בניית גלגל

Average Guy

New member
בניית גלגל

יש לי הזדמנות לקנות hub powertap בחו"ל במחיר מצוין. את הגלגל אבנה בארץ. אני מעוניין בחישוק פשוט mavic open pro או swiss DT 1.1 . שתי שאלות : כמה צריך לעלות החישוק + בניה? יש לי חוש וגישה טכנית והשתעשעתי באפשרות לבנות לבד על פי ההוראות באינטרנט. האם מומלץ או להשאיר למקצוענים? תודה

bikingstudent

New member
הבינה עצמה היא לא מסובכת..

אבל כן צריך ניסיון בכיון ומתיכה של כל השיחים..

אמיר0

New member
חוץ ממפתח שפיצים,

כמה זה חשוב שתהיה גישה לציוד מדידה של מתח שפיצים ואיזון סטטי (דינאמי), כמו הסטנד של המכאנופן?

לפי דעתי למי שמחיל חובה שיהיו הכלים המתאימים

אני כבר בניתי כמה גלגלים לבד. יש לי את הסטנד כולל מד מרכוז ויש לי מד מתח שפיצים ואני יכול לספר שבתהליך הבניה הייתי מגיע לגלגל ישר ומפולס אך מתח השפיצים לא היה אחיד בכל צד (אני לא מדבר על הפרש בין 2 צדדים שקיים כמעט תמיד למעט גלגל קדמי ללא דיסק) והייתי משחרר ומותח ומודד עם מד מתח שפיצים עד שהכל היה אחיד וישר. אחרי זה ביצעתי שחרור מתחים ובדיקה סופית ותיקונים קלים. אני יכול לספר שגלגל שבניתי לפני כשנה נשאר מפולס לחלוטין. כולל מתח שפיצים אחיד. ואני רוכב כבד (כשאני מחליף צמיגים אני שם את הגלגל על המתקן לבדיקה) זה תהליך ארוך ואם אתה לא עושה את זה כי אתה אוהב את זה תן לבונה גלגלים לבנות לך את הגלגלים. מבחינה כספית כמעט ולא יהיה הבדל כי הוא משיג את החלקים במחיר טוב משלך

אמיר0

New member
למעט גלגל קדמי ללא דיסק? איך זה "כמעט תמיד"?

גלגלים קדמיים ללא דיסק מייצגים בין 45 ל-50 אחוז מכל הגלגלים באופניים היום.

הערכתי האישית היא שהיחס הוא יותר גדול

אתה שוכח את כל אופני המדבקה למיניהם ואת אופני הכביש. אז הייתי אומר שלפחות 90% מהגלגלים הקידמיים שמיוצרים היום הם ללא הכנה לדיסק. אך כיוון אנחנו לא מתעסקים באופני מדבקה אז אני חושב שהיחס הוא כ 35% לפי חשבון פשוט של אצבע כפול רוח. וכיוון שגלגלים קדמיים הם כ 50% מכלל הגלגלים המיוצרים לאופניים (סטיית התקן כאן היא קטנה מאד) יוצא שרק 18% מהגלגלים הקידמיים הם ללא דיסק וכך את ההודעה בפרספקטיבה נכונה

bikingstudent

New member
ואם רוצים להיתפלסף יותר ../images/Emo3.gif

בֵּכְּלל אופני המדבקה... מתח השיחים אינו אחיד בחלקם הגלגל (כמעט תמיד) אינו מאוזן או ישר, ברמה שהייתה "מתקבלת על הדעת" ברמה גובהה יותר =אופני מותג

למעלה