בניית בית בחצר

noray50

New member
בניית בית בחצר

צהריים טובים, אני בעתיד הקרוב מתכנן לבנות בחצר הורי ,בחצר האחורית. הקרקע היא קרקע חולית ,ממש חול ים. בעבר היה הפרש גבהים גדול בין חזית המגרש לחלקו האחורי ואבי ז"ל הוסיף חמרה ויישר את השטח .כלומר היום היכן שאני מתכנן לבנות יש חמרה בגובה בערך של 1.5 מ ' ומתחת חול . אני יודע שבאדמה חולית היסודות הן פלטות ,כלומר פלטה של 80*80 ועמודים. האם בגלל החמרה בניית היסודות תהיה שונה?או, שזה לא משנה? האם צריך לחפור מעבר לחמרה עד לחול ואז לעשות יסודות? (ברור שאקח מהנדס וכו' וכו' בהמשך,רציתי לידע כללי ,שיהיה לי מושג כלשהו כשאני נכנס לעסק הזה) noray
 

onm1

New member
קידוח ניסיון --חובה לאחר התקשרות עם מהנדס

 

בינא

Member
ליד הים ניתן לבצע יסוד רפסודה

או יסוד רפסודה עם קורות עוברות. כל קרקע, לאחר 2 חורפים, גם אם היא קרקע מילוי, הופכת להיות קרקע טבעית, כי היא מקבלת את הצפיפות הטבעית של סוג הקרקע. חמרה היא קרקע חולית עם תחמוצת ברזל ולכן אדומה, אבל הגרגרים של הקרקע הזאת, חלקם בעובי של חרסית וחלקם חול (גרגר יחסית גדול). הקרקע הזאת אינה קרקע עובדת ולכן אינה בעייתית מבחינת הביסוס. אם הקרקע קרובה לים, סביר להניח שמי התהום גבוהים ולכן לא נכון לחפור ליסודות עמוקים או לבצע יסודות קדוחים אלא דווקא יסודות רדודים. גם בימינו יסוד עובר עם רצפה מונחת על קרקע מהודקת = יסוד רפסודה עם עיבויים בהיקף הקירות החיצוניים, יספק לבניה של אפילו 2 קומות..
 

ZVOR

New member
ומה לגבי בטונייט? בקרקע עם מי תהום גבוהים?

 

ZVOR

New member
אולי התבלבלתי בשם

יש שיטה שבה קודחים, ממלאים את קדח בחומר מסוים (מהו?) מחכים שהתייבש ואז קודחים את היסודות. איך נקראת השיטה? והאם יש אלטרנטיבות?
 
לקרקע עם מי תהום גבוהים יש עוד פתרונות...

אני אמנם לא מהנדס אבל פתרון טוב שראיתי הוא יציקה עם צינור תְרֶמי (בעיקרון, זהו צינור המורכב מחוליות חוליות, נכנס לתחתית הקידוח ושם מתחיל את היציקה ועולה למעלה אט אט בדוחפו את המים החוצה..) אני לא אכביר בהסברים, רק רציתי להסביר שלכל אחד יש את התפקיד שלו ותפקיד המהנדס הוא למצוא את הפתרון ההגיוני. והמתאים. בבקשה, אל תחפשו פתרונות ורעיונות לקונסטרוקציה באינטרנט.... אנחנו פה בכלל לא יודעם איזו אדמה יש אצלכם, מה הכוחות היא מפעילה ומה העומסים המתוכננים וכיצד הם מחולקים...
 

בינא

Member
הפיתרון הטוב ביותר לבניה פרטית על מי תהום...

היא לא להתחיל איתם, לא לקדוח לתוכם אלא לבנות מעליהם יסוד רפסודה, דווקא בגלל שהרטיבות בקרקע כזאת משאירה את הקרקע עם תחולת רטיבות קבועה ולכן... הידוק הקרקע הקיימת (מכל סוג), הידוק 2 שכבות מצע סוג א' למכסימום, יציקה של משטח קומת הקרקע עם קורות עוברות בכל היקף המבנה והיקף קירות הממ"ד עם 2 רשתות פלדה, נותן את הפיתרון הנכון כלכלית, נכון מעשית ונכון הנדסית, לאורך זמן.
 
ואם מי התהום הם באדמת נזז?

אני חושבת שכדאי שתפסיק לתת כאן עצות בנושא ביסוס... אני חושבת שהעצות של ך גובלות בחוסר אחריות!!! אבל ממש! יש יועץ קרקע, בדיקות קרקע וקונסטרוקטור שצריך להתייחס לשני אלו...
 

גרזנית

New member
בשביל מה הדוקטורט, בינא?

