בניית טרריום

Nemesiss1

New member
בניית טרריום

אנחנו מעוניינים לבנות טרריום לבואה שלנו - כרגע בת שנה, 1.20 מטר, אבל התוכניות הן כבר לטווח הארוך והסופי. מצורף תרשים של הרעיון הכללי והנה כמה הסברים: המלבן המרכזי, הצבוע, הוא גוף הטרריום כאשר החום הוא מסגרת עץ והתכלת היא זכוכית. שני הקירות הצדדיים בנויים באותו אופן. מעל גוף הטרריום יש חלל שרצפתו היא רשת ותקרתו וקירותיו הם עץ ובחלל זה יהיה כנראה אמצעי החימום. רצפת הטרריום היא בסיס כפול כך ששפת כלי המים תהיה בקו אחד עם רצפת גוף הטרריום וגוף הכלי נסתר. עד כאן העובדות. עכשיו השאלות: 1. היכן כדאי למקם את פתחי האיוורור - האם תקרה שלמה של רשת זה יותר מדי? 2. מהו אמצעי החימום המתאים לגודל כזה של טרריום ואיפה למקמו? 3. האם צריך גם אמצעי לחות ואיפה למקמו? 4. על מה לא חשבנו? תודה מראש

רן333

New member
כמה הערות:

1. הכלוב הזה גדול מאוד. הייתי שוקל הקטנה שלו. קשה מאוד לשמור על תנאים מתאימים בכלוב כזה. 2. גם הפרופורציות נראות לי קצת משונות: הכלוב צר יחסית בהשוואה לאורך שלו. 3. לדעתי - תקרה שלמה של רשת זה הרבה יותר מדי. קשה לי מאוד להאמין שתצליח לשמור על טמפרטורה סבירה בצורה כזו. וגם שמירה על לחות סבירה יכולה להיות בעיה (במיוחד בחורף, כשהכלוב מחומם). אני הייתי מסתפק בפתחי אוורור קטנים יחסית בקיר הכלוב. וגם את הפתחים האלה כדאי לפעמים לכסות-חלקית בחורף. 4. בנוגע לכלי המים - כלי שקוע הוא כנראה אסתטי יותר. אבל האם זה לא מקשה על החלפת המים? והאם הפרשות של שתן השפיכת מים מהכלי לא יעשו לך בעיות? (נוזלים עלולים לחלחל מסביב לכלי המים לתוך הבסיס הכפול). אני לא אומר שצריך לפסול את הרעיון, אבל צריך לחשוב עליו היטב. 5. בכלוב בגודל כזה לא הייתי מסתפק בחימום של הקרקעית, במיוחד אם הכלוב לא ממוקם בחדר מחומם. הייתי חושב גם על אמצעי שמחמם את האויר. אני מחמם כלובים (אמנם הרבה יותר קטנים) בעזרת heat panels, ומרוצה מאוד מהתוצאות. פרטים לגבי אמצעי החימום הזה תוכל למצוא **כאן**. 6. באופן כללי, אני ממליץ לחשוב היטב על שני נושאים: א. האם תצליח לשמור על תנאי גידול טובים (בדגש לטמפרטורה) בכלוב שלך. ראיתי כבר מקרים שבהם כלוב גדול, שנבנה מתוך דאגה לרווחת החיה, יצר קושי אדיר בשמירה על הטמפרטורה, ולבסוף - פגע קשות בחיות שהיו בו. ב. דבר נוסף - כדאי מאוד לחשוב על נוחות האחזקה השוטפת של הכלוב. הכלוב יכול לשמש אותך שנים רבות, וכדאי לעשות כל מאמץ כדי שהוא יאפשר לך טיפול יעיל ונוח בנחש. יש מגדלים שמעדיפים כלובים מורכבים ויפים, ומוכנים להשקיע את המאמצים הנדרשים בתחזוקה שלהם. אני, אישית, מעדיף כלובים כמה שיותר פשוטים ונוחים לטיפול.

רן333

New member
את שלי הזמנתי דרך האתר שאליו

הפניתי בהודעה הקודמת. הסחורה נשלחה אלי בדואר, ולא היתה שום בעיה. אני לא זוכר את המחיר המדויק. נדמה לי שזה היה בסביבות ה-100$ לפנל חימום בעל הספק של 75W.

Nemesiss1

New member
אין ספק

שזה טרריום קצת גדול. הרוחב נבחר כדי שלא יהיה עמוק מדי, שאפשר יהיה להושיט יד עד לצד השני מבלי להיכנס ממש פנימה. הגובה והאורך נשמעים מתאימים לבואה שיכולה להגיע יום אחד ל 2.5 מטר. איך היית משנה את המידות כדי שגם יתאים לנחשה וגם יהיה פרקטי לחימום ותחזוקה? שמעת פעם על נורת חימום שרק מחממת מבלי להאיר? שווה משהו?

