בנים גידלתי

אבג

אני מסכימה איתך שיש דרכים תרבותיות להעביר מסר ובגלל זה אמרתי שהוא צריך למצוא דרכים פחות פרובוקטיביות מזה, וטבעי שהקהל יצעק בוז. לעומת זאת אני לא מסכימה איתך בזה שאתה אומר בעצם שאסור לו להביע דעות פוליטיות בהופעה, כי זה לדעתי חשוב, ויפה, וגם אם זה לא - זה מותר. ותכלס, יש המון אמנים שעושים את זה, ביותר התלהבות ובפחות, ואני לא רואה אותך אומר שזה לא בסדר כל האמנים בסיקסטיז שצעקו סיסמאות שלום בהופעות שלהם. אני גם ממש לא מבינה את הקשר בין מה שאמרת על אדי לבין מה שהוא עשה. זה נראה כאילו סתם קפצת על ההזדמנות לרדת עליו. סבבה לך, אם זה מה שעושה לך טוב.

שוב

כמו שאמרתי, אני מסכימה איתך שזה לא היה במקום בסדר? אבל מה שלא היה בסדר במה שהוא עשה זו הדרך, ולא העניין עצמו. ההופעה היא שלו, ובהחלט מותר לו להכניס פוליטיקה אם בא לו. מותר אתה לא יכול להגיד לו כלום על זה. יכול להיות שאדי הוא באמת בן אדם, איך אמרת, "אגואיסט שעדיין נמצא באגו-טריפ, אדם מלא מעצמו, מדושן מעונג, שבע ונפוח". אף פעם לא טענתי שהוא אלוהים, ואני לא מעריצה עיוורת של אף אחד. אבל איך הגעת לכל זה מהעובדה שהוא הביע את דעתו הפוליטית בהופעה?! מה הקשר? שוב אני אומרת שזה פשוט נשמע כאילו חשבת על המשפט הזה חודשים ונורא רצית לדחוף אותו איפשהו. זה מצחיק, ולא בצורה טובה. בקשר לוודסטוק - אתה לא יכול לטעון שאז זה היה מהלב וכשאדי עושה את זה זה לא מהלב, כי אתה לא הוא ואתה לא יודע מה המניעים שלו. היום כל אחד מנסה "לדחוף את עצמו" בגלל שהיום הכל יותר מתוקשר וכל העולם עוסק בזה. ככה זה. למה זה רע בכלל שאנשים מביעים דעות? אני צריכה ללכת לשעור לשון עכשיו.

Jezebel Woman

New member
מי את? אורחת מסתורית? אהבתי.

אפשר להכיר אותך? או שאני מכירה אותך כבר בשם אחר? בכל מקרה, אנא שתפי אותי בזהותך. בכל מקרה, סיאטלוג, כפי שהאורחת הנכבדה ציינה, אני מסכימה איתה בהחלט- "פרל ג'אם תמיד היו להקה פוליטית ושמאלנית קיצונית, זאת עובדה ידועה מאוד.לטעון שאתה לא מצפה מהם להתבטאויות מסוג זה, is just playing dumb לדעתי. כל הסיבוב הקודם שלהם הוקדש לחשיבות הבחירות ולתמיכה גורפת בראלף ניידר, וכלל הרבה נאומים והטפות על הבמה מצד הלהקה. האם יש מעריצים שלא אהבו את זה? ברור. האם אפשר להגיד שהם הופתעו? ממש לא. פוליטיקה תמיד היתה חלק בלתי נפרד מפרל ג'אם" אני מסוגלת לתאר לעצמי, שאתה לא מעודכן בשנים האחרונות ושלא קראת ראיונות עם פרל ג'אם או ראית הופעות. תקן אותי אם אני טועה. כמו שנאמר... פרל ג'אם תמיד היו ותמיד הצהירו שהם פוליטיים ו*רוב* השירים שלהם פוליטיים- וטונה מעריצים יודעים את זה- ובארה"ב זה מאוד ידוע, ובטח גם בארה"ב.. בארץ זה לא מעניין אנשים ולא נתפש כרלוונטי- יש בורות בנושא כי זה זה לא מתקשר לנושאים שבסדר היום הישראלי- אולי. מבחינתי הנושא מוצה.
next? יעל

aviv_b

New member
מסכים עם סיאטלוג בכל מילה

אני חושב שאדי מנצל במה שלא ניתנה לו. אני חושב שלא היה מזיק עם פרל ג'אם היו זוכים בתקופה זו לאותו חרם, שנעשה על כמה אומנים אחרים. אולי זה מה שהם צרכים בשביל קצת לנער אותם. אישית, אני מאוד אוהב את המוסיקה שלהם, אבל הדעות שלהם קצת מרגיזות אותי. המלחמה בעיראק היא לא בדיוק מלחמת ויטנאם. אין בינה לבין לעשות מעשים שגובלים בטיפשות. אני חושב שפרל ג'אם, להקה טובה, ואני מאוד מעריך את פעילותם המוסיקלית. אני בכל אופן, בחרם מוסיקלי עליהם, עד סוף המלחמה. ואני יודע שכבר יש כמה תחנות רדיו, שהחליטו שפרל ג'אם לא ינגנו אצלם יותר. האמת, אדי מבשל לעצמו את האוכל. שלא יתלונן אחרי זה.

