בניית גוף חימום

בניית גוף חימום

שלום. יש לי שאלה לגבי משהו שממש מסקרן אותי!! איך עובד גוף חימום?? באמצעות אילו רכיבים בונים גוף חימום קטן? ישנם תנורי ה"ספירלה" שאיכשהו הספירלה המתכתית "בוערת" ידוע לי שבאמצעות קצר חשמלי המתכת תיתחמם.. אבל זה רעיון לא בריא אז איך אני מחמם מתכת עד להתכה?? ולא באמצעות קצר? לדוגמא- מזלג חשמלי שמתחמם ובא במגע עם מים ואיך עושים זאת במתח נמוך? לדוגמא חימום אקווריום קטן באמצעות שנאי של 9V כדי לא לקצר את הבית ולא להפוך את הדגים לחריימה. תודה.

moco10

New member
מתכת שעובר בה זרם חשמלי

מתחממת. עד כמה היא מתחממת תלוי בזרם, במוליכות הסגולית של המתכת ובקוטר התיל. אם היא מתחממת מעל טמפ' מסוימת (גם תלוי בקוטר) היא תותך. קצר - משמעותו פשוט מעגל חשמלי, שבדרך כלל נסגר לא בצורה מכוונת, ללא מספיק עומס שגורם לזרם גדול. הוא גורם לחימום יתר של מוליכים רגילים שאינם מתוכננים להתחמם ומכאן סכנת השריפה. תיל של גוף חימום מתוכנן לא להתחמם יתר על המידה. התנגדותו גדולה משל חוט חשמל רגיל מנחושת. במזלג חשמלי, התיל לא בא במגע עם המים, הוא מוסתר בתוך המזלג. כל הנ"ל נכון בכל המתחים, רק שלמתחים שונים מתאימים תילים שונים (חומר וקוטר).

באותו נושא

משה תודה על התשובה. אבל שאלתי היא האים המתכת מחוברת ל+ ול- ויוצרת קצר חשמלי? ועל ידי כך מתחממת? או שיש שיטה אחרת? אולי רכיבים נוספים שצריכים להוסיף למעגל החשמלי. כי חיברתי שנאי 9V לצורך ניסוי וחיברתי בין ה+ ל- בחוט דק. אן זה עבד אך כשחיברתי מתכת עבה יותר השנאי התחמם עד לכדי מצב מסוכן.

moco10

New member
כשחיברת תיל עבה יותר

ההתנגדות קטנה והזרם עלה - השנאי הוא גם מוליך ןבמקרה זה יותר חום נוצר בו. ההספק בעומס הוא V*V/R , את המתח V תלוי בעצמו בעומס. אני לא בטוח שאתה משתמש במילה קצר נכון. בקצר הכוונה שחובר מוליך עם התגדות אפסית וגרם לזרם גדול מהרצוי ולהתחממות איפה שלא צריך. החיבור עם החוט העבה, ניתן לקרוא לא קצר.

אז מה אני צריך לעשות

אם אני מעונין לחמם מתכת דקה באמצעות 9V ? לחבר את המתכת בין חוט ה+ ל- ? או שיש צורך בעוד רכיבים או שיטה מסוימת?

moco10

New member
אם מתחיל לקפוץ פקק

אני מאוד ממליץ שתפסיק עם זה ותקנה גוף חימום מוכן.

moco10

New member
אני מניח

שאתה צריך או לחבר מתכת עם הפרמטרים הנכונים או אולי נגד ואחרי זה מתכת בטור. לא ברורה לי כל הסיטואציה. אתה מתענין איך זה עובד או מנסה לבנות לבד? גופי חימום כדאי לקנות.

מנסה לבנות לבד!

אני מעונין לבנות לבד אני רוצה לדוגמא לבנות "עט חשמלי" כדי לצרוב על לוח עץ. אז איך מרכיבים דבר זה? איך גורמים למתכת בקצה להתחמם?

moco10

New member
תודה לאל

ואני מאוד מקווה ששום מכשיר אחר שתקנה או תייצר לא יבער. דרך אגב, זאת בהחלט אחת הבעיות בתכנון מכשירים עם גוף חימום - שלא יבערו.

רשר

Well-known member
מנהל
קצת עזרה בנושא צריבה על עץ

כנס לפורום אמנות שימושית חפש שם מאמרים ודיונים בנושא

למעלה