בניית אתרים

lori1121

New member
בניית אתרים

שלום לכולם,
אני מעוניינת להתחיל ללמוד בHUCKERU בניית אתרים+SEO+מפתחי PHP.
המטרה היא בסופו של דבר לעבוד כעבודה נוספת בשעות הערב כעצמאית.
תוכלו בבקשה להגיד לי מה הכלים/תוכנות שאצטרך לרכוש בסיום הלימודים לצורך עבודה עצמאית מהבית? ומהן העלויות?
תודה רבה לכל העונים!!! אשמח גם לשמוע חוות דעת על המכללה והקורס הנלמד.

koler

New member
אני יענה רק על תחום בניית אתרים וPHP

אני מעולם לא רכשתי תוכנה לבניית אתרים.
אני משתמש בעורכים חינמיים , עד עכשיו השתמשתי ב:
editplus(לפני כמה שנים טובות)
eclipse
PhpStorm (היא מעולה , עולה כסף , בסוף לא קניתי)
komod Edit

ה 3 עורכים הבאים הם למתקדמים יותר (אחרי שתלמדי בניית אתרים וPHP).

בכללי ממה שראיתי הקורסים האלה נותנים ידע בסיסי בלבד (ואני מדבר על בניית אתרים).
אם את חושבת שמסגרת לימודית זה מה שמתאים לך אז לכי על זה.
אני הלכתי על לימודים עצמאיים דרך האינטרנט , בנושאים אלו יש שפע של חומר ועזרה.

בהצלחה ושנה טובה.

lori1121

New member
ראשית - תודה!

אני מחפשת מקום לימודים שילמד אותי מגוון רחב של נושאים, הסיליבוס שלהם מאוד מורכב HTML קצת גרפיקה SEO PHP CSS JAVA (http://www.hackeru.co.il/minisite/webmaster/webmaster.pdf)
את כל אלה ניתן ללמוד עצמאית? איך?
מה לגבי עיצוב האתר? העלאת תמונות, סרטונים, FLASH? גם זה ניתן ללמוד עצמאית?
תוכל בבקשה לעזור לי? להעביר לי קצת קישורים כדי להתחיל...

s a m p i

New member
התוכונת לפיתוח אתרים ב PHP

הבסיס:
שרת ווב (הנפוץ ביותר הוא אפאצ'י)
מפרש PHP
מסד נתונים(ברוב המכריע מסד נתונים MySql אפשר אפשר גם אחרים).

ישנן חבילות שכוללות את כל התוכנות האלה ומקלות מאד על ההתקנה שלהן. למשל xampp ו wamp.
ניתן להוריד ולהשתמש בתוכנות האלה ללא עלות.

פיתוח האתר:
אמנם ניתן לבנות אתרים עם כל עורך טקסט פשוט כמו notepad אבל מומלץ מאד שתהיה לך גם סביבת עבודה לפיתוח האתר (IDE).
ישנן הרבה חינמיות וטובות כמו notepad++, aptana, phpDesigner ועוד רבות אחרות. זה פשוט הרבה יותר נוח ואת תביני יותר כשתתחילי לעבוד איתם.
אני מניח שאת כל זה גם יגידו לך בקורס עצמו.

לימוד:
אני לא מכיר את המכללה, אבל באופן כללי הלימודים במכללות ובביתי הספר ללימודי בניית אתרים רק נותנים את הבסיס של המקצוע הזה.
המלצה שלי היא לזכור את זה, לשמור על ראש גדול, לנסות ללמוד לבד דברים ולהתנסות כמה שיותר בבניית אתרים.
בסופו של דבר, מה שיסייע לך למצוא עבודה ולהתפרנס זה הידע המעשי שלך ולא תעודה כזו או אחרת.

בהצלחה!!!

Silver Strike

New member
הסילבוס נראה שטחי ומיושן

פריסת השיעורים נראית לא יעילה שלא ממש תעזור בהבנת החומר כמכלול, אלא הבנה של כל פרט בנפרד. אני הייתי ממליץ לעבור הלאה.

Silver Strike

New member
או לחפש קורס מוצלח יותר

או לנסות ללמוד ממקורות Online.

לצערי, עדיין לא נתקלתי במקורות מוצלחים ללמוד את התחום Online.

Silver Strike

New member
במחשבה שניה,

Lynda.com מציעים מגוון קורסים בצורת קורסי וידאו באנגלית - כדאי לך להשקיע 25$ לחודש (לפחות חד-פעמית - יוצא 96 שקלים לפי השער הנוכחי) עבור גישה לכל הקורסים הקיימים.