../images/Emo161.gif

לאדי יש כל זכות להביע את דעתו ולנצל את הבמה שניתנת לו כדי לנסות להשפיע. זה אפילו חשוב. אבל - הוא צריך לקחת בחשבון שכשמביעים דעה תמיד יהיו תגובות וגם תגובות נגד, ומכיוון שרק הוא על הבמה לא יכול להתפתח דיון (וגם לא ממש אמור להיות דיון באמצע הופעה). מה גם שהאנשים האלה באו כדי לקונצרט רוק לא לפינת הנואמים בהייד פארק. אני אישית חושבת שזה בריא להכניס דיונים להופעות אבל זה צריך לבוא בשיתוף עם הקהל ואולי אדי צריך לשקול להביע את הדעות שלו באופן קצת יותר מתון אם לא מתחשק לו שיזרקו עליו עגבניות נעליים ושאר דברים לא נחוצים שאנשים סוחבים איתם להופעות. אותי מסכות של פוליטיקאים ממש מפחידות. אבל זה לא ממש קשור

Jezebel Woman

New member
נושא מעניין. אמנות+פוליטיקה. תגובה

שלום שירה, סיאטלוג, וכול-ם! טוב עליתם ע נושא שנראה לי די מעניין, ולמרות שאין לי בכלל זמן אני חושבת שזה הכרחי וחשוב שאני אכתוב קצת בנושא. קודם כל יש בעיה עם העובדות, אבל זו לא בעיה גדולה מדי. ישנו דיון מאז ההופעה הזו- ביומולדת שלי- בקרב מעריצי פרל ג'אם בנושא סילוף העובדות. פרל ג'אם גם פירסמו תגובה רשמית בנושא. אני אפרסם בהקדם כאן בפורום. בכל מקרה חבר טוב שלי גם היה בהופעה בשורה חמישית וכתב review של ההופעה אז יש לי גם נקודת מבט שלו על המצב. אני אפרסם גם את זה כאן בהקדם. בכל מקרה אדי לא שיפד או דקר את המסכה, אני די בטוחה, אבל הוא עושה דברים כאלה- מחאתיים, לאו דווקא אלימים- אפשר לראות גם ב- DVD שלהם. עכשיו לדעה שלי- קודם כל אני חושבת, סיאטלוג, שיש בך שנאה לאדי ודר מעבר לנושא הענייני. ככה זה נראה לי מצורת הדיבור שלך. דבר שני, אני לא מסכימה שזה ברור שאין לערב פוליטיקה עם אמנות. ואני ארחיב בנושא. דבר שלישי, זה קצת בעייתי שאתם מביעים דעות על דרך הצגת הדברים של אדי בהופעה כשבעצם קיבלתם מידע לא מהימן. דברים נחתכו והוצגו אחרת. אני אשלח לכם נקודות מבט אחרות מכתבות עיתון אחרות ותראו בעצמכם. למשל, שאדי דואג להגיד 'מי שזה לא מוצא חן בעינו לא חייב להשתתף עכשיו בשיר המסויים (war)' ונכון שזה בעייתי אבל הוא בהחלט מתייחס לעובדה הזו ומנסה להזהר. מצד שני הוא לא חייב כלום לאף אחד והוא מנצל- כמו שאמרתם- את הבמה להפיץ את הדעות הפוליטיות שלו ושל הלהקה. כל מי שמכיר את פרל ג'אם יודע את הדעות הפוליטיות שלהם, הם לא מסתירים את זה. פרל ג'אם היא להקה פוליטית. הם יכולים- ובטח זה קרה- להפסיד הרבה מעריצים ומאזינים- כמוך סיאטלוג, למשל, בגלל החלטה כזו שהם לקחו. אני יכולה להבין טוב טוב את הסלידה מערבוב של מוסיקה עם פוליטיקה או אמנות עם פוליטיקה. כל העניין של "מי הוא שיגיד לי מה לבחור או מה לחשוב". מקובל עלי. אבל אני אל מסכימה עם זה. מן הסתם. זו הסיבה שאני אוהדת את פרל ג'אם. לא בגלל איך שאדי נראה או איך שהם מנגנים דווקא- אלא דווקא בגלל הפוליטיקה. אבל זה כבר עניין של טעם ודעה. ואני יכולה להבין אחרים שזה הורס להם את המוסיקה. ולפעמים גם אני מרגישה שזה מוגזם או מיותר... אבל לדעתי בהרבה דברים בחיים פוליטיקה זה בלתי נפרד. ויש אמנות לשם אמנות- כמו פופ וכאלה- ויש אמנות אוונגארדית פוליטית שלא מתביישת או מסתירה את הרעיונות שהיא מייצגת או תומכת בהם. ואם היתה רק אמנות לא-פוליטית היה מאוד משעמם. אני אוהבת את שני סוגי האמנות. אני גם לומדת על זה קצת עכשיו. אבל אם לא שמת לב, סיאטלוג יקר, אמנות זו דרך הבעה של רעיונות, ואם הרעיונות הם פוליטים אז הם פוליטים ואדי לא יעשה את עצמו שמח וטוב לב כשהוא מבואס ומעוצבן על המלחמה הזו. ואני חושבת שזכותו של הקהל ללכת באצמע. וזה מבאס לחשוב שהם יפסידו מוסיקה טובה בגלל חילוקי דעות פוליטיים, זה לא כייף בכלל, ולאו דווקא הכי נכון והכי צודק, אבל זה סיכון ושיקול שפרל ג'אם לקחו על עצמם כדי לא להיות צבועים ולא להתחבא מאחורי מסך של שתיקה פטריוטית של חוסר ביקורת. בלי אמנות ביקורתית העולם היה חרא בהרבה מובנים. לאמנות יש כוח מאוד חשוב בפוליטיקה. לא חייבים להשתמש בכוח הזה, אבל אם אדי משתמש בו זה לא אומר שהוא שחצן וכל מה שאמרת. אבל אם זה מה שאתה חושב אז שיהיה. יש בזה המון בטחון עצמי והרגשת צדק- אני מסכימה בקשר לזה, ייתכן שתחושת הצדק והאמת של אדי ופרל ג'אם מוגזמת. כאילו איך הוא כל-כך בטוח בעצמו? אולי הוא מוביל ומחנך אנשים לדברים שהוא בטוח בהם אבל בעצם הם לא נכונים? עם זה אני מסכימה שיש בעייתיות. אבל חשוב שתהיו ערים לזכותה של האמנות להביע ביקורת ולא לסתום פיות. יעל

