בניית תעלומה..

בניית תעלומה..

רציתי להכין משימה שבה השחקנים נדרשים למצוא גנב מפורסם בעל טריידמרק כלשהו (משאיר סימן מסוים מאחוריו בזירת הפשע) בעיר די גדולה.. ואני בטוח שמישהו מכם כבר העביר/עבר משימה שכזאת ולא תזיק לי קצת השראה לגבי איזה שלבים צריך לעבור בדרך ללכידה.. איזה התפתחויות יכולות להיות וכו'
ספוילר קבוצה שלי לא לקרוא
מסיבות עלילתיות האיש שמטיל עליהם למצוא את הגנב הוא הגנב עצמו.. זה מבחן בשבילו.. אם זה משנה משהו.. באל"ר במחסום יצירתי..

BluePrint

New member
../images/Emo58.gif קבוצת באל"ר, לא לקרוא.

דבר ראשון, בפעם הבאה תרווח הרבה יותר לפני שאתה מוסיף את המידע החסוי, כך שגם דפדפן שפתוח על מסך שלם בהפרדה גבוהה לא יאפשר לשחקניך "לקרוא בטעות". אז עכשיו אחרי שכנראה כבר "קראו לך, שמעו לך", אני מציע twists על הרעיון המקורי שלא ירחיקו אותך יותר מדי מהמקור, אבל יבלבלו מספיק (עם בניה נכונה) את הדמויות. 1. שותף של הגנב מטיל על הקבוצה את המשימה, כי כשהם יתפסו אותו, בתור בכיר בשרות אכיפת החוק המקומית, הוא ישחרר את הגנב בשביל לגנוב משהוא מאד חשוב\מיוחד מבלי להשאיר את סימן ההכר, ויוכל להסתיר את החפץ בתאו (המקום האחרון שבו יחפשו חפץ שלכאורה לא נגנב על ידו) עד ששניהם יסתלקו מהאזור. 2. שותף של הגנב מטיל את המשימה כדי שכשיתפס הגנב, יוכל השותף לפשוט על המסתור שלהם ולהתחיל חיי עושר ואושר במקום אחר בזמן שחברו נרקב בכלא. (בעיה: השותף עדיין צריך לעזור במעשי השוד שהחבורה צריכה לחקור) 3. הגנב מטיל את המשימה, אבל בזמן שהחבורה חוקרת הוא מתמש בכישוריו להפללת...? למטרת...? הייתי בטוח שהיו לי עוד רעיונות, אבל כנראה השארתי אותם בראש השני. ולשלב הביצוע אני מציע "לפרק את התצרף" במקום להרכיב אותו. אני מניח שאתה יודע למה הגנב רוצה שיעקבו אחריו, אז אני מתחיל הישר מסימן ההכר. כדאי לבחור משהוא שקל להאשים בו אחרים. לדוגמא: Chase Carver מTomb Raider נהג להשאיר את הפרש מכלי השחמט במקומות אותם בזז. (הגנב יכול לגנוב כלי שחמט של מישהו) אחרכך אתה מכין מספר פשעים ומתחיל לשתול בהם רמזים שיקשרו איכשהו למספר אנשים. (את הסדר שלהם אפשר לקבוע אחרי שאתה מרוצה מהרמזים) הפתרון, לפי איך שאני רואה אותו, יהיה תלוי בפיסת מידע מקדים שהם יקבלו על הפושע, שתצליח לכוון אליו את כל הרמזים למרות החשדות המבוססים באנשים אחרים. אני בטח לא מספיק ברור (שוב), אז אשמח לעזור אם תתן קצת יותר מידע. ודבר אחרון: כדאי לסדר את הרמזים כך שהם מחזקים אחד את השני.

