשיג גירסה

ישנה יותר של XNA. טיפוסי למייקרוסופט לעשות דבר כזה בשביל לאלץ אנשים לשדרג...

pop46

New member
בנית משחק...........

אני צריך לבנות משחק בתור פרויקט בשפת vb.net או c# דבר ראשון באיזה שפה יותר כדאי? דבר שני יש למשהו אולי רעיון למשחק לא מידי קשה אבל שאמור להרשים בתור פרויקט רציני ואם למשהו יש קודי פיתוח בשפות אלו לדוגמאות של משחקים אשמח מאד לראות

somebodddy

New member
קודם כל - כמה זמן יש לך?

וכמה ידע וניסיון יש לך בשתי השפות? יש לך נסיון כלשהו בבניית משחקים? בכל אופן, לגבי בחירת השפה, אם יש אתה מכיר את שניהם באותה מידה, או שיש לך מספיק זמן ללמוד לעומק את השפה שאתה פחות מכיר, אז VB תהיה יותר טובה בשביל משחקי קלפים או משחקי לוח, בעוד שC# תהיה טובה יותר לשאר סוגי המשחקים, כמו פעולה או ארקייד. לפחות ככה נראה לי - אני לא ממש מכיר את VB.NET או את C#(למרות שיש לי נסיון עם VB הישנה ועם ג`אווה[שעקרונית די דומה לC#]). בכל אופן, אם יש שפה שאתה מרגיש איתה יותר בנוח תשתמש בה.

ahillel

New member
זה לא משנה

או במילים אחרות- השפה שאתה מכיר הכי טוב. נדמה לי שעם שתיהן אפשר לעשות OOP וגם תכנות לפי ארועי חלונות. אם זה פרוייקט ללימודים אז תברר קודם מהן הדרישות. יש מספר נושאים בתכנות שחייבים להופיע בפרוייקט הזה כדי לקבל את מירב הנקודות. בכל מקרה, אם זה ללימודים בתיכון- ממליץ לך לא לעשות משחק, אלא תוכנה שימושית אחרת כלשהי. כדאי לגשת לפיתוח משחק מתוך עניין ולא מתוך רשימת נושאים שצריך לסמן עליהם V כדי לקבל ציון טוב. ואם הדילמה היא ציון טוב או משחק טוב, אז תעשה משחק טוב בשעות הפנאי וללימודים תגיש פרוייקט עם מחשבה על הציון בלבד.

pop46

New member
זה לא פרויקט לתיכון אלא אני סטודנט להנדסת....

תוכנה ואמור להגיש פרויקט ברמה סבירה אבל כל דבר עם מסדי נתונים רציניים זה לא מאה כי זה תמיד נתקע באיזשהו שלב וזה לא מושלם לכן חשבתי על משחק שאם הוא חכם זה מצוין הבעיה שלי שיש לי רק חודשיים עד להגשה כולל כתיבת ספר הפרויקט וגם אין לי את כל היום אז יש לכם עוד רעיונות למצב כזה או קודי פתוח על משחקים שעשיתם

adiel666

New member
אז ככה

C#, אם בא לך להנות מסינטקס קריא יותר וכמו שאמרו לך כבר, XNA מתואמת רק לC#(למרות שלדעתי זו לא פלטפורמה טובה לפיתוח משחקים לPC, זאת משום שיש לה כל כך הרבה dependencies רק בשביל שהמשחק ירוץ על מחשב היעד). בשביל פרוייקט שכזה XNA תתאים לך פרפקט, ליצור בה דברים דו מימדיים זה ממש ממש קל, ואני אומר את זה מנסיון. בניתי שחזור של משחק point&click שיישמתי פעם במחולל משחקים, זה לקח לי מעט מאוד זמן ומעט מאוד השקעה בלימוד של הFRAMEWORK של XNA. ומה יותר כיף מלראות משהו שתכנתת פועל דרך הXBOX? מה שכן, אם אתה רוצה לעבוד עם תלת מימד ולא דו מימד, במסגרת הזמן שיש לך(למרות שזה unlikely שתספיק ללמוד את אופן העבודה והמתימטיקה הנחוצה לשם תכנות במרחב התלת מימדי) הייתי ממליץ על Axiom3D לC# ולMONO שזה WRAPPER של Ogre3D -שהוא מנוע בסביבת C++, מהטובים שקיימים כיום. http://axiomengine.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page בהצלחה.

pop46

New member
מספיק לי דו מימדי

אבל מאיפה למדת את הxna יש מדריך בעברית אולי?

adiel666

New member
אנגלית

לא יצא לי לראות ספרים או מדריכים לתלת מימד(חוץ מספר ברמה מאוד נמוכה של VB6 עם DX) בעברית.

adiel666

New member
התכוונתי לXNA

ושאלת על XNA אז לא, אין מדריכים בעברית(ממה שידוע לי).

למעלה