בניית ארבע ראשי

bengoavs

New member
בניית ארבע ראשי

שלום לכולם, אני כבר בערך שנתיים אחרי ניתוח ארתוסקופיה לכריתת מיניסקוס לטראלי בברך. אחרי נסיונות כאובים של בניית השריר הארבע ראשי בעזרת משקולות (למניעת שחיקת העצם והסחוסים שנשארו), אני אובד עצות. אני מחפש דרך עדינה לחיזוק השריר מבלי להעמיס על המפרק (כל העמסה כלשהי באה יחד עם כאבים). אשמח לשמוע כל עצה. תודה, בן.

זכיר

New member
הייתי נמנע מחיזוק בעזרת משקולות

במיוחד אם אתה מדבר על ישור ברך תוך+משקולת כדי ישיבה. שיטות חיזוק עם עומס מופחת: שימוש בטראבנד (בחנויות לאביזרים אורטופדים), כיפוף וישור ברך בתוך בריכה (עם מצופים\בלי מצופים, מים רדודים\מים עמוקים), כיפוף וישור ברכיים ליד שולחן\כסא כאשר הידיים מורידות חלק מהעומס שעל הברכיים. סתם שאלה, מה אומר המנתח על המצב הנוכחי? ועל מה הוא ממליץ?

ננו9

New member
../images/Emo45.gif

אכן, לפני העמסת משקולות והגדלת ההתנגדות המופעלת על שריר או רקמה (שגם ככה קשה להם להסתדר עם עומסים ואיכות ביצוע פעולה בצורה טובה) בהחלט כדאי להשתמש בגומיות התנגדות כמו טאראבנד (נמכר גם בחנויות ספורט במחיר מופקע בעליל עבור חתיכה של 1.20מ'), ייצוב סטטי ודינמי, תרגילים איזומטריים (תרגילים אשר מעמיסים על השריר אך לא משנים את אורך השריר או המפרק) ועוד ועוד.. ראשית יש לוודא שהשרירים מוכנים ובשלים לפעולה, הן ברמת הביצוע והדיוק של התרגיל והן מבחינת אי-גיוסם של שרירים ומפרקים סובבים על מנת לבצע את התנועה. זה לא יעזור ממש אם תפעיל הרבה משקל לחיזוק שריר ארבעת הראשים אך בסופו של דבר מפרק הירך יידרך ויכנס לפעולה על מנת לייצב את הרגל... הכל זה עניין פרוגרסיבי ואין כל כך מקום לקיצורי דרך...

rafagav

New member
נסה אופניים... הרי ה- 4 ראשי הוא

שמניע את הפדאלים.. אך - סע במתינות, ללא מאמץ מוגזם, שעלול לפגוע בגבך!! אט-אט תוכל להגדיל מהירות, שהרי השרירים יתחזקו ואז לא תהיה תוספת המהירוץ תוספת עומס...
יש קשר הדוק בין שרירי הירכיים (המסטרינג + 4 ראשי) לבין הגב.. עצבי חוליות עמוד השדרה המותני (L4 + L5) מעורבבים עם שרירי הסאקרום ולכן כל פגיעה בישבן תוביל לכאבי גב ולהיפך...

למעלה