בניית לוח חשמל

fireman

New member
בניית לוח חשמל

אז ככה.....מצורפת "פנורמה" משהו שמתארת המצב פחות או יותר, מדובר בנישה בעומק של כ40 ס"מ בקטע הצר ו50 ס"מ בקטע העמוק יותר (חלק מהקיר בנוי בבלוק 20 וחלק בבלוק 10 עכשיו כמו שתוכלו לראות יש בליל צינורות שמגיע מלמטה ומלמעלה....מלמעלה צריכים לרדת עוד צינורות של טלפון וטלויזיה אל המרכזיות שאמורות להיות מותקנת כחלק מהנישה הזו. עכשיו מאיפה בעצם אני מתחיל לסדר את כל הבלאגן הזה? צריך לטייח את הגב קודם? להצמיד עם אומגות? מה בעצם צריך לעשות עם הדבר הזה? תודה לכל העוזרים

ashlomi1

New member
אפשרות 1

ישנה אפשרות לבנות מחיצת גבס 20-30 ס"מ מהקיר הנ"ל להאריך את מצנרת עם צינור שרשורי ולהתקין ארון חשמל שקוע כך זה גם יראה יפה

רשר

Well-known member
מנהל
המשך לצלם לפי סדר את כל קירות

הבית כך שישאר לך תיעוד של מה שנמצא מתחת לטיח (כן גם קיר שאין בו כלום) וכמובן רצפה ותקרה. את הנישה רצוי לטייח כך קל להתקין את הציוד, כדאי להתקין דלת מתכת כפולה צבועה בהתאם לשאר הפתחים בבית. בחזית למטה להרים שורת בלוקים 10 לפנל, לאחר גמר העבודה למלא את תחתית הנישה בחול ולצקת שכבת בטון דקה בגובה הפנל. סביר שגם למעלה ישאר עודף אותו ניתן לסגור עם מדף גבס ומעליו נישה נפרדת לקישוט או סגורה בגבס תמונה מחר), כל צינור שחור שיוצא מהבטון חייב להתחלף ביציאה לירוק בינתיים קשור את הצינורות בקבוצות לפי השימוש המיועד להם ואת הפתוחים לסגור מייד,

fireman

New member
כמו שאתה יכול לראות רוב הצינורות

כבר מחווטים והחיווט עטוף בניילון נצמד וקשור בדבק כך ששום דבר לא יכול להכנס לצנרת.. לגבי ירידות בצינור ירוק אני יודע. לגבי הפאנל בתחתית ידוע גם כן, יש לי המון צנרת מהרצפה.... לגבי צילום של שאר הקירות, בקומה הראשונה ויתרתי מאחר וכל הצנרת יורדת\עולה בקווים ישרים אל הקופסאות, בקומה העליונה העסק "קצת" יותר מורכב ולכן הכל יצולם ויתועד. החלק שישאר למעלה יסגר ע"י הנמכת תקרה של מערכת מיזוג מ. מרכזית שאמורה להיות מותקנת שם ומתחתיה אמור להיות מותקן מטפה כיבוי עם פיקוד אוטומטי ללוח ראשי. הבנתי שהגב של הלוח צריך להיות מעץ שעליו פלטת פח מוארקת....הנכון הדבר? כיצד מבצעים את ההפרדה בין חשמל\טלפון\טלויזיה\מע. השקיה\אזעקה וכו? מחיצות מעץ מספיקות לצורך כך?

רשר

Well-known member
מנהל
שום עץ שלא יתקרב לאזור fireman!!!

שאתה תחשוב על דבר כזה אחרי כל השרפות!? חבר את כל הציוד לקיר עם דיבלים וברגים ולכן כדאי לטיח שיהיה ישר וחלק. בחלל של המזגן הצנרת צריכה להיות ירוקה, אין צורך בהפרדה פשוט התקן על הקיר כל ציוד כך שיהיה נגיש, מערכת השקיה חבר עם שקע/תקע רב מגעי כך תוכל להוציא אותה ולשבת בשקט לתכנת שלא על רגל אחת. צילום ארכיוני של הקיר, לא רק למען החשמל אלא גם מים, ביוב, TV,,,, לכן חשוב גם קירות ריקים, ולהתחיל לפי חוק יד ימין (או שמאל) כמו במבוך נכנסים לבית מהדלת הראשית ומצלמים קיר ימני ראשון וכך ממשיכים לפי סדר. ולא לשכוח לצלם גם מבחוץ. צילום מחר כשהמצלמה תחזור.