יקולל המסך בן ה 14 שלי ! ../images/Emo58.gif

נו אז מה אם אני חי על 600X800 רזולוציה.. מה ? לא כולם ?!? אוף באופן עקרוני מה שרציתי היה שביצוע המשימה (לכידת הגנב) יוכיח לדמות מסוימת (זאת ששלחה את הקבוצה או אלה שמעל הראש שלה) שהחבורה מסוגלת לעמוד באתגרים שכאלה והם יכולים לעזור בדברים יותר משמעותיים מלכידת גנב "פשוט".. בפשטות מבחן.. כך שכל רעיונות ה-כולם בגדו בכולם כדי לצאת עשירים- יפים מאד.. אבל לא לעניין כרגע
יותר שאלתי על הביצוע באמת.. ברור שיש לפזר רמזים שמכוונים את הדמויות לכיוונו של הגנב (וגם לעוד כמה כיווני שווא כמובן
) אבל נתקלתי במחסום יצירתי.. איזה רמזים ? איפה לשים אותם ? (זה חלק מאד שולי מבחינה עלילתית (העלילה הגדולה) כך שאפשר באמת לשים בתוכו הכל.. ) אני בטוח שלשמוע על כמה "חקירות" של משתתפי הפורום יפתח לי את היצרתיות שוב.. הרעיון של הכנה לסימן ההיכר (גניבת הפרש כדוגמא) בהחלט מצא חן בעיני.. אבל אני רוצה עוד ! עוד !!!!!!
והיית די ברור האמת

BluePrint

New member
downforce enhancing wing ../images/Emo58.gif

בכוונה נתתי רק קוים כללים, כי בשביל לעזור לך ברצינות שתביא תוצאות (אני) צריך לדעת יותר על העולם בו הקבוצה מתנהלת, וכמובן יותר על המטרה הסופית והאמצעים העומדים לרשות הנפשות הפועלות. (הדב"שים) אבל גילויים כאלו עדיף שלא להקריב בפורום (just in case), ואז אני איתך מכה עם הראש בקיר. (מי שלא הבין את הכותרת, שירים יד)

../images/Emo45.gif (מרים יד)

אני יודע שאי אפשר לתת לי את התשובות עצמן (איזה רמזים לשים ואיפה) ואני גם לא רוצה את התשובות האלה (זאת יצירה שלי סך הכל)
רק רציתי לשמוע על משימות תעלומה/חקירה דומות של חברי הפורום כדי לפתוח קצת את נקבוביות ההשראה שלי.. מחכה לכמה סיפורי בילוש טובים.. באל"ר (אולי אני צריך לעבור שוב על כלבי באסקרוויל (ככה מאייתים) או שרלוק כלשהוא אחר)

BluePrint

New member
"there I can not help you"

אז ממני לא תבוא הישועה (או סיפור על תעלומה), החבורה שלי התפרקה לפני שהגענו לתעלומות רציניות.
ובעניין הכותרת, "ספוילר" (שלא הצלחתי למצוא איך כותבים באנגלית, ולכן מפקפק בנכונות המילה) הוא השם לכנף שמרכיבים על מכוניות מרוץ, ולעיתים ניתן לראות גם על מכוניות פרטיות. הכנף הזו בנויה בדיוק ההפך מכנף של מטוס, כך שבזמן נסיעה מהירה במקום לגרום לכוח עילוי, היא גורמת לכוח שדוחף את המכונית כלפי מטה ומשפר את אחיזתה בכביש.

ethidium

New member
משימה קטנה

כחלק מהcampeign יש אפשרות להתחבר,להחטף,לחקור (עם עדיפות להחטף) ע"י גילדת הגנבים.(בסגנון תחילת המשחק הענטיקה curse of the azure bonds שהגראטריים פה בטוח מכירים {המשחק היה ל xt אני חושב})הגילגה יכולה להוות כהתחלה לcampeign. הגילדה יכולה להיות בנויה כמבוך (ואם אתה DM "חביב" הדמויות יכולות להתחיל את המבוך עירומים מציוד
).

מדובר על חקירה מקיפה בתוך העיר

לא הזחלות נטולת מילים במבוך.. למרות שאולי זה יגיע לשם מתישהו
עם הקבוצה שלי אי אפשר לדעת

ethidium

New member
OK

אז תנסה מעבר בין רבעים של העיר כאשר ב slums שיטוף הפעולה עם השחקנים יהיה מינמלי (או מקסימלי מבחינת עוינות) כמעט כמו ברובע האריסטוקרטי...

ethidium

New member
תוספת קטנה

ראש הגילדה יכול להיות אותו משלח הקבוצה לאותו גנב שפלש לתחום השיפוט הלא נכון(ובית המשפט גוזר מוות לאשמים וזכאים כאחד
) וחטחפת/העברת הקבוצה במבוך יכולה להיות מבחן הקבלה שלהם( לאו דוקא בידיעתם,רצונם וברירתם של חברי הקבוצה). ובקשר לכיווני חקירה לא אמיתיים
copycat

