בנייה

רומייי

New member
בנייה

לכל המעוניינים להתחיל בעבודת בנייה או שיפוצים . הפרוייקט שלכם הולך להיות בין ההשקעות הגדולות בחייכם אם לא הגדול ביותר . כמי שחי בענף למעלה מ-17 שנים כקבלן רשום ,אוכל לתת לכם מספר טיפים כמתנת פתיחה להצטרפותי לפורום .שילחו לי שאלות , אשתדל לעזור . בכל מקרה , איחולי דרך צלחה ממני . אמנון סער .

fireman

New member
ברוכים המצטרפים!

sziman1

New member
הרחבה ושיפוץ

אני משפץ ומרחיב בקיבוץ קבלתי כבר 4 הצעות מחיר לפרוייקט. הקבלן הכי זול הציע כ 630דולר למטר. הקבלן הכי יקר הציע כ 950 דולר למטר השאלה שלי: האם הפרשי המחירים האלה הגיונייים? שחר

בינא

Member
הפרשי מחירים בין קבלני שיפוצים והרחבות

הגיוניים בהחלט, אם לוקחים בחשבון פרמטרים שונים המשפיעים על נותן הצעת המחיר: יש לו עוד עבודה או הוא לחוץ לקבל עבודה כי אין לו... רמת החומרים שהקבלן מתחייב להביא איתו... רמת ההבנה בתוכניות שהקבלן מפגין. המפרט הטכני והכמויות שהקבלן מפרט ומחשב... יש קבלנים ש"טועים" בכמויות ואחר-כך דושים "מדידה בשטח" ואז מתברר כי הכמויות שנתנו, קטנות בהרבה מהמציאות ולכן הצעת המחיר שלהם הייתה נמוכה. רמת הגימור של הקבלן, אותה הוא מתחייב לבצע ומה הוא באמת מסוגל. סוג העובדים של הקבלן...יש קבלנים שעובדים עם פועלים יומיים שהם אוספים בצמתים או שכל הם משמים להם ויש קבלנים שמשלמים הוצאות סוציאליות (ביטוח לאומי, מס בריאות וכיו"ב), מסיעים ומאכילים את פועליהם הקבועים וגם נותנים אחריות על עבודתם. מומלץ לראות עבודות של הקבלנים המציעים, לבקש טלפונים של כאלה שהם עבדו אצלם לאחרונה ולשמוע מהם איך היה, מה עבד ומה לא עבד...לחתום על הסכם מסודר שיכלול את התוכנית, מפרט טכני וכתב כמויות שנבדק... אם אתה לא יודע לבדוק לבד, קח אחד שיודע..."מלווה בניה מקצועי" קוראים לזה.

רומייי

New member
הפרשי מחירים

שחר , שלום , שאלת ההגיון במחירי בנייה לא היתה עולה אם היית הולך לעורך דין א ' ,מקבל הצעת מחיר של 500$ בעניין מסויים ואילו מעורך דין אחר היית מקבל 2000$ על אותו דבר . אז, מכיוון שאנו חיים בשוק פתוח וליבראלי ,לכל אדם זכות לבקש תשלום לפי ראות עיניו . חובתינו כלקוחות להחליט . יש סיבות רבות להפרשי המחירים ואני מניח שאתה יודע את רובן .חלק מהסיבות אתה צריך וחייב לברר לבדך .איך לברר ? ענה לעצמך, שחר, על השאלות הבאות : האם אתה בקיא בתכנית הבנייה שלך מהפן הביצועי ?האם הכנת או מישהו מטעמך כתב כמויות ?האם מסרת אותו לקבלנים על מנת שיתנו הצעת מחיר ?האם הבחנת בשינוי המחירים בסעיפים השונים ?האם ביררת למה ?אם לא הכנת כתב כמויות האם אתה מבין מה כל קבלן נותן לך ?אולי הקבלן היקר נותן לך אריחי קראמיקה איכותיים יותר ?אולי הוא נותן לך אביזרי אינסטלציה משובחים יותר ?בדקת מצבת כח אדם של קבלן אחד מול האחר ? אולי אחד עושה זאת בחצי מהזמן ,דבר שמאפשר לך להתפנות לעיסוקיך האחרים החשובים ? ואם אין לך תשובות לכל אלה , אזי לא עשית עבודת הכנה טובה . שים לב !אתה יוצא לפרוייקט שבדרך כלל הוא היקר ביותר בחייך . עליך לעשות תחילה עבודה משרדית פרטנית . ככל שהחוזה שלך מול הקבלן יהיה פרטני יותר כך תחסוך מעצמך אי נעימויות , ויכוחים והוצאות גדולות . לא חשוב מי האדריכל או המהנדס שלך השתדל לא לסמוך עליהם בעיניים עצומות . היה זהיר וספקן . מעל לכל :בעניין בחירת הקבלן המבצע , יש חשיבות עצומה לבדיקת ההסטוריה שלו בעבודות דומות מול לקוחות אחרים . חשוב לקבל המלצות . חשוב לבדוק בגדול את מצבו הפיננסי . שאלת שאלה קטנה וקיבלת תשובה ארוכה . מקווה מאד שתצליח ושיהיה בכיף . חזור אלי למשוב, בבקשה . אמנון סער .

למעלה