רשר

Well-known member
מנהל
המצלמה הוחזרה

הנישה ללא טיח אבל היא כולה יציקת בטון. הגב של הנישה מעל הלוח הוא משטח צינורות חשמל טלפון TV מכוסה בלוח גבס. חיבור מחשב ההשקיה עם שקע/תקע ממסך מחשב, יש הרבה חיבורי TV כי מחוברים ליס ולהוט. בקומת הקרקע יש שלושה ממסרי פחת אחד לכל פזה למניעת הפסקה כללית.

fireman

New member
אוקיי

בכל מקרה כל הצנרת של כל הבית היא ירוקה בירידות, שחור יש רק בתקרות וצינורות צבעוניים על הרצפה (לתקשורת וכו....) מה שמפתיע אותי זה עניין ההפרדה... לא אמורה להיות הפרדה פיזית בין חשמל\טלפון וטלויזיה? המתקן אמור לעבור בדיקה של חח"י...

אדון firemen

ידוע כי לפי השאלות ששאלת כנראה שאינך חשמלאי מקצועי וכנראה שאין לך את הניסיון הדרוש לבניית לוחות חשמל או ארונות בסדר גודל גדול יותר משל דירת חדר חשמלאי שלא יודע מאיפה להתחיל שיזמין חשמלאי מקצועי למסבירים למיניהם אני מבין את כוונת הפורום הנכבד לסייע ולעזור אך במקרה הנ"ל לא מדובר איך לוחצים על לחצן טסט בפחת אלא אתם גורמים לאדם לא מקצועי לעשות טעויות ולהגיע למצבים כמו שאדון לקנר הנכבד אראה על שריפות בדירה לסיכום הינך במקרה הנ"ל לקרוא לחשמלאי מקצועי שיבצע את העבודה ולהוריד מכיסך "כמה שקלים" בכדי שאתה והלקוח תישנו טוב ותספרו כבשים אני מקווה שלא נפגעת אני פשוט רוצה לעורר את הפורום שרק מזיק לך ולא מועיל לך

shoulhadida

New member
לקוחות מכל הסוגים.

ישנם לקוחות מכל הסוגים. יש לקוחות שמבקשים הצעת מחייר רשימה למכולת הדרכה פיקוח. גם העברת ביקורת חברת חשמל ולקיחת אחריות על עבודתם. ובסופו של דבר הם מתווכחים עים בעל המיקצוע על שכרו הוצאותיו ורווחיו. מי שאשם בשוק הזה שאנו עובדים בו זה בעלי המיקצוע עצמם. נושא למחשבה. שאול.

fireman

New member
שאלתך אינה רלוונטית

וההנחות שלך שגויות.... את העבודה מבצע הנדסאי חשמל עם ותק של 17 שנה בתחזוקת מתקני חשמל גדולים שגם יחתום עליה ואת הלוח יתקין חשמלאי שעד היום התקין לוחות חשמל בבתי מלון\מפעלים\בסיסי צבא כאשר מדובר בלוחות של אלפי אמפרים. סלח לשניהם שהם אינם בקיאים בתקינה לגבי בתי מגורים ולכן אני שואל את השאלות הללו כפי ששאלתי בעבר על עניין הקופסאות המודולריות. ובכלל אני לא מבין למה אני צריך להצטדק? בראש עמוד הפורום כתוב מפורשות: "המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.".... אתה רוצה לסייע, אני אודה לך, אם לא, תן לאחרים לעשות את זה ואני אודה להם. שבת שלום.

רשר

Well-known member
מנהל
כל החשמל בתוך הלוח או בתעלות

ההפרדה מושלמת ומאושרת ע"י בודק (X2) של ח"ח. מה תועיל מחיצה? היא רק תקשה על הגישה ותפורק בפעם הראשונה שינסו להכניס חוט טלפון ל"קרונה".

