בניית משחק

APRULE1

New member
בניית משחק

היי, אני הרבה זמן רוצה להתחיל לבנות משחק קטן בשפת ג'אווה. אני לומד ג'אווה דרך הבית ספר ועכשיו סיימתי ללמוד רקורסיה. אני מעוניין להתחיל ללמוד איך לפתח משחק בעיקר בגלל שאני רוצה להתקדמם יותר מהר מהחומר הנלמד בכיתה, אשמח אם מישהו יוכל להדריך אותי בצעדים הראשונים. תודה מראש!

adiel666

New member
היי

איזה סוג של משחק אתה בדיוק מנסה לבנות? כלומר סוג של משחק קלט-פלט בConsole? אם אתה מכוון למשהו יותר מורכב מזה, יש לך עוד הרבהההה ללמוד

De-Panther

New member
זכור לי שראיתי פעם מדריך ממש נחמד ללימוד של..

איך לעבוד עם לולאת משחק בג'אווה. זה הדגים שלב שלב עם דוגמאות, וזה רץ בתור אפלט. אני זוכר מסך כחול ועיגול אדום. אם מישהו כאן יודע על מה אני מדבר ויש לו את הקישור, יעזור אם הוא יקשר לאתר ההוא. זה נראה לי די יעזור לבחור

somebodddy

New member
התנסות זה הדרך הטובה ביותר.

אני מניח שאתה לא רוצה משחקי טקסט בקונסולה כמו שאדיאל הציע. אז קודם כל אתה צריך ללמוד להשתמש בממשחק החלונאי של ג'אווה. אני מציע שתתחיל עם SWING(למרות שכבר כמה שנים לא השתמשתי בג'אווה, אז יכול להיות שאני קצת לא מעודכן, ויש משהו יותר חדש). הנה מדריך שמצאתי בגוגל על SWING - http://zetcode.com/tutorials/javaswingtutorial/. תראה שאתה יכול לצייר צורות בסיסיות על המסך באופן חופשי(כלומר בלי פקדים). אחרי זה, תלמד קצת על Threadים - הנה מדריך שמצאתי בגוגל על Threadים - http://www.javaworld.com/javaworld/jw-04-1996/jw-04-threads.html. נסה לעשות אנימציה - נגיד לצייר את הצורות שלך במיקום אחר כל איזה 50 אלפיות שניה - בעזרת Thread. אחרי זה תראה איך אתה יכול להשתמש בקלט מהמקלדת בשביל לשלוט בתנועה של הצורות. משם כבר תוכל להמשיך איך שאתה רוצה למשחקים סופר פשוטים. יש באינטרנט הרבה מדריכים שמלמדים איך לעשות משחק פשוט בג'אווה, אבל אני לא ממליץ ללמוד את היסודות ממדריך כזה, בגלל שאתה לא תלמד לבנות משחקים - אתה תלמד רק לבנות את המשחק שהמדריך מלמד לבנות. למידה עצמית זה הדרך הכי טובה בשביל היסודות במקרה הזה. כמובן, בהמשך תוכל להעזר במדריכים בשביל כל מיני דברים אחרים - למשל בקרת התנגשות, בליסטיקה בסיסית, סאונד וכו'. בהצלחה!

ahillel

New member
אם כבר ממשק חלונאי,

אז לא עדיף להשתמש בסינטקס של ג'אווה כדי לעשות משהו עם C# מונחה ארועים? אם זה כמו VB.NET זה אמור ליהיות כל כך פשוט יחסית למשהו דומה בפריים של ג'אווה... ויש גם עורך ויזואלי ופקדים שמאד נוח לעבוד איתם בתור התחלה וכ'. אני לא חושב שג'אווה נותנת איזשהו פתרון אידיאלי לתכנות משחקים, למעט משחקים באינטרנט.

somebodddy

New member
SWING זה ממש ממש פשוט.

לא צריך עורך וויזואלי בשביל לעשות ממשק חלונאי. חוץמזה, המלצתי לו ללמוד SWING לא בשביל לעשות כפתורים ותיבות טקסט וכו', אלא בשביל שהוא יוכל ליצור חלון עם משטח שהוא יוכל לצייר עליו חופשי דרך הקוד.

adiel666

New member
שמע

א. בNETBEANS יש עורך ויזואלי לSWING כמו שיש בVC# לFORMS ב. בשביל שהוא יעשה דבר שכזה, הוא יצטרך לממש מחלקה כמו JFRAME או JPANEL ולעשות OVERRIDE לPAINT שלה בצורה שהוא מגדיר בדיוק איך לצבוע אותה. לפקדי SWING יש Double Buffering מובנה שאפשר "להפעיל" על ידי property שמשנים לtrue, ככה שלא צריך לצייר לbackbuffer- שזה די נחמד. אבל כל זה ישמע לו כמו ג'יבריש אם הידע שלו בJAVA הוא סה"כ מה שלומדים בבית ספר לבגרות במדעי המחשב...שזה ממש כלום. בגלל זה הצעתי משחק פשוט לקונסול...במקום להתחיל ללמוד איך לעבוד עם GUI וגרפיקה. זה לא נושא פשוט לאנשים חסרי נסיון. אגב, ראיתי את המשחק שלך עם האיש שקופץ על טילים, נחמד.

somebodddy

New member
תודה. וזה לא מדע טילים.

כולה ציור על פאנל. בכל אופן, נראה לי שהוא כתב כאן כי משחקי טקסט כבר לא מספקים אותו...

somebodddy

New member
אוי, כמעט שכחתי לשאול

התחלת כבר ללמוד תכנות מונחה עצמים?

APRULE1

New member
מדריך

יש למישהו מדריך יותר מפורט לSWING ממה שהביאו לי כאן.. תודה!

APRULE1

New member
מישהו בבקשה אני מחכה לתשובה פה כבר שבועעע

מישהו מוכן להביא לי מדריך טוב ללמוד את המחלקה SWING?

למעלה