בניית גרף+פוליגון באקסל

בניית גרף+פוליגון באקסל

שלום לכוווולם!!! אני צריכה להכין גרף +פוליגון, צירפתי את מה שהצלחתי להכין עד רגע זה לפני שלא נשארות לי שערות בראש והחלטתי שזה המקום הנכון לקבלת עזרה אז אלו הבעיות: 1. איך אני רושמת מתחת לכל עמודה את הטווח גילאים? 2.איך אני משנה את הסדר של העמודות? (שהצהובה תיהיה בין האדמדמה לירקרקה). 3. מצליחה לדייק בגובה העמודות? (ע"י גרירה אני מצליחה להגיע ל-5.1 אבל לא ל-5 בדיוק) 4. מוסיפה פוליגון? (קו עילי שמחבר את אמצע העמודות אחד לשני) אלו נתונים הרלוונטים: גילאים שכיחות 11-20 2 21-30 6 31-40 8 41-50 6 51-60 5 61-70 3 אשמח לכל עזרה שהיא... (אני דיי על סף יאוש.... האקסל ללא ספק הדבר הכי מתסכל שנתקלתי בו..:() סופ"ש מעווולה .. דינה

zartzi

New member
פתרונות אפשריים

בקובף שצרפת, לא ראיתי את הנתונים שמהם הפקת את התרשים, כך שקשה לדעת מה מקור הבעיה לחלק מהשאלות שהצגת. בפניות עתידיות לפורום, חשוב שתציגי את הקובץ על נתוניו, שהרי אין טעם שהעוזרים יעשו זאת. הקלדתי נתונים ב'גיליון 1' לפי אלה שהצגת בשאלתך, ולא היתה בעיה להפיק תרשים שבו המספרים המבטאים שכיחות - יהיו מוחלטים - כלומר - כפי שהם בטבלה. כדי להפיק את הפוליגון (הקו שמחבר את הפסגות של ההיסטוגרמה), הוספתי עמודת עזר, שמכילה את אותם נתוני השכיחות, בלי לתת כותרת לעמודה זאת. הפקת התרשים: מסמנים את כל הנתונים>מקליקים על האייקון של הפקת תרשים>ב'אשף התר/שימים' - בוחרים בלשונית 'סוגים מותאמים אישית', מתגלגלים ברשימה למטה, ובוחרים בסוג הגרף 'קו-טורים'. ברירת המחדל אצלי היא שעמודות ההיסטוגרמה מופיעות בצבע אחד, אך ניתן לבחור צבע לכל עמודה בנפרד ע"י הקלקה כפולה על עמודת ההיסטוגרם ובחירה בצבע הרצוי.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
הערה קטנטונת אחת . . .../images/Emo43.gif

לדעתי, אין צורך בעמודת-עזר שכן ניתן להציג את ה'קו' בעזרת אותם
נתונים שמהם מוצג תרשים ה'טורים'.

../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

ואוו.... המון המון המון תודה!!!!! לא ציפיתי שתעשה את הגרף.... איזה כיף לדעת שיש אנשים שישקיעו מזמנם למען אחרים... כנראה יגיעו לך אחוזים מהציון הסופי בעבודה כי לא הייתי מצליחה לעשות זאת לבד.. שוב, רוב תודות!!! המשך שבת נפלאה! וחג שמיייייח! דינה

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ועוד שתיים פיצפוניות . . .../images/Emo43.gif

1. נתוני המקור מתחילים משורה 2 ולא 1 (כדי להימנע מלהציג עמודה מיותרת בשם "גיל"). 2. הבקשה היתה להציג בציר ה-X את טווחי הגילאים ולכן בתאים A2:A7 יש להציג את הטווחים ולא כפי שהוצג.

למעלה