טוב, אני אמשיך
בהמשך עשיתי לכל אחד מהאנשים תאור מפורט נורא: הסגן/גנב - איש צנום ונמוך, עיניו כחולות בוהקות, לובש בגדים פשוטים, אך יש לו מדי פעם עיטור או תכשיט ששווים הרבה כסף. (השחקנים יכולים לנסות לזהות את התכשיטים ואז הם יגלו שהם יקרים) בשלב מתקדם של ההרפתקאה (אם השחקנים מסתבכים) יהיה חסר בתכשיט האהוב עליו אבן חן, ובאחת מזירות הפשעים יהיה ניתן למצוא אותה, או לחילופין אחד מחבורת גנבי הרחוב יכול לספק את אבן החן (הוא הרים אותה מזירת הפשע) כנופיית הגנבים - חבורה של 8-12 ילדים/נערים צעירים. המספר משתנה בכל פעם שהחבורה פוגשת אותם, אך יש מספר חברי מפתח שנשארים קבועים: המנהיג - (אני בחרתי במנהיג חכם, אפשר מנהיג חזק אך טיפש או כל רעיון אחר), "לף" הוא זה שאירגן את חבורת הילדים/נערים. לף הינו נער צנום וקטן שראשו נראה גדול משאר הגוף. לף צולע בגלל התקלות עם הסגן והמשמר, שבה הסגן שבר לו את הרגל, והיא לא החלימה טוב. הכנופייה שונאת את המשמר ולא תרצה לעזור לשחקנים. קינליה - קינליה היא ידו הימנית של לף, וידו השמאלית אם מדברים על זה. קינליה היא בחורה גדולה וחזקת גוף, היא מגוננת מאד על לף ודואגת שחברי הכנופייה יעשו את רעיונותיו של לף (רעיונות שנראים מטופשים, אך לאחר מעשה מאד חכמים) עוד חבר/שניים של הכנופייה אנשי עיר - נפחית, עוזר נפחית, וכו' וכו' אני לא מוצא את הרשימות שלי אבל בכל מקום שיש בו פשע, יש תאור מפורט עם ה מ ו ן רמזים שמצביעים לכל מיני כיוונים אבל כאשר מתחילים לחבר את העובדות, לאט לאט השחקנים התחילו לפסול עובדות, למחוק חשודים עד שהם הגיעו למסקנה שזה חייב להיות מישהו מהמשמר (במקרה בחבורה שלי, הם אמרו את זה ליד הסגן ומפקד המשמר, ואז הסגן החליט לברוח, מה שדי סימן אותו בתור אשם). אתה צריך לעשות לך רשימה של שמועות/עובדות, וליד כל אחת לסמן "אמת/שקר". חשוב לפזר הרבה רמזים מכוון שברוב המקרים מה שברור לשה"מ לא ברור בכלל לשחקנים. הרפתקאה כזאת היא הרבה עבודה, חשוב להשאיר לשחקנים את החופש להחליט איך הם חוקרים (תישאול/זירות פשע/תיצפותים וכו') אבל בזמנו השחקנים שלי נהנו נורא (והחריכו אותי לשחק שלוש או ארבע פעמים באותו השבוע כי היו במתח איך זה יגמר)