מאגר

New member
למה הקרונות לא בקופסאת חיבורים

תיקנית והמפצלים של ה-TV כנ"ל וכל החוטים בתעלות מסודרות כך לא בונים לוח זה פרטאץ

y0001

New member
אלו מילים מאגר (מעניין מה רז אומר)

וברוך הבא לשופט של הצאט סוף סוף נכנסים בעלי מקצוע שמעריכים את עצמם ואת עבודת החשמלאי מי שאין לו מושג בחשמל (בכל אופן לפי השאלות שנשאלו) לא מתעסק בחשמל ובטח לא בונה ארון חשמל ובושה גדולה יותר לאלו שמשתפים איתו או אם אלו שלא חשמלאים פעולה מי שרוצה להיות חשמלאי שיילך ללמוד כמו כולנו או שיבוא איתי ללימודים לחשמלאי ראשי ויראה שחשמל זה לא ריפוי בעיסוק אין פלא ש ASHER40 נטש את הפורום בטח בגלל כל מה שנעשה בפורום הזה מי שמסתכל מהצד וקורא שירשורים נוכח לדעת כי חוץ מהרעפת ידע אחד על השני ויעוץ לאדם שאינו חשמלאי אין מה ללמוד אני אומר את כל הדברים אללו לא מתוך רוע או כי חסר לי עבודה להפך יש מספיק ברוך אשם אלא להעיר את תשומת ליבכם החשמלאים אתם פוגעים בעצמכם ותחשבו על זה

asher40

New member
תגובה למרות שלא צריך תגובה....

לY0001 שלום רב , ראשית אני כל יום!!! אבל ממש כל יום ,מציץ בפורום כשמזדמן לי ,בהחלט לא מגיב כפי שהגבתי בעבר ,אבל הסיבה מבצבצת מהשאלה והתמונה המצורפת בשירשור הזה. כיצד יכול חשמלאי גרוע ככל שיהיה לבוא ולשאול איך להתקין לוח חשמל??? מעצם השאלה עליכם להסיק כי מדובר בהרפתקאה מסוכנת שלא צריכה לקרות ובטח לא לעודד את קיומה בפורום הזה. אם השואל אינו חשמלאי הרי שאתם אמורים לכוון אותו לתשובת Y0001 ,למרות שהיא מעט בוטה. אני מבין שחברי הפורום מתלהבים כשרואים תמונה מזמינה כמו התמונה שצורפה כאן ,אבל "תבלעו את הרוק" ותאמרו לו לפנות לחשמלאי מקצועי. אפשר להעיר הערות בונות אבל לא מעבר לכך. לדוגמא : 1.הכבלים שמשתלשלים מלמעלה הינם כבלי NYY ,חלק מהצנרת הינה שחורה ושתי נתונים אלה מבטלים את ההצעה לבנות קיר גבס. 2.אפשר להציע לשואל שיבקש מהחשמלאי שיתקין לוח מקופ' C.I כשהקופ' התחתונות ישמשו לתקשורת ויופרדו באופן מלא מהחשמל. 3.את מבנה לוח ה C.I אפשר להתקין על יחידות Z המותקנות לאורך הקיר ,להאריך את הצינורות ולבטן את הלוח מכל צדדיו עד קו האפס שלו. אשתדל להעביר תמונה דומה בהזדמנות. 4.אני ראשית לפני תחילת העבודה הייתי מבצע את כל הבדיקות הנדרשות ,כמו טיב הבידוד של המוליכים וטיב ההארקה. 5.מתקין קופ' מתאימה לפס השוואת פוטנציילים בתחתית הקיר מתחת לקופ' התקשורת. הנה ,גם אני נסחפתי...לא נורא. *** לסיום אומר כך: תמיד אהבתי להגיב כאן וגם למדתי רבות מכמה משתתפים כאן ואמשיך להגיב ,למרות שאני דיי עסוק בעבודה. בהצלחה לכולם. שטרן אשר.

fireman

New member
שלום אשר....