ננסק

New member
היה לי פעם

גנב פרצופים. הוא היה שודד את פניהם של אנשים, ופניהם שלהם היו הופכים להיות ריקים וחסרי תווים לחלוטין. האנשים היו נכנסים מיד לתרדמת, מרחפים קלות במקומם. תוך זמן קצר כולם הבינו שהגנב ירצה להשתמש בפנים שגנב בשביל להראות כמו אותם אנשים ולהשתמש בכך, ולכן מיהרו מיד למקומות הברורים בהם אפשר יהיה לעשות שימוש בטריק הזה. למשל, אם נגנבו פניו של ראש בית מסחר חשוב, שלמחרת היום חייב לחתום על עיסקה חשובה עם ספק מסויים, ברור שהגנב עתיד להופיע אצל הספק במהלך הלילה ולהגיד משהו כמו "אני מסרב לעבוד איתך" וכו'. אחרי שני לילות של התרוצצויות התגלה שזה לגמרי זיבול שכל, והפנים נגנבו עבור טקס זימונו של שד מאוד מסויים (שכמובן יש לו קשר לפנים). זה הפך להיות הרפתקת סיכול המכשף הרע לפני שהוא מסיים את הטקס.

ננסק

New member
מארב

הם עלו על התבנית שלו (סוחרים מרכזיים באיזור מסויים של העיר, תמיד בשעות ארוחת הערב, ועשו לו מארב. הם לא ידעו בדיוק לאיזה בית הוא עומד להגיע, אבל מאחר והוא מבקר בכמה בתים הם החליטו לחכות באחד הסביר ביותר. הוא היה מתקיף בעזרת בדיד שהיה משחיל מהחלון הקרוב ביותר. הם פשוט עמדו בפנים ובחוץ, והתקיפו אותו בזמן שהוא התכונן לעבוד. חשוב לציין שהגנב היה סתם איזה מישהו שהמכשף הרשע הראשי שכר, לא הרשע הראשי עצמו.

הפלינג

New member
גנב זה פשוט

אצלי היה גנב שחטף אחד מאיתנו והתחזה לו ואחר כך מצא זמן להרוג ולפגוע בנו

דרגורן

New member
טוב, הרבה הרפתקאות כאלו תיכננתי אבל

רק אחת יצאה לפועל. איך שאני עשיתי את זה: 1. מטרה - לדוגמא ראש המשמר המקומי מטיל על החבורה משימה, למצוא גנב שמתעתע במשמר. 2. הגנב הינו הסגן של ראש המשמר, ולכן הוא יודע ה כ ל על מה שרץ במשמר ועל איך החקירה מתקדמת, ויכול לסכל אותה (ראש המשמר חושד בזה, אבל לא יגלה לחבורה בתור התחלה, אלא אם....) 3. דמויות - א. ראש המשמר - יודע עובדות A, B, ו-C ב. סגן ראש המשמר - יודע כל העובדות, ישתף פעולה עם הדמויות אבל העובדות שהוא יספר לדמויות יתנגשו עם עובדות אחרות. ג. דמויות נוספות שיודעות דברים/שמועות/עדים למעשי גניבה נותנו רמזים ד. מקומות בעיר שבהם נגנבו חפצים - אפשר לעשות קשר בין המקומות (קשר של מפה - שחיבור הנקודות יוצר סימן, או קשר אחר) 4. הרמזים עצמם - א. הגנב משאיר חותם של המשמר - בהתיחסות לסימן, אנשי המשמר זועמים מכוון שהם מאמינים שהגנב לועג למשמר. ב. בזירת הפשע הראשונה הדמויות לא ימצאו כלום, משיחה עם בעל העסק הנשדד הם יגלו רמז שהוא חושב שמי ששדד אותו הוא אחד המתחרים שלו (לא נכון) העובדת של בעל העסק תצביע על כנופיה של ילדים בתור האשמים או שהם ידעו מי אשם (היא ראתה אותם בסביבה לפני הפשע) - לא נכון אבל יכול להוביל לרמזים אחרים. ג. זירת פשע נוספת - רמזים מטעים נוספים, שמצביעים על בעל עסק, בתור האחד שלא פרצו אליו, וזה שמרוויח הכי הרבה מהפריצות. ד. הגנב השאיר חפץ אישי שקיימים כמוהו רק X בעיר - מחקר בנושא האנשים יגלה ששלושה מבעלי החפץ איבדו את החפץ לא מזמן (הסגן גנב מאחד מהם כאשר הוא גילה שהוא איבד את שלו) - האנשים מכל מגוון האוכלוסיה (אציל, אדם עני, בעל עסק וכו') ה.... ככה עשיתי רשימה של רמזים, וחלק זרקתי פנימה באקראי, לפי איך שהדמויות התנהגו ומה הם עשו (חלק היו שמועות בפונדק לדוגמא) אתה מתחיל להבין את הכיוון? אם לא אז אני אמשיך....