את יכולה לבדוק את היכולת שלך ללמוד בדרך הזו שתהיה יותר זולה מכל קורס וסביר להניח שגם החומר יהיה מקצועי יותר. זה יכול לתת לך בסיס נכון יותר שמשם תוכלי להתפתח.

דווקא נראה טוב

נראה שהם מקיפים את כל החומר הנדרש ובסוף אפילו ניגשים למבחן של זנד.

בהצלחה!!

בקשר לשאלה המקורית: יש עלויות זניחות של סביבת פיתוח (IDE) שאפשר בקלות לוותר על זה וללכת על פתרון חינמי אם יש בעיות תקציב. בנוסף, עצמאי בדרך כלל צריך להביא לקוחות. זה לא פשוט. שמעתי שיש אתרים שתמורת דמי מנוי אתה יכול להשתתף במכרזים לבנית אתרים. נראה לי שעצמאי צריך לפתוח כזה חשבון. אני לא מכיר את השירותים האלו - כדאי לברר עלויות.

עוד דבר: לא פשוט בכלל לעבוד בפיתוח אתרים בנוסף לעבודה במשרה מלאה. בדרך כלל פיתוח דורש קצת הפעלה של המוח שאחרי יום עמוס הופך למטלה קשה מאוד. לפני שאתה משקיע כמה חודשים מחייך והרבה כסף, תוודא שאתה באמת מסוגל לעבוד בעוד משהו בצורה איכותית גם אחרי יום עבודה שלם. לא הרבה יכולים. זה מאוד קשה (מנסיון).

lori1121

New member
בזזז תודה על התגובה המעודדת...

פשוט נראה לי שלימוד עצמי בכל התחומים המגוונים האלו יקח לי הרבה יותר זמן.
לעניות דעתך הסיליבוס נראה מקצועי?
יש גם את מכללת סלע, הסיליבוס שלהם מכיל נושאים קצת שונים - http://www.sela.co.il/SelaCollegeLanding/pdf/2210.pdf
ויש גם את ג'ון ברייס http://www.johnbryce.co.il/printpdf/2970
מה דעתך המקצועית עליהם??

ולגבי עבודה בשעות הערב... אני בטוחה שזה לא יהיה קל אבל אני אוהבת ונהנית לעבוד על המחשב... אבל יש לי מוטיבציה ואני מוכנה לנסות...

כמה אגורות שלי

לפי הידוע לי, סלע וג'ון ברייס באותה בעלות. ההנחה המקובלת בפורום הזה היא שקורס מספק רקע ראשוני בלבד, בסיס ללימוד עצמי. עם קורס בלבד ככל הנראה תתקשי למצוא עבודה בתחום, ובכל מקרה תצטרכי להשקיע די הרבה שעות שינה בלימודים. (הקורס מספק לך ידע של "את זה שווה ללמוד" וכמה מילות מפתח). יש אנשים שהדחיפה הזו חיונית להם, ויש אנשים שזה מיותר עבורם.

את מוזמנת לנסות ולשאול גם בפורום "עבודה בהייטק" http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=308 , שם הדיעות על הקורסים הללו קיצוניות עוד יותר.

kinging123

New member
למדתי בג'ון ברייס קורס אחד

זה בדיוק כמו שאתה מתאר את זה. קשה מאוד להמשיך רק מהידע הזה, חייבים לחרוש על האינטרנט וללמוד את כל מה ש"למדת" מחדש. כמובן שזה נותן לך בסיס, אבל יש גם מקורות אחרים לבסיסים.

Silver Strike

New member
הם מתעסקים עם XHTML

ומלמדים דרך Dreamweaver - תוכנה נחמדה, אבל לא צריך לפתח תלות בה.

היכן HTML5? עבודה מול JSON? עבודה עם ספריות JS? מה עם Node.js ו-Ruby ככלי עבודה CLI? - אני יכול למצוא עוד.

AlenDrillHer

New member
תראי

כשאני רציתי ללמוד עיצוב גרפי חיפשתי מידע מן הסתם על מקומות דומים.
ממה שראיתי באינטרנט המצב די דומה לתחום בנייה\פיתוח אתרים.

כמעט כל מי שתשאלי יגיד לך שזה בזבוז זמן ואפשר ללמוד לבד. משהו בנוסח הזה.

