בניית כלוב בחצר

Tenac

New member
בניית כלוב בחצר

היי יש לי זוג נקבות של ארנבון ננסי, וברצוני לבנות להם כלוב בחצר. שיהיה להם יותר מקום. עכשיו יש לי שאלות: 1.הכלוב יהיה על האדמה ואני יודע שצריך רשת "תת קרקעית" שלא יברחו... צריך להחליף את האדמה מדי כמה זמן בגלל הצואה והשתן או שזה כבר "מתמחזר" באדמה? 2. האם ניתן לשלב את הכלוב ולהוסיף שרקנים? אני מאוד מנוסה ואוהב שרקנים. האם ניתן להשים אותם ביחד באותו כלוב? 3. הכלוב יהיה בצל אז כמה גדול יצתרך להיות האזור המוצל? האם יש צורך בקרח? 4. בחורף צריך לדאוג לחימום בלילות או שכדאי להשים את הארנבונים בבית? תודה השאלות מתייחסות גם לשרקנים אם אני יכול לשלב את החיות.

zulli

New member
ארנבונים

1. אכן צריך "לרשת" או "לבטן" את הכלוב, רשת צריכה לרדת מחצי מטר עד מטר עומר ולעלות מהצדדים כך שלא תהיה בריחה. אין צורך להחליף את האדמה, בעיקר אם שמים ארגז צרכים בכלוב. 2. לא כדאי לשים יחד ארנבונים ושרקנים משתי סיבות: ארנבונים הם נשאים של מחלות שלא יתפרצו עליהם אבל כן יתפרצו אצל שרקנים ולהפך. התזונה היא שונה. 3. לפחות חצי כלוב צריך להיות מוצל, צריך שיהיו מספיק מחסות ושהכלוב יהיה מוגן מפני רוחות וגשמים. 4. בחורף אין צורך בחימום, הארנבונים יכנסו למחילות ויתחממו. כן צריך לדאוג שלא יקוו מים בכלוב, זה מקור לפטריות וחיידקים, רצפת הכלוב צריכה להיות יבשה. התשובות נכונות גם לגבי שרקנים - אבל לא כדאי לשים אותם יחד

Tenac

New member
תודה.. יש חיות אחרות שמומלץ לשלב עם ארנבונים?

zulli

New member
לא ממש, ארנבונים עם ארנבונים, או בני אדם...

אפשר לעשות להקה של זכרים או נקבות, או לערבב בתנאי שמסרסים את הזכרים.

Tenac

New member
הבנתי אבל יש לי עכשיו זוג, אני יוכל לערבב

אותם עם ארנבונים אחרים למרות שהם לא הופגשו מגיל צעיר?

zulli

New member
הפגשת בע"ח

משנה את כל ההיררכיה בלהקה ולכן חייבת לעשות לאט ובשלבים. המפגשים הראשונים צריכים להיות קצרים ממרחק ובשטח נייטראלי שבו אין לאף אחד עליונות. את אורך המפגשים להאריך לאט לאט. זה תהליך ממושך שלוקח המון זמן וסבלנות. תמיד כדאי לקחת בחשבון שזה לא ילך.

מישהו יכול להסביר מה בדיוק צריך להכיל ארגז

הצרכים ואיך הארנבות ידעו לעשות את הצרכים רק שמה ?? אצלי הן עושות צרכים כמעט בכל מקום שאפשר. דרך אגב , המצע שלי זה חציר , האם זה טוב ??!! וכל כמה זמן אני צריך להחליף את החציר ???

איני יודעת להשיב על כל השאלות אבל מה שאני

יודעת אני אענה לך : לא כ"כ מומלץ לשים את החציר כמצע וזאת מסיבה פשוטה מאוד; החציר משמש לארנבונים גם כמאכל, מאחר והוא משמש אצלך כמצע הם עושים עליו את צרכיהם ולכן כשהם יאכלו אותו זה לא בריא. ניתן לשים מצע אחר כמו: נסורת, קטס-בטס, נייר גרוס(לבן,ללא דיו) ועוד... ב ה צ ל ח ה

תודה , בקשר לקטס-בסט

כל כמה זמן מחליפים בדרך כלל ??? שקית של 10 ליטר כמה פעמים תשמש כמצע ???