אני לא חשמלאי, מעולם לא התיימרתי להיות אחד כזה ולY0001....צר לי שבסופו של דבר במקום ללכת ללמוד הנדסת חשמל החלטתי ללכת ללמוד הנדסה אזרחית. כך שאני תפוס לבערך עוד שנתיים וחצי בשביל ללמוד חשמל. כמו שכתבתי למעלה....מי שיבצע את הלוח עצמו על החיווט, התקנת הציוד והאביזרים יהיו חשמלאים מוסמכים עם רשיון כדת וכדין. אני בתור מי שבונה את הבית הזה צריך להכין את המקום להתקנת לוח החשמל, אני לא מצפה מאף אחד מהם לטייח את הקיר או להתקין עליו קיר גבס מאחר ומדובר בבני משפחה ולא בעובדים שאני משלם להם ושישברו את הראש ולכן אני צריך לסייע בעניין. שני המכובדים אינם עוסקים בחשמל במתקנים ביתיים אלא בחשמל בגדול, גדול מאוד. בשביל לחבר צינור באומגה אל הקיר או בשביל לחתוך צינור לשים מופה ולהמשיך עם צינור ירוק לא צריך להיות חשמלאי ראשי, גם לא מוסמך וגם לא עוזר חשמלאי, בשביל לטייח גב ללוח חשמל (עתידי) לא צריך להיות הנדסאי חשמל וגם לא חשמלאי אלא טייח. סלח לי אשר שאני מגיב באופן כללי תחת ההודעה שלך כי ממש מרגיז אותי מה שקורה כאן.... אני לא שאלתי איך להתקין ממ"טים, אני לא שאלתי איך מחברים פחת ואני לא שאלתי איך מחליפים שקע, שאלתי אם צריך לבנות ארון מסויים? אם צריך לחצוץ בין תקשורת לחשמל בצורה כלשהי אם צריך לטייח את הקיר? לא צריך לטייח? אז אני ממש לא מבין על מה ההתלהמות?! תתחילו לקחת דברים בפרופורציות ותפסיקו לעשות סערה בכוס מים. שבת שלום ושוב, תודה לכל מי שסייע.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על הביקורת

רק שהיא לא מופנית לכתובת הנכונה בענין הנישה המצולמת: "קרונה": קופסא מתאימה לקרונה נכנסה לשוק רק 3 שנים אחרי התקנת הארון הזה. TV : כאן רואים תוצאה של מעבר מ "גוונים" ל "יס" ותקופה עם "הוט" ושוב כיום "יס"דיגיטל ו"הוט" אנלוגי, מזל שהכבלים נשארו מספיק ארוכים, החשמלאי לא אחראי על צורה וכיוון של מפצל TV. את הביקורת על התשובות שנותנים בפורום אני מקבל בהבנה אבל אני מ"בית-שמאי" ויודע מהיכרות בת 3 שנים שלא אצליח להכניס חשמלאי חיצוני בשכר לבית של "fireman" אז לפחות שישתדל לעבוד כיאות, הוא בונה את כל הבית לבד ויחיה עם היתרונות והחסרונות. אני אמשיך גם בעתיד לענות לענין גם לשואלים שלא מתחום המקצוע ולמרות החוק אני חושב שמותר ל"עמך" להחליף תקע לרדיו שלו וכדי שידע מה הוא עושה אעזור לו ככל יכולתי, (כך התחלתי לעסוק במקצוע ואז קבלתי מתנה "דונויבסקי 1957"). הפורום נועד עבור כל המתענין בנושא החשמל והוא אינו מקום כינוס פרטי של חשמלאים, לכן אקבל ואענה לכל אדם שנכנס לכאן תשובה ענינית ככל האפשר, את ההפחדות אני משאיר בידי אחרים שעושים זאת בשמחה. לגבי פגיעה בפרנסה, זה ממש מגוכך כי ברור לך ש"fireman" לא היה משלם לעולם לחשמלאי, אינסט', גגן, וכו', כשם שאני לא שלמתי אגורה לאינסטלטור, גגן, מפקח, אלומיניום,,, אלא הכל בניתי במו ידי. ASHER40 אינו כאן מסיבותיו, הוא מעולם לא אמר לי מה הן וזה בכלל לא חשוב, כל אחד רשאי להכנס ולצאת כאן כרצונו השיח הוא חופשי וגאוותי היא שאני לא מוחק הודעות אלא במקרה של פגיעה בזכויות יוצרים או בטעויות, לדוגמא ראה את הדיון בנושא עצירת מונים.

