בניית קומה שניה

בניית קומה שניה

שלום רב יש לי בית קרקע שאני רוצה לבנות עליו קומה שניה, מספרים לי על שיטת "בניה קלה" שבה העלויות נמוכות, האם השיטה טובה ? אני שואלת כבר כמה אנשים וכולם נגד למעט קבלן בניה שטוען שזו שיטה נהדרת מה אתם אומרים ? אגב... נכירים קבלנים מאיזור מודיעין שרוצים לבצע עבודה זו ? תודה

בינא

Member
בניה של קומה שניה על קיים

שלום מיכל, 1) אל תאמיני לשום קבלן שאומר לך ש"אי-אפשר". 2) אין דבר כזה "לא אפשרי" בבניה. 3) מי שלא יודע ו/או לא מבין אומר "אי-אפשר". 4) צריך גם לדעת את מי לשאול... 5) יש שיטות רבות ושונות לבניה על קיים. גם בניה קלה ויותר טובה מהבניה הכבדה הקונוונציונאלית וגם בניה חצי כבדה. 6) העלויות של בניית קומה שניה חצי כבדה ו/או קלה במבנה שלא יועד לקבל קומה נוספת, יהיו תמיד פחותות מתוספת של בניה כבדה שמחייבת חיזוק הקיים ו/או עקיפה שלו ע"י בצוע יסודות ועמודים מחוץ לקיים. 7) חלק נכבד מהתשובה לשאלה נעוץ בתכנון נכון של התוספת... 8) תוספת של קומה ניתן לבצע בתוך הגבההת גג, ע"י הגבהה חלקית + גג משופע וגם ע"י בניה שלמה של קומה. 9) חשוב לזכור כי להכנות לקומה נוספת, באם בוצעו כאלה, יש חלק נכבד בהוצאה או בחיסכון בהוצאות. 10) חשוב לדעת כי תוספת של קומה נוספת מחייב בצוע שיפורים, השלמות ותיקונים בבניה הקונוונציונאלית של קומת הקרקע בנוסף למדרגות חדשות הכוללות את פתיחת התקרה או הגג. נשלח לשואלת גם מסר בנושא הפרטי.

BenZvi5

New member
בניה קלה

מיכל שלום. ישנן שיטות רבות של בניה קלה, שונות מאד בחומרים וביישום. בחלק מצורות הבניה העלויות נמוכות יותר, בחלקן העלויות דומות ויש שיטות בניה קלה בהן העלויות גבוהות יותר (כמובן שיש תועלות אחרות מעבר למחיר). לבניה הקלה, כמו לכל דבר אחר בחיים, יש יתרונות וחסרונות. היתרון הגדול ביותר במקרה של הוספת קומה היא מהירות העבודה (ניתן לסיים הוספת קומה בשבועות ספורים), ובעובדה, שבניגוד לבניה הקונבנציונלית, את לא צריכה לגור באתר בניה. הכי חשוב, כמו בכל פרוייקט הקשור בבניה, לתכנן נכון. אם תרצי לקבל ייעוץ בנושא, צרי קשר במסר. גילוי נאות: החברה בבעלותי עוסקת בתחום הבניה הקלה (מבנים מבוססי פלדה ליתר דיוק). בכל מקרה, בהצלחה.

בניה קלה זולה לקבלן , ללקוח הזול הזה לא מגיע

הוא מתמוסס בדרך . ההבדל בזמני הביצוע זניח לכן תעשי מה שיותר נוח לך , עדיין השוק דורש בניה רגילה .

BenZvi5

New member
בניה קלה

הי מיכל. אני אנסה לגעת בכמה מצורות הבניה המתקדמת / בניה קלה. בניה מבוססת קונסטרוקצית פלדה: בנית קונסטרוקציה מפלדה, בד"כ קירות וגג כמקשה אחת, וציפוי במעטפת חיצונית ופנימית. המעטפת יכולה להיות ממספר רב של חומרים: א. לוחות צמנטבורד או דנסגלס ומעליהם טיח, בידוד בעזרת צמר סלעים / פוליסטירן ופנים מלוחות גבס. יתרונות: זול. חסרונות: איטום, בידוד טרמי / אקוסטי ברמה נמוכה יחסית. ב. לוחות בטרום (איטונג) בעובי משתנה, טיח, פנים מגבס. יתרונות:: עמידות באש, בידוד תרמי ואקוסטי חסרונות : חיבור בין הלוחות בהדבקה ג. פאנלים מבודדים (לוח פח כפול במילוי פוליסטירן או צמר סלעים), לוחות דנסגלס, טיח, פנים מגבס. יתרונות: איטום, בידוד תרמי ואקוסטי, (עמידות באש – עם פאנלים במילוי צמר סלעים) חסרונות: יקר, חיבור אלמנטים חיצוניים על הקירות מוגבלת. חוזק המבנה – לכל המבנים עמידות גבוהה מאד ברעידות אדמה, וחוזק מבני גבוהה – כמובן במידה ונבנו ע"פ התקנים. לגבי המחיר - מכיוון שחלק גדול ממחיר הבניה הוא פנים הבית ולא המעטפת, ההבדל במחירים לא גדול, אבל, כמו שכתב בינא מעלי, תוספת של קומה בבניה קונבנציונאלית על בית שלא תוכנן לשאת את המשקל כרוכה בחיזוק המבנה הקיים – וזו כבר הוצאה משמעותית. כמו שכתבתי קודם, היתרון שהוא אולי המשמעותי ביותר במקרה של תוספת בניה בבית שגרים בו, הוא לוח הזמנים הקצר, והעובדה שהעבודה 'נקייה'. בבניה קונבנציונאלית את תגורי באתר בניה במשך חודשיים – שלושה. הערה נוספת לגבי בטיחות - בכל מקרה מומלץ ליישם גבס עמיד באש בחלק הפנימי, גם במבנים שהמעטפת החיצונית מעכבת בעירה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת.

למעלה