בסופו של דבר אני לא מצטער שהלכתי ללמוד.
נכון שאפשר ללמוד לבד, אבל אין לי ספק שלבד היה לי מאוד קשה להתחיל וללמוד את הבסיס.
היום זה מאוד פשוט להבין כמעט כל מדריך או חומר לימודי שנמצא באינטרנט לאחר שלמדתי את הבסיס בצורה מסודרת. אפשר די ללכת לאיבוד עם כמות החומר שיש באינטרנט.
הייתי צריך את העזרה הזאת בהתחלה.

לי זה היה טוב ומתאים, ואולי גם לך.

עצה שלי היא שאם את כבר הולכת ללמוד, תלכי קודם כל למקום עצמו להתרשם מבחינה לוגיסטית (מספר מחשבים\גרסאות תוכנה\וכו). זה די חשוב לדעתי גם כן.

AlenDrillHer

New member
וכן כמו שכתבו כבר

קורס בלבד לא מספיק כדי למצוא עבודה.

צריך להתרגל לבד. ללמוד לבד, ולהפעיל את הדימיון וליצור פרוייקטים משל עצמך.

חשוב להדגיש, כי יש אנשים שבטוחים שקורס ותעודה = מציאת עבודה.

עוד בעיה עם מקומות כאלה כמו ברייס\סלע\האקר.

יש אנשים מכל הסוגים שם. יש כאלה שתוספים מהר יותר ויש כאלה שפחות ויש כאלה שתשאלי את עצמך "מה לעזאזל הוא עושה כאן?". הבעיה היא שזה מעכב את ההתקדמות שלך גם כן בסופו של דבר כי צריך לשמור על Level אחיד פחות או יותר.
אני מאוד הרגשתי את זה בזמן שלמדתי.

הסילבוס שלהם עושה קצת מישמש לדעתי

תראי אני מאלו שכן תומכים בקורס, כי זה נותן לך בסיס והבנה עקרונית של כמה שפות פופולריות בתחום - משהו שלדעתי קשה להבין לבד מהתחלה בלי שום הכוונה.

אבל הסילבוס הזה קצת לא מפוקס לטעמי, למה פלאש? ולמה כ"כ הרבה שיעורים בפלאש? זה כבר מאוד פאסה. אותו כנ"ל אילוסטרייטור - זו תוכנה נטו למעצבים (אני מעצבת גרפית בנוסף לפיתוח אתרים), למפתח אין צורך בתוכנה כ"כ גדולה ויקרה ולכן ללמוד אותה זה מיותר לדעתי.
מס' שיעורי פוטושופ רק לצרכי חיתוך ושינויים קלים בתמונות יספיקו בהחלט.

לגבי דרימוויבר הדעות חלוקות, אישית למדתי אותה בעבר אבל כשלמדתי פיתוח PHP וובמאסטר (למדתי בג'ון ברייס, אם זה רלוונטי) הבנתי כמה היא מסורבלת לטעמי, ואין תחליף לכתוב את הקוד לבד ולא להסתמך על הממשק שלה שמאפשר לה לכתוב קוד במקומך....

בקיצור -אם קורס, יש יותר מוצלחים לדעתי. בהצלחה

N i X

New member
בנוסף למה שנאמר...

1. קורס יתן לך טעימה מהתחום, אך לא בהכרח יביא אותך ליכולת לבנות אפליקציה מורכבת בעצמך או לחילופין לעבודה בתחום.
2. בלי קשר להאם עשית קורס או לא - תכנות זה תחום לאלו שיודעים ללמוד לבד, אם אין לך את היכולת \ רצון ללמוד לבד - אין לך מה לחפש בפיתוח ווב, אז למה שלא תבדקי את זה לפני שאת לוקחת קורס? =)
3. אם כבר החלטת על קורס, אז למה לא לעשות מנוי ב pluralsight / lynda ?
4. משהו חשוב להבין על השוק הזה הוא שיש הרבה רמות של "בניית אתר", החל מ-"אתר תדמית לעסק", השוק מוצף במי שמוכן לעשות את זה עבור מחירי ריצפה, 2-4K על גבי מערכת CMS מוכנה כמו WIX, LiveCity או משהו שהם פתחו לבד שצריך לעמוד ב30 גולשים בחודש
ועד ל"הפייסבוק הבא", מערכת מורכבת ומבוזרת עם הרבה רכיבים שאי אפשר לבסס על משהו קיים שצריכה לעמוד במיליוני גולשים בחודש ומפתחים שיכולים לעשות את זה מאוד מבוקשים ומקבלים אפילו מעל מה שאני רואה בטבלאות שכר.
http://www.ethosia.co.il/salary_report/2013/7?market=395&category=204
אבל קורס כזה לא יביא אותך לשם לדעתי.

בהצלחה.

למעלה