תתקשר עם מהנדס, תתקשר עם יועץ קרקע שעושה קידוחים. תעשה קידוחים במקום בו הבית עומד לקום, לעומק שהמהנדס דורש. תעביר את הדוח למהנדס ושהוא יגיד מה שיטת הביסוס לתנאי השטח. לכל סוג קרקע יש פיתרון, כולל למי תהום! באחריותו המלאה של הקונסטרוקטור, הוא גם יסביר לך את שיקולי המלצותיו אם תבקש. עם כל הכבוד, זהו פורום אנטרנטי, הרי לא תעשה דבר וחצי דבר הנדסי על סמך "בינא כתב לי".
 

ZVOR

New member
אפשר להתחיל לנסות להסדיר את הנשימה

באמת נראה לך שמישהו מקבל החלטות כלשהם במיוחד בתחום ההנדסי על סמך תשובות בפורום? יש לי סמכות להחליט החלטות כאלה? בשביל מה יש מהנדס? לכל איש מקצוע יש את התפקיד שלו ותחום האחריות שלו, ואני שאלתי שאלה כללית, באותה מידה יכולתי לחפש בגוגל. כמובן, עם כל הכבוד.
 

בינא

Member
הסבר חוזר למי שממש...אבל ממש לא מבין/ה

המידע אותו אני מביא לפורום הוא מידע מצטבר לאורך שנים ארוכות, מאתרים רבים, היוצר מאגר מידע וניסיון חיים יקר ערך שאני חושב שחשוב לחלק אותו עם אחרים. זה לא אומר שלא צריך להעסיק בתשלום בעלי מקצוע, כל אחד בתחומו... זה לא אומר שניתן על-סמך המידע המובא כאן להיכנס לוויכוח עם בעל מקצוע האחראי על התכנון או הבצוע... אבל זה כן נותן בסיס להבנה של מה שקורה ובשביל זה הפורום הזה קיים...לצורך העברת מידע, הסברים, החלפת דעות ורעיונות. חג שמח לכולם
 

Dfengshui

New member
בינא, סתם רעיון

אולי תכתוב ספר. נראה לי שהמידע הזה הוא מידע שנדרש מאוד ולא משנה גודל הבית או אזור הבניה. אם תרכז את כל הידע והנסיון שלך לספר, זה כמובן לא יחליף את הדבר האמיתי, אבל יתן מידע חשוב לבוני הבתים.
 

efratcn

New member
אבל זה נהדר שאפשר ללמוד ככה דברים

אני למדתי המון בפורום ועם זאת מעסיקה בעלי מקצוע על ימין ועל שמאל אבל כשהם מדברים איתי המושגים לא נשמעים לי כמו סינית ויש לי מושג או שניים ואני בהחלט יכולה להתווכח על דברים, להטיל וטו מתוך הבנה או לקבל החלטות אחרות. לעומת זאת, בן זוגי שיחיה ממש לא מתעניין בתחום ואין לו שמץ של מושג בכל מה שקשור לבניה ומאד רואים את זה. אפילו הקבלן שלנו קורא לי שייח' אפרת והפסיק מזמן לדבר איתו
(כי קבלנים כמו קבלנים ואחרים חושבים שהגבר הוא זה שמבין ויודע הכי הרבה וזה לא תמיד ככה...).
 
החמרה לא תשנה, סתם להשכלה כללית...

אם אני לא טועה, שני המטרים האחרונים של האדמה אינם מחושבים בחישובי החיכוך והעומסים. כמו כן אדמות מילוי לא מהודקות באופן מבוקר ועם תוצאות טובות, גם הן מקבלות התעלמות גורפת. לאדמות אלו אין כל כושר "אחיזה" ואי אפשר "לסמוך" עליהן.
 

בינא

Member
לא נכון מה שכתבת...להשכלה כללית...

