בניית טאבון

חגי שהם

New member
בניית טאבון../images/Emo92.gif

שלום! זה זמן רב שאני מנסה לבנות טאבון בחצר הבית(פרטי) . אני מעוניין לאפות בטאבון דברי מאפה כגון לחמים שונים. האם מישהו יודע איך לבנות כזה דבר?? או האם למישהו יש איזה רעיון איך בונים טאבון שכזה???? תודה חגי.

davesh

New member
אם כל הכבוד חובב

אני לא חושב שהבחור רוצה לבנות בחצר טאבון מבוץ וקש. מה שטוב למדינות עולם שלישי לא תמיד טוב גם לנו. אני בטוח שהוא מעוניין במשהו קצת יותר דקורטיבי, שבנוי מלבנים ומלט.

סליחה ? יש לי זיכרון ילדות מטאבון דומה שבנו בשכונה של עולים שזה מקרוב באו ממדינה צפון אפריקאית. אפו בו יופי של לחמים. ממה אתה חושב שהוא היה עשוי ? מבוץ וקש. זה אומר שלא חשוב ממה עשוי הטאבון , חשוב לדעת איך לתפעל דבר כזה. יתכן מאוד שהשואל מתכוון למשהוא מאסיבי מלבנים, ואולי גם עם מערכת חימום על גז . העלתי פעם אתר של טאבונים כאלה שמיוצרים בארץ. אבל אז התגובה היתה שמחפשים משהוא יותר עממי.....

regal

New member
גם טאבון שעשוי מ"בוץ וקש" יכול

להיות לא עממי, והייתי נותנת לחגי להגיב בעצמו ולומר מה הוא מחפש... ולעניינינו: הכנת לבני בוץ ובנית טאבון מהן הוא עניין מורכב יותר ממה שנשמע. חשוב לדעת את היחסים בין אדמה חול קש ומים, חשוב לדעת באיזה סוג אדמה להשתמש כי היא ה"דבק" של הלבנה וחשוב לדעת איך להכין את הטיט המחבר. הבניה היא קלה אבל חשוב להשאיר מעבר אויר ולהתחשב בכיוון הבניה ברוח. אם מעניין אותך לבנות בבוץ (ושוב זה זול וזמין אבל בכלל לא עממי)אשמח לכתוב יותר פרטים.

חגי שהם

New member
שלום-בבקשה לא לריב!!!

שלום לכולם! תודה רבה על התגובות. הכוונה לבנות טאבון לאפיית לחמים- הבעיה לבני שמוט לבנית התנור הן יקרות וכמעט שלא בנמצא-לאחר חיפוש של חצי שנה. אשמח לדעת כיצד ניתן לבנות מבוץ וקש ומים אני פשוט לא יודע מה היחס שצריך להיות וכו' אז אשמח לדעת ולקבל עוד פרטים. תודה רבה ויום טוב חגי

תחפש בפורום של "בונים טבעי"

בקהילת אדמה: http://adama.net/forum/list.php?f=1 שם תוכל אולי לקבל יותר תשובות.

regal

New member
לבני בוץ

צריך: תבנית ליציקה (אפשר גם מעץ סנדויץ מצופה פומיקה) 10X20X10 ס"מ אדמה חרסיתית (בערוצי נחלים בדרך כלל) זוהי אדמה שנאטמת במים חול מחצבה קש (שאריות של חיטה- השדות עכשיו מלאים) היחסים הם 2:1 (2 חול) מוסיפים מים בהדרגה ואח"כ קש קצוץ לאורך כ- 5 ס"מ הקש מוסף לפי העין "כמה שהעיסה לוקחת". מרטיבים את התבנית ומטילים גוש בוץ בחוזק לתוכה. משחררים את הלבנה המוכנה מיד , מועכים לה מעט את הפינות לאורכן ומשאירים ליבוש של כחודש! בונים בעזרת טיט שעשוי מאותם חומרים ובאותו יחס רק מקפידים על חומר חרסיתי גרוס יותר דק. יש לעשות תחזוקה לאחר החורף. חרסית אפשר גם לקנות בחנויות שמתעסקות בחומרים לקרמיקאים

למעלה