Jezebel Woman

New member
ביקורת ו- review על פרל ג'אם 3.4.03

הי מצורף קובץ וורד של ה- review של ידדי שלי על ההופעה הנ"ל. הנה ציטוט מהאחת הכתבות- ואח"כ קטע מה- review שלו.. Before Do the Evolution, Vedder told the crowd the tale of a Vietnam vet who expressed severe reservations about war in Iraq to Vedder. The singer was incensed when someone in the crowd yelled, "Shut up!" "Did someone just say, 'Shut up'? I don't know if you heard about this thing called freedom of speech, man. It's worth thinking about it, because it's going away," Vedder said. "In the last year of being able to use it, we're sure as (expletive) going to use it and I'm not gonna apologize." Later in the show, he added to that. "Just to clarify . . . we support the troops," Vedder said to cheers. "Our problem is certainly not with anybody over there doing something that not too many of us would do right now, not for these reasons. "So to the families and those people who know those folks and are related to those folks and are married to those folks, we send our support. We're just confused on how wanting to bring them back safely all of a sudden becomes nonsupport. We love them, we support them. They're not the ones who make the foreign policy. . . . Let's hope for the best and speak our opinions." It was after that when Vedder put on the Bush mask and a sparkling silver jacket. He took off the mask, mounted it on the mike stand, then slammed it to the floor. -------------------- קטעים מה- review שידיד שלי כתב אחרי שראה את המופע ועם ביקורת על הכתבות שפורסמו: After "Save You" Ed talks to us: a lot of fucks in that last song its fucking great to be here and fuck is a great fuckin word and it seems like 10 years ago freedom of speech had to do with whether or not you could say fuck or not fuck is a word worth fighting for you can say like fuck him! fuck her! fuck me! fuck! and then great ways to say it that's fucking beautiful! fuck! I cant personally say I've said it this way but: "lets fuck" but now freedom of speech it has to do with bigger issues and we played a show last night and its been misconstrued the news says 24 people left because they were upset at an anti-bush administration remark [לחצו כאן לקרוא את הכתבה] To call it a "remark" is an understatement, but it was tame compared to what he did/said in Australia) (crowd boos) you're booing the story right, you're not booing me? lets clarify that (crowd cheers) you know you could have written that story differently and said that 11,972 people cheered and applauded at what the singer said and we pledge our support and love to the troops how could we not be in support of the soldiers? look at my haircut no matter what it is, or how you feel it is important for people to be able to protest and say how they feel and put public pressure on polarities and government so they will do a better job nothing anti-patriotic about that because their jobs affect our safety and our families our security our friends everyone so we have a right to be part of that and have a voice as part of a democracy I would think that's all I wanted to say ה- review המלא של קייב, ידיד שלי שהיה בהופעה, מצורף כמסמך וורד. יעל

למעלה