כל סוג קרקע שעבר 2 חורפים ללא הפרה, הופך לקרקע טבעית מבחינת החישובים לעומס בהתאמה לסוג הקרקע. זה אומר, שחמרה, שהיא למעשה חול עם תחמוצות ברזל (ומכאן שמה - "חמרה , = אדומה בערבית) טובה לביסוס כמעט כמו חול. זה במפורש לא נכון ש-2 המטרים הראשונים אינם מחושבים לחיכוך ו/או העמסה, בטח לא בקרקעות טובות לביסוס. מה שכן נכון הוא שכאשר נמצא שקרקע אינה טובה מספיק לקבלת עומסים של המבנה המתוכנן, יורדים לעומק של 2 מטר (בארץ בלבד) כי שם תחולת הרטיבות קבועה כל השנה ומתחילים לחשב את עומס הקרקע לקבלת ביסוס מ-2 מ' מתחת לקרקע לטובת יסודות בודדים, כלונסאות קטני קוטר עם רצפה תלויה וכלונסאות בקטרים גדולים שבנויות לקבל גם חיכוך צידי... הקרקעות שאינן טובות לביסוס, תהיינה הקרקעות באזורים בהם הייתה פעם פעילות וולקנית געשית כמו ברמת הגולן (קרקע חרסיתי כבדה), עמק יזרעאל, אזור עפולה, קריית-גת (קרקע חרסיתית כבדה). בנוסף תהיינה קרקעות הלס בנגב כמו למשל בבית קמה, משום בעיה, אך רק אם מחשבים את תקופת הגשמים הקצרה, בה הלס הופך לאטום ומעביר את המים במהירות, אך מאבד מחוזקו...מה שהמהנדסים לא יודעים לחשב ולכן ממליצים על כלונאות ורצפות תלויות, מה שלא עוזר בכלל כי הבתים בכל זאת נסדקים...בגלל שבונים בבלוקים...אבל זה כבר סיפור אחר...קשור, אבל לא לנושא 2 המטרים שלא מחשבים... למה? כי קרקע לס, למרות שהיא חרסיתית ונחשבת טופחת, אין לה כח ללחוץ כמו הקרקע החרסיתית הגעשית והתנהגותה שונה בעליל. יועצי הקרקע הרחיבו בשנים האחרונות את המוסג "קרקע חרסיתית" גם לכל אזור השפלה ומורד ההר בטענה בהקירטון הרך (כמו בבית שמש למשל) הופך לחרסיתי וחסר כח לביסוס ולכן יש לבצע שם כלונסאות בקטרים גדולים לעומקים גדולים... העובדה שגם של הבתים נסדקים, למרות ההמלצות האלה והבצוע בהתאמה מדוייקת להמלצות, אינה מפריעה לאף אחד מהיועצים האלה לישון בלילה.. למה? כי כתוב במפורש בתקן כי עשויים להיווצר סדקים למרות ההשימוש בביסוס מסוג כלונסאות עם קורות יסוד ורצפה תלויה... כשיו, אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, תבוא השאלה הפשוטה: למה להשקיע 100,000 ש"ח בביסוס שבכל מקרה, יכסה רק את התחת של יועץ הקרקע ושל המהנדס, אבל לא יפתור את הבעיה של הסדיקה? לא עדיף לבסס על קרקע מהודקת למכסימום, 2 שכבות מצע מהודק למכסימום, 4 שיפועים מהבמה המהודקת אל 4 רוחות השמיים ועל זה לשים יסוד רפסודה ולתכנן את הבית בהתאם? כמובן שעדיף: כלכלית - בטוח ; מעשית - ברור ; פרקטית - ראיתם פעם מישהו נופל מהרצפה? כמובן שלא...גם מרפסודה לא נופלים, גם לא בעת רעידת אדמה...מכסימום נסדקים קצת ואז מתקנים וממשיכים לחיות.
 
אמרתי שאני לא מהנדס..אתה מהנדס??

מה אתה עושה פה הרצאות על יסודות... ולידעתך, הקדמתי את דברי במילות הקסם :"אם אני לא טועה..." ואת המידע על כך שקונסטרוקטורים "מתעלמים" משני המטרים העליונים (כל שני מטרים - גם של אדמה שנמצאת שם מיליוני שנים) בחישובי חיכוך הכלונסאות, קיבלתי ממהנדסים. ולא באינטרנט. ואגב, דיברתי באפן כללי ולא על מגרשו או אדמתו החולית של השואל. הדיון הזה הוא קצת סר טעם. שיתכנן קונסטרוקטור ויהיה אחראי לחתימתו. לא חייבים להעביר לכולם קורס סטטיקה מזורזת באינטרנט..
 

fireman

New member
חסרי טעם הם ניסיונות השכנוע בצדקתו

של א' או שמא ב'...... הוא נותן תשובות בסגנון של רשימות מכולת שאלוהים יודע מה יעשה איתן שואל השאלה..... לי אישית מאוד מפריע שניתנות כאן תשובות מבלי להיות מעורבים בפרטים באופן ספציפי..... הוא לא עשה קידוחי ניסיון, לא מכיר את הסיפור מעבר לשניים וחצי משפטים כאן בפורום וכבר מחלק הנחיות כלליות לביצוע ביסוס המבנה. היום, בעידן שכל בונה שלישי מוסיף איזה חדר מהצד, פותח עוד שני חלונות ומוסיף עוד קומה בחלטורה, אי אפשר לדעת מה הולך לעשות שואל השאלה עם המידע שקיבל כאן (באופן כללי, ולאוו דווקא בנוגע לשואל הספציפי)....האם בינא יקח על כך אחריות? האם אתה תיקח? אין כאן העשרת ידע, מקצוע ההנדסה הוא לא קורס העשרה או קורס קיץ, עם כל הכבוד. מי שמגיע לפורום ושואל איך לבצע ביסוס לתוספת בניה על קרקע כזו וכזו, סביר להניח שאינו נעזר במהנדס, אחרת לא היה שואל את השאלה הזו שלצורך העניין הופכת לסוג של שאלה מיותרת כאשר מועסק מהנדס. לתשומת לבכם ומבלי לעורר ספקות בנוגע לכוונותיו של שואל השאלה המקורית כמובן.
 
למעלה