fireman

New member
יש להבדיל אלף הבדלות

בין דבר לדבר. אצלי במשפחה יש חשמלאים בשפע אך לצערי אף אחד מהם לא עובד בתחום החשמל לבתי מגורים אלא במערכות גדולות\מורכבות\הספקים גבוהים או איך שלא תקראו לזה ולכן אין שום סיבה שאני אלך לשלם לחשמלאי 8-9 אלף דולר (בהתאם למערכת החשמל המאוד מאוד מאוד מורכבת שיש בבית הזה) כאשר יש לי במשפחה בלי סוף חשמלאים שיוכלו לעשות את העבודה בשמחה כשאני ארכוש את החומרים. יש משימות שאכן אני אקרע את עצמי (גם פיזית) ואני אבצע בעצמי ולא אביא איש מקצוע ומבחינתי להביא בן משפחה שהוא חשמלאי זה להביא איש מקצוע למרות שהוא לא מקבל על זה שכר. היכן שיש את הידע אני אבצע, לפני שהתגייסתי עבדתי בבניין והיום אני עושה את דרכי לתואר מהנדס בניין כך שאני יכול להעיד על עצמי שצברתי ידע בהחלט נרחב גם מניסיון עבר וגם במהלך הלימודים שלי עד כה ואני לא מתכוון לבזבז אותו תרתי משמע בהוצאות מיותרות לאנשי מקצוע, אינסטלטור אני לא ולכן הבאתי אינסטלטור, גגן אני גם כן לא ולכן הבאתי גם גגן אבל יש המון משימות שאני מבצע בעצמי ולא מביא איש מקצוע....מעולם לא התביישתי לסחוב דלי עם מלט או להיאבק בצינור של משאבת בטון או לסחוב בלוקים על הגב, מי שמתבייש ומוכן לשלם על זה שיבושם לו.... השבוע התברר לי שצריך לקצר את אחד המשקופים של השיש של אחת הדלתות, פועל רצה 250 שקל, על גופתי המתה, הלכתי קניתי דיסק לאבן וניסרתי בעצמי, התמלאתי באבק עד שנראיתי כמו אלי לוזון אבל חסכתי 250 ש"ח פחות 13 ש"ח של הדיסק למשחזת שכבר יש לי. אני מבטיח גם לך וגם לכל חברי הפורום שכאשר מערכת החשמל תהיה גמורה אתם תקבלו תמונה של לוח מתוחכם, מסודר, הבנוי בצורה משובחת מקצועית וע"י אנשי מקצוע מוסמכים לעילא ולעילא, גם אם הם לא מקבלים משכורת. ובאופן כללי אני אצא כאן להגנתי על ההאשמות שהוטחו כאן מבלי להכנס לעומק הדברים כלל וכלל ונכתבו באמוציה של מי מחברי הפורום.... שאלתי נגעה לטייח בגב המיועד להתקנת לוח החשמל, צורך לחלק את הנישה הזאת בצורה מסויימת ולא בעניינים הקשורים לעבודתו של חשמלאי כי בטוחני שאיש מכם, כחשמלאים שזהו תחום עיסוקכם עושה טייח בבתים של אנשים.

lekner

New member
זה בסדר אתה לא צריך להתנצל

למרות שאישית לא ייעצתי לך מכיוון שישנם פה חברה שמבינים יותר ממני בתחום הספציפי (ואני משתדל לא להתערב כאשר החברה שמבינים יותר ממני בתחום עונים) אתה לא צריך להתרגש מהתגובות כמו שראית רשר הוא מנהל הפורום ואם הוא החליט לענות לך אז הוא יודע מה הוא עושה אני אישית מתייעץ איתו במה לענות ומה לא אנחנו פה כדי לדון ללמוד וללמד אם ניתן. כך שקח הכל בפרופורציה ואני מעריך את מה שאתה עושה (את כל העבודה לבד) ועדיף לשאול (כמוך) מאשר לעשות דברים שלא מבינים בהם יישר כח ובהצלחה בבניה

למעלה