בנייה של שכן

• פותח הנושא byyyb
  • פורסם בתאריך

byyyb

New member
בנייה של שכן

שלום,
אתחיל בכך שאני טיפוס חרדתי למדי בכל הנוגע לבית.
במגרש לידי התחילו בנייה, כרגע חופרים כדי להגיע ל0.0 שהוא מספר מטרים מתחת לשלי. צצו לי מספר שאלות:
1. האם חפירת הבאגר/עבודת פטיש/קידוחי מיקרופייל, יכולים לגרום לנזק במבנה שלי (חשוב לציין שאנו יושבים על אותו גוש סלע בזלת)?
2.מבחינת קירות התמך כלפי המגרש השכן אני מחוייב להגיע לגובה 0.0 שלו עד גבול המגרש, מה ההתייחסות אם הוא הוריד את הגובה מעבר לגובה ה0.0 המקורי?
3. בדקתי את התקן של הפרשי גובה לגבי האופציות שלי לקיר תמך. לא מצאתי בתקן התייחסות למצב בו יש סלע טבעי יציב, מה התקן במקרה כזה?

רוב תודות

רשר

Well-known member
מנהל
ראית תוכנית של השכן, חתמת עליה, הגשת התנגדות?

תוכל לעצור את העבודות אם יש חשש לפגיעה בביתך, רק הבא בחשבון את המשמעות ויחסי השכנות בעתיד

byyyb

New member
ראיתי תוכניות ואני לא מתכוון להגיש

שום התנגדות. השאלות נשאלו באופן כללי, על מנת לקבל כיוון בדברים שאין לי מושג לגביהם...

רשר

Well-known member
מנהל
למה הלכת לראות תוכניות אם לא כדי לוודא שאינך ניזוק מהן

ראית בתוכנית שחופרים מתחתיך, צריך אז לפני בוא המחפר להעלות את הנושא מול המתכנן של השכן ושלך שידונו איך להגן עליך אם צריך
מכאן מאוד קשה לנתח את הסיכון כי חסר מידע רב הדרוש לכך שכאמור נמצא אצל המתכננים

לדוגמה במגרש שהוחלט להנמיך 0:0 ב 3 מטר נדרש מבנה תמיכה לשכן מבטון בהקף של 7 קוב בטון עם ברזל ויסוד,

Y99

New member
נא לבדוק...

כל בית בישראל נבנה לפי תכנון בנין ערים , ז"א כשאתה בנית את הבית ידעת מה הם הגבהים של הבתים הסמוכים לך.
כבר בשלב הכנת המגרש שלך לבניה היית אמור לבנות קיר תמך שיתמוך את המגרש כלפי השכן.
אם השכן הנמיך את המגרש שלו מעבר למה שצויין בתב"ע הוא היה אמור להחתים שכנים ( לבקש הקלה) וזה היה הזמן שלך לבקש ממנו השתתפות בעלות הקיר מכיוון שהגובה שלו שונה מהתכנון , ברגע זה כבר מנסים להסכים על מי משלם מה , היכן הקיר עובר , פרטי קיר ,,,,וכו..

כשאני בונה אני תמיד מתייחס לגבהים של השכנים שלי , אין לי רצון למצוא את עצמי במצב שחופרים לי מתחת לייסודות החומה וחושפים אותן..

בהצלחה.
אורן נאמן
ניהול פרויקטים בבניה.

byyyb

New member
הכל נכון

אכן ידעתי מה הגובה שלו, אך המגרש שלו לא היה חפור לגובה לכן לא יכולתי לבנות קיר.
עכשיו הוא חופר ואני צריך לתת פתרון.הוא ירד נמוך מה0.0 שלו ואף אחד לא עידכן אותי.
לכן אני שואל:
האם הירידה הנוספת היא עליו או עלי?
האם קיר מסלע טבעי תופס בתור פתרון?

Y99

New member
תשובה.

מכיוון שהוא בונה בסופו של דבר על פי היתר ולא בקשו ממנו אישור וחתימת שכנים העלות תתחלק בינכם.
בגדול החוק מחייב אותך למנוע גלישה של המגרש שלך לתוך המגרש של השכן ( למנוע מפולת) ושוב החוק הייבש גם יקבע כי הקיר יהיה בשטחך אלה אם יש התייחסות יישובית למה קורה בין שכנים ( כפי שעשו בשבי ציון).
נסו להגיע להבנות ולשמור על שכנות טובה ( חצי חצי בעלות הקיר ומיקום הקיר יהיה חצי אצלך וחצי אצלו ) כך הוא גם יוכל להשתמש בו לצרכיו.

guprnds

Active member
האם אתה יכול להפנות אותי אל החוק הזה?

כולם חוזרים ומצטטים אותו אבל אף אחד לא יכול לומר איפה הוא נמצא...

למעלה