בניית כלוב... כיצד?

TheNameless

New member
בניית כלוב... כיצד?

התבוננתי במאמר היחיד שיש כאן על בניית כלובים אבל הוא לא מה שאני מחפש. אני רוצה לבנות כלוב שיהיה בחדר ולא בשביל חצר. חיפשתי במנועי חיפוש ומצא לי עוד פורומים של תוכים אבל רק את השאלות ולא ענו שם לאף אחד. יש לי זוג דררות וכרגע הם בני חודשיים. אז עוד בגודל סביר. אבל הם גודלים ממש מיום ליום! אני רוצה לבנות להם כלוב ותהיתי מה היא הדרך הכי כדאית? מאילו חומרים? ובבקשה אם מישהו ממש מבין בזה שיסביר במונחים שגם אני אבין לא כמו במאמר כאן כי הוא לא מובן בשבילי. בניתי כבר לבד כלוב 3 קומות לאוגרים גם ניסרתי מידות חיברתי רשת ברזל לעץ והכל. אם רק מישהו ימליץ לי על דרך לבנות כלוב לתוכים (קצת שונה מאוגרים אחרי הכל:) ) אני אודה מאוד! תודה מראש..:)

TheNameless

New member
זה מספיק ל2 דררות נכון?

גם ביררתי בערך סכומים ואמרו לי שאני יכול לקנות גדר פה (אזור התעשייה אילת כי אין מקום אחר) במחיר נע בין 10-15 שקלים למטר. הבעיה היא איך אני עושה מגדר מעויינים רגילה דלתות ואיך אני בונה עם זה גג ומשטח תחתון. איזה עיצוב הוא הכי נוח בשבילי והדררות כאחד.. (וכן ביררתי הכל על להביא להם צעצועי לעיסה משחקים ועוד:) ) אה ודרך אגב אני חבר פה של OSHIII למטה ששאלה היום לגבי התוכים.:) ובדקנו ואנחנו יכולים ללטף אותם. והבת אפילו עולה על היד של אושי מדי פעם ונשארת שם זמן רב. אבל ניסינו להוציא את הבן (טבסקו) החוצה אחרי שהוא עמד לי על היד אבל הוא עף לכל מקום כמו אחוז אמוק. מאחר וזה היום הראשון שהם אצלנו כנראה הם פשוט צריכים להתרגל. השאלה היא אם הם אי פעם יהיו מאולפים כך שיעמדו לנו על הכתף? והאם אכן חובה להחתים תוכי כדי לאלף אותו? כי אושי ממש לא מרוצה מהרעיון הזה.

רואי

New member
לפי מה שנשמע

אז יש סיכוי טוב שהם יתרגלו אליכם, גם אם עכשיו הזכר עף כי הוא קצת פחד, בהמשך הוא יתרגל, תנו לו זמן... לגבי הכלוב- אוהד ארז, חבר פורום זה, מבין בענייני בניית כלובים, אז הכי טוב שהוא ייתן לך כמה טיפים טובים...

TheNameless

New member
חוץ מאוהד ארז מישהו פה יודע?

כי הוא לא עונה לנו מאתמול): והתוכונים המסכנים האלו כל אחד בכלוב קטן והם כל כך רוצים לעוףףף יש לנו את הכסף והמקום לקנות ממנו פשוט צריכים הדרכה מישהו פה יכול לעזור?

Eyalg

New member
אז ככה

דבר ראשון, אם אני מבין נכון, מה שאתה קורא רשת מעויינים נקרא רשת לולים, אל תשתמש בזה בשום אופן! התוכים יכולים להתפס ברשת בקלות. אני בניתי כלוב 100X100X40 מרשת ברזל מולחמת, שילמתי 30 ש"ח למטר (בהום סנטר זה עולה 45), היה לי ארון משרדי ישן מברזל (הארונות שמשמשים לאחסון קלסרים) שפשוט עטפתי אותו ברשת. אם אתה משתמש בארון עץ פשוט תהדק את הרשת עם מסמרים או ברגים. כיון שזו רשת קשיחה, חתכתי עם פלייר (קאטר) ריבוע בגודל שבו רציתי את פתח הדלת ואז מקטע רשת אחר (לא חלק מהכלוב) חתכתי עוד ריבוע שגדול יותר מהריבוע הראשון בכ3 ס"מ בכל צד, זו הדלת. אחר כך פשוט חברתי עם חוט ברזל קשיח את ה"דלת" לפתח שחתכתי, וזהו! יש בכלוב שני כלים פנימיים של אוכל ומים כך שלא צריך לחתוך יותר מהרשת. ממש לא מסובך, אם משהו לא ברור, תשאל... תודה, אייל

למעלה