Tenac

New member
אי אפשר לדעת מתי להחליף

שזה מתרטב - תחליף שזה מסריח - תחליף בכלל אגיד לך דוגרי תשאיר את הקטס בסט ל"מצבי חירום" שנגמר לך, תשתמש בדשא יבש יותר טוב. הארנבונים שלי בכל מקרה אוהבים את זה יותר.

נניח למשל כלוב של 2*2 , האם שקית של 10 ליטרים

מספיקה רק לפעם אחת או יותר או אפילו פחות ???? האם אני צריך "לרצף" את כל הכלוב???

כמו רבים אחרים אני מעדיפה את ה"קטס בסט". אני

אנחנו קונים את השקיות במבצע של 4+1. מחליפה בערך כשבוע לפעמים קצת יותר. וכבר השתמשנו גם בנסורת. ואין מה להשוות בכלל בטיב.

zulli

New member
קצת סדר במה שהשתרשר כאן

- אם שמים ארגז צרכים באזור המחייה, השתן והצואה יעשו בו. את ארגז הצרכים (שהוא למעשה ארגז צרכים פתוח לחתולים שבו שמים מצע) שמים בפינה שבה הארנבונים עושים את צרכיהם. הטבע של הארנבונים הוא לעשות צרכים באותו מקום. - בארגז שמים קטס בסט נניח, ומחליפים אחת לשבוע. 10 ל' של קטס בסט יספיקו לזמן רב! - אין צורך לשים מצע בשאר הכלוב. - חציר וקש יכולים לשמש כמצע, הארנבונים יתחילו בכירסום של זה אבל לאחר כמה ימים הם יפסיקו לאכול וישתמשו רק בתור מצע - אין סכנה בריאותית. - אפשר לשים 2 מרצפות קרמיקה או 4 צמודות, זה נעים וקריר. - בתור מחסה כדאי לקנות כמה כדי חרס גדולים, הארנבונים יתחבאו בפנים, בקיץ מרטיבים מבחוץ את הכדים והם מאוד קרירים ונעימים מבפנים. קצת יותר טוב?

אכן, יותר מקצת טוב. זה אכן הסבר ממש מבורך לכל

מי ששואל על סוגי מצע, תחלופה, כל הקשור בזה.
ענת.

תודה רבה זה עשה הרבה סדר , אבל עדיין נשארו לי

שתי שאלות 1) רק כדי שאוודא שהבנתי נכון, יש לי שלוש אופציות בקשר למצע בשאר הכלוב שלי ( חוץ מארגז הצרכים): - אני יכול להשאיר ללא מצע כלומר , הארנבונים יישבו על הבטון ללא שום בעייה!!! - לשם גם כן קטס בסט (כמו בארגז הצרכים) בכל שאר הכלוב . - לשם חציר או קש שיישמש כמצע . 2) בקשר לחציר אמרת שאחרי זמן מה הן יפסיקו לאכול מהחציר והוא ישמש כמצע בלבד ( שזה דבר טוב כי זה לא יזיק לבריאות שלהן!) אבל מנגד אני צריך להיות מודע לזה שאז אני צריך להחליף את החציר כי הן לא אוכלות ממנו(ללא קשר לכך שעדיין החציר לא נגמר בכלוב) ??? האם זה נכון ?? ) כל כמה זמן צריך להלחיף החציר בד"כ?? סליחה שאני קרציה אבל אני מרגיש שאוטוטו אני מרגיש " לשלוט בחומר" ולשרת את הארנבנים בצורה המתאימה ביותר . תודה רבה

למעלה