רן333

New member
אני חושב שקודם כל הייתי מנמיך את

הכלוב. גם 60-70 ס"מ זה די גבוה, והשינוי יכול להועיל מאוד לעניין החימום. באשר לאורך - אני חושב שכלוב באורך של 170 ס"מ הוא נדיב ביותר (מבחינת המקום) עבור נחש באורך 250 ס"מ. חימום כלוב ענקי אינו משימה בלתי אפשרית. יש מגדלים שמחזיקים כלובים גדולים מאוד. אבל זה עלול להיות קשה, וצריך לקחת את זה בחשבון מראש. על נורות שמחממות מבלי להאיר לא שמעתי. מה שכן: א. בעבר עבדתי די הרבה עם נורות "ספוט" אדומות בהספקים גבוהים. השתמשתי בנורות של 250W, שחוברו לבקר טמפרטורה ולעמעם ("דימר"). הנורות האלה החזיקו מעמד במשך זמן רב מאוד, ונתנו תוצאות טובות. עם זאת - הן כן מייצרות אור אדום, וזה עלול לתת לחדר שלך look של בית זונות. ב. ישנם גופי חימום קרמיים שמייצרים חום מבלי להאיר, ומתברגים לתוך בתי מנורה רגילים. אין לי ניסיון בשימוש בהם, אבל אני מאמין שהם יעילים. אם תבחר לחמם בעזרת נורות או בעזרת גופי חימום קרמיים - דאג למנוע מגע בין גוף החימום ובין הנחש. מגע כזה עשוי לגרום לכוויות ו/או לניפוץ הנורה. כשהתמשתי בנורות, התקנתי אותן בתוך "כלוב" קטן מרשת מולחמת, שהגן עליהן מפני הנחשים.

naja

New member
אני בעד טרריומים גדולים.

אבל כמו שרן ציין, קשה מאוד לחמם אותם(אני מחמם את כל החדר). לי יש טרריום באורך 2 מטר וברוחב 90(גובה 80) וזה מתאים לדעתי ל2-4 בואות בוגרות ממוצעות. בקשר לאיוורור-רצויי שיהיה גם בצד וגם למעלה בשביל שתהיה סירקולציה של אויר.

Itamar Levy12

New member
אני

חושב שהטרריום במידות גבוהות בקשר לחימום נראה לי שהדרך של רן טובה למרות שאם אתה עושה גג מעץ(רצוי! מספיקים שני פסים בכל אחת מדפנות הטרריום ומתי שאתה מוציא את הנחש תשאיר את הדלת הזזה פתוחה) הייתי חושב על פינה עם מגבת שבתוכה יש כבל חימום של 50W(ראיתי את זה אצל כמה מגדלים בחו"ל) ו/או לעשות משהו כמו מדף פינתי(מהום סנטר) גדול להתקין בפינה ולשים מעליו נורה חזקה חזקה אדומה(עם משהו שיחסום את הנחש מלגעת בנורה כמובן!) וזה מה שנקרא פינת באסקינג שיכולה ליהיות עם מעלות ממש גבוהות(35-37) אני ממליץ על זה בחום.

דעתי בנושא

אני מגדל בואה נקבה באורך 1.6 מטר,גם אני שיכנתי אותה בטרריום סופי כבר בגודל קטן יחסית,הטרריום שלי הוא במידות 130 על 60 על 60.עם שני פתחי אוורור אחד עליון אחד תחתון לזרימת אויר טובה (זה מה שהנחה אותי במיקום שלהם שם) בניתי מגוף עץ סנדוויץ עם פורמייקה ופרונט מזכוכית . הפקת לקחים: יתרונות,הבחירה של גוף עץ ופלטת זכוכית בפרונט התברר כבחירה מוצלחת מכל הבחינות.עם מניחים על הרצפה יש להשתמש בקלקר לבידוד מהרצפה הקרה. דברים לשיפור,אוורור יתר,עשית חורי אוורור מחוסים ברשת פח צבועה (דקורטיבי לאללה) בגודל 45 על 8,גדול מידיי הגזמתי,זה יוצר בעיות של חימום ולחות .גובה גבווה מידיי,מקסימום 50 ס"מ ואם הייתי בונה היום הייתי עושה 45 .חימום,הכי אהבתי מנורה,אבל לא סתם,מנורת רפלקטור שמרכזסת חום ואור בשטח מצומצם חיסית לנורות רגילות,יוצר איזור חם וקר לא נשרפת מהר עולה 109 שקלים בערך ושווה כל שקל,שים דגש על כלוב בטחון סביב לנורה כי הם מתחממות בטרוף. כלי מים,תדאג לכלי מספיק גדול ושיהיה בלתי ניתן להפיכה,בואה נחש חזק שעושה שמות בכלי מים לחא מתאימים. בעיקרון אתה חייב לצמצם את שטח הכלוב לדעתי ואם לא תשתמש בשני מוקדי חימום נקודתיים (אם תחליט לחמם כך,ולדעתי כלוב כזה ככה הכי טוב לחמם) ושאוורור לא יהיה מוגזם מידי,באשר לדקורציה,איך שבא לך ,כך בחשבון שזה יותר עבודה.תעדכן ובהצלחה

למעלה