בניית השלד

dudula

New member
בניית השלד

עם כמה עובדים הקבלן בונה את השלד ,אחד כמובן התפסן ? מהו המינימום ההכרחי של העובדים ?

החובה היא שיהיה מנהל עבודה מוסמך

באתר , כל השאר לא חובה לפי החוק . בדרך כלל יש 3-4 עובדים .

בינא

Member
כמה שיותר עובדים על השלד, יותר טוב

כי נגמר הרבה יותר מהר.

bobm

New member
אצלי ב3 שבועות+

הצוות היה 4 בנאים ו3 פועלים שיש צוות גדול זה רץ

dudula

New member
תודה ! האם עובדי קבלן השלד

הם עובדים קבועים(או שעובדים עם קבלני שלד אחרים במקביל) ,האם משכורתם חודשית או לפי יומית ? האם יש באתר בניה נוכחות קבועה של מהנדס/ת או הנדסאי/ת מטעם הקבלן שמפקח על הבניה ? האם זה חובה ? מהו המשכורת (הערכה)של העובדים בבנית השלד ,בנאי ,תפסן וכו'. תודה.

בינא

Member
לא ברור מה אתה רוצה?

האם אתה לומד בפורום להיות קבלן? כלכלת בניה? משהו אחר? האם אתה חושב לארגן קבוצת בניה שאתה תהיה הקבלן שלהם?

dudula

New member
בינא שלום ,אני מבין לפי תגובתך

ששאלותיי מעמיקות ,ובכן אנחנו קבוצה שמונה כרגע 5 זוגות ,ואני אחראי לנושא הבניה . אני בודק מספר חלופות להתקשרות עם הקבלנים ,אני רוצה לצבור מידע חלק מהמידע אני משיג דרך חומר מקצועי (ספרים ,האינטרנט )וחלק מפורומים ,אודה לתשובתייך . תודה.

בינא

Member
תשובות לשאלות בנושאי בניה שונים

* עובדי קבלן שלד הם, בדרך-כלל, עובדיו הקבועים ולכל אחד מהם יש תפקיד ויש הררכיה ברורה בקבוצת השלד. השכר המשולם להם הוא על בסיס חודשי קבוע. לפעמים, כשצריך תגבור ליציקה מסובכת או להשגת פיגור בלוח הזמנים, מכניסים גם פועלים יומיים לעזרה. בכל מקרה, בקבוצה כזו, הקבלן דואג לכל המנהלות ולכל החומר והכלים שיגיעו בזמן לשטח, כדי שהעובדים יעבדו. אם אתם 5 זוגות שהולכים לבנות יחד, יהיה הכי כלכלי לעבוד רק עם קבלני משנה, אבל עם ליווי של מלווה בניה מקצועי שיועסק ע"י כולכם, ילווה את התכנון, ינהל את הבצוע ויפקח על טיב הבניה. בניית שלד אינה רק ברזל ובטון. יש גם מדידות, עבודות עפר, איטומים, הכנות חשמל (הארקת יסוד, צנרת מובילה לכבלים ראשיים ועוד), אינסטלציה (כניסת מים ראשית, יציאות ביוב, ניקוזים ועוד) ולפעמים גם מסגרות. שיטת הבניה תקבע את מספר קבלני המשנה, המקצועות שלהם ואת סדר עבודתם. כאשר עובדים עם קבלני משנה, חשוב שהקבלן עצמו יהיה נוכח בכל עת בשטח, או שותפו או מנהל עבודה שלו. מלווה בניה מקצועי / מנהל בצוע / מפקח אינו חייב להיות נוכח כל הזמן בשטח, אבל הוא חייב להיות נוכח בפתיחת כל שלב ותת-שלב (בדיקת מדידות והעמדת מבנה, וידוא עבודות עפר מתאימות, הידוק מצעים, בצוע הכנות לאיטום ואיטום, בדיקת ברזל והנחתו, כולל התאמה לתוכניות העבודה) וחייב להיות נוכח בסיומו (במהלך היציקה), לוודא שנלקחו דוגמאות לבדיקת המעבדה ועוד. האחריות לבצוע העבודה היא תמיד 100% של הקבלן. מלוה הבניה המקצועי / מהנדס / הנדסאי / מפקח, אחראי על התיאום ועל בדיקת טיב הבצוע. זה כולל גם תרום-תכנון לפני הבצוע, בדיקת התוכניות, הקשר עם האדריכל/ית מהנדס/ת והקשר עם המפקח של ועדת בנין ערים לצורך העברת אישורי התקדמות הבניה בזמן, כמו גם מתן אות אישורים לבנק במידה והלקוחות לקחו משכנתא. אני מכיר מצב בו בנאי, טפסן או כל פועל בנין אחר, יהיה מוכן לעבוד ישירות מול הלקוח, כי האנשים האלה חייבים אוטוריטה מקצועית וגם "אבא" שיביא ויחזיר אותם, ישלם להם שכר, יביא להם אוכל לשטח וכיו"ב. הם אינם מספיק "מתוחכמים" כדי להיות עצמאים ולפתוח "תיק" במס-הכנסה ומע"מ והם צריכים לדעת שהמשכורת "דופקת" אחרת הם אבודים, לכן הם שכירים. אשר לשכרם של העבודים, זה כבר תלוי ברמתם המקצועית, הכשרתם,ניסיונם וקרבת המשפחה לקבלן...

bines

New member
השכר הנהוג בענף

מצורף קובץ שנמצא באתר של משרד הבינוי והשיכון . כמו כן שאלותייך הם מעולות רק תזהר שבעלי העניין לא "יתקפו אותך " .

למעלה