בניית מטוס קל

dejavu

New member
בניית מטוס קל

יש כאן מישהו שבנה פעם מטוס קל בבניה עצמית? קראתי על בניית מטוסים קלים מסוג SONERAI IIL כאשר המנוע הוא מנוע VOLKSWAGEN TYPE 1 1854CC או במילים אחרות - מנוע קירור אויר-שמן של חיפושית עם בוכנה בקוטר 92מ"מ עיקרון משקל המנוע - סה"כ 100 ק"ג... מישהו שמע\עשה\ראה כזה דבר?? או בכלל בנה מטוס עם כל מנוע אחר?

יש לא מעט...

המטוס הראשון בבניה עצמית בארץ נבנה בשנות השישים עם מנוע VW. היכנס לאתר האגודה הישראלית לתעופה זעירה (קישור מצורף) ותראה מטוסים שנבנו בארץ. תוכל גם לראות את שלבי הבניה של המטוס שלי ושל שני שותפי. יש מספר חברות שמסבות גם כיום מנועי VW לשימוש במטוסים. ה - 1835 די נפוץ היות והסבה כזו לא דורשת שינויים מסיביים בבלוק (ניתן להגיע עד 2400 סמ"ק, אבל אז צריך לחזק את הבלוק וזה סיפור לא פשוט). יש מספר רב של מטוסי Homebuilt שתוכננו למנוע כזה, וה- Sonerai הוא אחד מהם. החברה שמיצרת את הקיט מספקת גם מנועי VW מוסבים וגם קיטים להסבה עצמית (מצורף קישור). יש לי הוראות בניה למטוס מעץ שנקרא ( VP1 (Volks Plane 1 , מיועד למנוע 1600 סטנדרטי (מצורפת תמונה של המטוס לבניה עצמית בתקציב של $5000 ופחות) כיום בארץ סביר להניח שלא תוכל לבנות מטוס עם מנוע VW. יש לי עוד המון חומר על הנושא - תמיד רציתי לשלב שני שטחי ההתענינות האלה שלי - טיסה ו VW, בטח נפגש מתי שהוא במפגש מועדון החיפושיות, או שתקפוץ למנחת בראשון.

dejavu

New member
שילוב של VW ותעופה...

אני מאוד מזדהה איתך בנושא של לשלב בין שני התחומים, VW ותעופה, אני מאוד מתעניין בתעופה ועוד מגיל קטן חולם להטיס משהו, אני עדיין מפנטז מידי פעם לבנות מטוס בבניה עצמית ולטוס איתו באיזור נטוש או משהו, אבל שעוברים לך כאלה מחשבות בראש אתה חייב לשאול את עצמך - מה הטעם בזה? הייתי מאוד מאוד מאוד רוצה להוציא רישיון טיסה ולטוס באופן חוקי ובטוח בשמי ארצנו, אני אכן מאוד מקווה שניפגש באחד המפגשים, לי קוראים שלומי ואני בן 18 סה"כ והייתי מאוד רוצה לדבר איתך עוד ולדעת אם יש לי סיכוי בגיל כזה צעיר (יחסית) להוציא רשיון על מטוס... ומי יודע אולי נבנה ביחד מטוס או שניים :) שלומי.

למעלה