דרגורן

New member
טוב, אני אמשיך

בהמשך עשיתי לכל אחד מהאנשים תאור מפורט נורא: הסגן/גנב - איש צנום ונמוך, עיניו כחולות בוהקות, לובש בגדים פשוטים, אך יש לו מדי פעם עיטור או תכשיט ששווים הרבה כסף. (השחקנים יכולים לנסות לזהות את התכשיטים ואז הם יגלו שהם יקרים) בשלב מתקדם של ההרפתקאה (אם השחקנים מסתבכים) יהיה חסר בתכשיט האהוב עליו אבן חן, ובאחת מזירות הפשעים יהיה ניתן למצוא אותה, או לחילופין אחד מחבורת גנבי הרחוב יכול לספק את אבן החן (הוא הרים אותה מזירת הפשע) כנופיית הגנבים - חבורה של 8-12 ילדים/נערים צעירים. המספר משתנה בכל פעם שהחבורה פוגשת אותם, אך יש מספר חברי מפתח שנשארים קבועים: המנהיג - (אני בחרתי במנהיג חכם, אפשר מנהיג חזק אך טיפש או כל רעיון אחר), "לף" הוא זה שאירגן את חבורת הילדים/נערים. לף הינו נער צנום וקטן שראשו נראה גדול משאר הגוף. לף צולע בגלל התקלות עם הסגן והמשמר, שבה הסגן שבר לו את הרגל, והיא לא החלימה טוב. הכנופייה שונאת את המשמר ולא תרצה לעזור לשחקנים. קינליה - קינליה היא ידו הימנית של לף, וידו השמאלית אם מדברים על זה. קינליה היא בחורה גדולה וחזקת גוף, היא מגוננת מאד על לף ודואגת שחברי הכנופייה יעשו את רעיונותיו של לף (רעיונות שנראים מטופשים, אך לאחר מעשה מאד חכמים) עוד חבר/שניים של הכנופייה אנשי עיר - נפחית, עוזר נפחית, וכו' וכו' אני לא מוצא את הרשימות שלי אבל בכל מקום שיש בו פשע, יש תאור מפורט עם ה מ ו ן רמזים שמצביעים לכל מיני כיוונים אבל כאשר מתחילים לחבר את העובדות, לאט לאט השחקנים התחילו לפסול עובדות, למחוק חשודים עד שהם הגיעו למסקנה שזה חייב להיות מישהו מהמשמר (במקרה בחבורה שלי, הם אמרו את זה ליד הסגן ומפקד המשמר, ואז הסגן החליט לברוח, מה שדי סימן אותו בתור אשם). אתה צריך לעשות לך רשימה של שמועות/עובדות, וליד כל אחת לסמן "אמת/שקר". חשוב לפזר הרבה רמזים מכוון שברוב המקרים מה שברור לשה"מ לא ברור בכלל לשחקנים. הרפתקאה כזאת היא הרבה עבודה, חשוב להשאיר לשחקנים את החופש להחליט איך הם חוקרים (תישאול/זירות פשע/תיצפותים וכו') אבל בזמנו השחקנים שלי נהנו נורא (והחריכו אותי לשחק שלוש או ארבע פעמים באותו השבוע כי היו במתח איך זה יגמר)

אוהו..

אני רואה שמחכה לי הרבה עבודה.. לא נורא..its a labor of love
תודה רבה לכולם עזרתם לי להיסגר על עצמי
תחילת החקירה הזאת תתרחש (אם תתרחש) רק בעוד פגישה או שתיים (כרגע הקבוצה במרכזה של משימה אחרת - פשוטה יחסית אבל עם פיתרון די מפתיע (לדעתי) אולי תשמעו עליו מהם כשהם יגלו אותו

למעלה