בניית יאכטה ft 50

הדס ים1

New member
בניית יאכטה ft 50

האם מעניין מי מחברי הפורום לבנות איתי סירה 50 רגל גוף אלומיניום? הדגם BRUCE ROBERT VOYAGER 495-2 או לחילופין קאטאמרן ft 46 אשמח לקבל תגובות

d19511

New member
פרוייקט רציני...צריך לחשוב...

"המון דברים".....זה על קצה גבול הדמיון......ככה ניראה לי.

newsail

New member
קצת יותר פרטים יעזרו לחשוב על הנושא

האם התכנון קנוי והאם נעשה לגוף אלומיניום, האם תהיה התאמה בין התכנון למה שיבנה, מה העלות המשוערת, מה ההשקעה הדרושה בזמן, מה הלו"ז הצפוי, איכן יבנה הכלי, איך יורד למים, איך תהיה הבעלות, מי יאשר את הכלי לשייט, מה הנסיון שלך עם הכלי הקודם שבנית מבחינת כל האספקטים לעיל?

הדס ים1

New member
VOYAGER 495-2 בניית יאכטה

זהו תבנון של BRUCE ROBERT תוכניות מוכנות היתרון הגדול מעבר לעלות יש כבר הרבה סירות- יאכטות כנ"ל משייטות בעולם.

הדס ים1

New member
יאכטה בנייה עצמית

האם התכנון קנוי והאם נעשה לגוף אלומיניום, התכנון קנוי ויעשה מאלומיניום ימי, היתרון מעבר לעלות יש נסיון רב עם עשרות יאכטות מהדגם הזה שמשיטות בעולם. האם תהיה התאמה בין התכנון למה שיבנה, בעיקרון כן הפנים נתון להחלטות יש הרבה אפשרויות חלוקה. מה העלות המשוערת, בין 1/3 ל 1/4 ממחיר יאכטה כזו מאלומיניום וכחצי ממחיר יאכטה איכותית מפיבר גלס מה ההשקעה הדרושה בזמן, כשנה וחצי תלוי במספר עוזרים משתתפים וכו'. מה הלו"ז הצפוי, בהתאם למימון. זמן ייצור כשנה וחצי גם תלוי ברמת הגימור והאבזור. איכן יבנה הכלי, באיזור השרון איך יורד למים, כרגיל ע"י הממשה במרינה הרצליה או כל מרינה שיש בה ציוד מתאים איך תהיה הבעלות, משא ומתן מי יאשר את הכלי לשייט, אני מטפל בכל הקשור לאישורים כוללת כושר שייט מה הנסיון שלך עם הכלי הקודם שבנית מבחינת כל האספקטים לעיל? - מעולה

ramoffer

New member
בניית יאכטה

לאחר פגישה עם יורם הדס אצלו בסירה שבנה,אני יכול רק לאמר שהבן אדם יודע על מה הוא מדבר,בנה יאכטת אלומיניום ,מא ועד ת, ואל יקל הדבר בעיניכם- הלכתי לברר אצל רתכים ,על ריתוך באלומיניום,ונאמר לי שזה ריתוך קשה ,ומצריך מיומנות רבה,וכל זאת בחצר הבית, אני חושב שהבן אדם מוכשר ביותר, אמרתי לו שלהרפתקאה הבאה (יאכטה בגודל מלא) אני אשמח להצטרף,ולהעמיד מקום מתאים לבנייה כי אני משוכנע שזה יגיע לידי סיום,ואם הפיניש יהיה ברמה,גם כהשקעה זו השקעה לא רעה כלל.המתכנן ברוס רוברטס ,בעל שם עולמי,מבין חומרי היצור ,לאלומיניום יתרונות רבים,כאשר נבנה כהלכה,אין צרות של חלודה(ברזל) ואוסמוזיס(פיברגלס),מעבר לבניית הגוף והפנים,הציוד ממילא נקנה מחברות המייצרות ליאכטות כאשר היתרון מול קנייה מקו ייצור,שאתה בוחר מה מתאים ואיכותי לסירתך . זה מצריך מספר שותפים לחלוקת הנטל הכספי והעבודה הרבה,הרבה סקרנות,מחשבה,ויצירתיות. אם יש פה כמה שמוכנים להכנס לפרויקט אני אשמח להכנס, ההתרגשות והסיפוק בבנייה,כמו גם שאתה מכיר כל בורג בסירה,מה ישווה לזה?

תבנה מפיברגלס

בניה מפיברגלס יותר זולה ויותר טובה מאלומיניום שלא נאכל אחרי שנים יותר טוב לקנות מוכן אם תצטרך עזרה אני מוכן לעזור בהכל גיא 0508877955

../images/Emo6.gif הבנאדם עשוי מאלומיניום....

הבית מאלומיניום, אני חושב שגם האישה והילדים מאלומיניום. מצאת קלינט גרוע לפיבר.

sheyd

New member
בניית יאכטה

זוגתי ואני יורדים לים - לאחר בדיקות רבות מצאנו גם מודל נוסף שיש בו עיסוק ופרנסה לשלב, ההחלטה נפלה על קטמרן, 45 פיט +- 10% תלוי מחיר ועלות. קשת המחירים לכלי שיט היה בין 140 ל-470 אלפי דולרים ארה"ב. שקלנו גם בנייה עצמית, בסה"כ יש לנו תקציב מסגרת ראוי, מקום מצויין לבנייה, ושלושה מכרים עם קבלות ביד: נפגשתי עם יורם הדס - שבנה ספינה - הלכה למעשה, יש לו קבלות. עם אפרים שורץ - שהוא גם שכן גם חבר ויועץ מצויין - הפלגתי על עליזה, אילן מאירסון - איש יקר ומנוסה עם תובנות עצות חכמות ונסיון אדיר, גם עם קבלות של בנייה, זינה2 - גם איתו הפלגתי. על סיפה של החלטה, כנראה אלומניום - קטמרן 49 יחד עם חבר, בחצר ענקית עם כל השרותים הנדרשים [חשמל מים גישה ושאר לוגיסטיקה]. האם יש עוד מי שהוא שמתלבט קנייה/בנייה? מה מעכב אותך? ממה אתה חושש או מתלבט? שייד

למעלה