בנים ובנות

n i s h a

New member
בנים ובנות

שלום לכולן בני, בן שנה וחצי החל משפחתון. במשפחתון - 2 ילדים מתחת לגיל שנתיים ו- 2 מעל גיל שנתיים (אנו חיים בחו"ל, וזהו התקן). כשבאתי לבדוק את המקום, אמרה לי המטפלת ששאר הילדות - בנות. "אז מה?" חשבתי לי, "מה זה חשוב". סיפרתי לבן הזוג שאמר : "איזה יופי לו". אבל פתאום, ולא ברור לי למה, חשבתי לעצמי שאולי זה בעייתי. לא יודעת להסביר את ה"אולי" הזה. לכל חברותיי - ילדות בנות, כך שבני כמעט ואינו מתראה עם בנים בגילו. האם אתם יכולים לנסות להסביר לי למה זה אולי (
) בעייתי בעיניי? תודה

למה? הטמעה.

תגידי לעצמך "אופס, הנה אני נפגשת עם החינות שקבלתי" (כולנו קבלנו, זה לא אישי לך) ותמשיכי משם הלאה. אין משמעות בגילאים הללו לבנים-בנות.

לורליי43

New member
אני חושבת שזה גם ענין של אופי

לבן הגדול שלי, בגלל סיבות חברתיות (מבנה חברתי של זכר דומיננטי מאוד בגן
)- היו פחות חברים בנים בגן. החברים הטובים שלו- היו בנות. עד כיתה ב'. מאז, הוא לא מוצא שפה משותפת עם בנות וזה לא עזר לו שהוא ממש "גדל" עם בנות. לבן הצעיר (4)- יש חברות בנות מאוד נחמדות- אבל למרות זאת, היום הוא מעדיף את חברת הבנים כי הבנות משחקות בדברים שפחות מענינים לו. בבית, אין הגבלה על סוג של משחק- ורואים שהוא מעדיף אחרת.

irisgh

New member
כן. וגם של גיל.

בני מעדיף מאוד חברת בנים, בכל הגנים שהיה בהם, החל מגיל שנתיים וחצי. עד אז זה לא שינה לו, ואני לא חושבת שזה משנה לפעוט בן שנה וחצי. מקסימום, אולי (וזה לא בטוח, אבל לפי טענת שתי בעלות משפחתונים שדיברתי איתן על הנושא) האווירה תהיה מעט יותר רגועה, עם יותר משיכה לכיוון של עבודות ממושכות יותר. בגילאי שלוש והלאה, זה בהחלט נראה לי חשוב, שיהיה הרכב מגדרי מגוון, ושבכלל יהיו מספיק ילדים, כדי שיוכל למצוא לו את החברים שלו, לפי העדפותיו.

לורליי43

New member
לגבי פעילות גם אני ראיתי את זה

וגם בגיל צעיר משנתיים וחצי. כשהבן היה במשפחתון, אז בשנה שבין גילאי 1.5-2.5 המשחקים היו מאוד שונים באופי שלהם מאשר המשחקים שהיו בשנה קודמת, עם מבנה חברתי אחר. הם היו 5 בנים, 4 בגיל של בני ורוב המשחקים היו בכיוון מוטורי פעלתני מאוד (לא פראי). הם ממש חיכו אחד לשני בבקר כדי לתפוס את ה"בימבות" ולהתחיל לרוץ.

לורליי43

New member
אולי כי את רוצה שהוא יחשף

גם למשחק עם בנים וגם למשחק עם בנות. לדעתי, בנים ובנות שונים ולא רק בגלל חינוך. אני לא אשכח איך בתי בת הפחות משנתיים עברה תקופה של שמלות מסתובבות. היא לא ראתה את זה בגן, בטח לא בבית (לי אין בכלל שמלות)- והמבחן לכל שמלה היה אם היא "מסתובבת"
אבל, אם המקום טוב- אז בגיל הזה יש שיקולים אחרים לבחירת מקום.

הילהל

New member
לא נשמע לי ממש בעייתי

אני בטוחה שיוצא לו לפגוש בנים אחרים - בפארק, בהצגות. הבן שלי, למשל, מעדיף לגמרי את חברת הבנות - יש לו המון חברות ואף לא חבר אחד ממש בגן (כששאלתי אם יש לו חבר בן הוא ענה לי באושר "אני"!). זה לא שהוא חי בעולם שאין בו בנים אחרים וגברים (לפי מה שכתבת - יש לכם לפחות דמות גברית אחת בבית, לא?) לא הייתי פוסלת מסגרת טובה רק בגלל זה.

tonti

New member
ממש לא בעייתי בעיני.

הפשפש שלי אמנם לא במסגרת של גן. הוא רק עם עוד ילדה (שמדברת שוטף ולכן מדבר כמוה בלשון נקבה
) אבל אחה"צ הוא משחק כמעט רק עם בנות.

למעלה