בנייה קלה ?????????????

בנייה קלה ?????????????

אני מתעניין בבניה קלה אך כבר הסתבכתי לגמרי מכל השיטות המוצעות בבקשה אם מישהו עבר את ההתלבטות בדק ושאל ובנה בנייה קלה אשמח לשמוע עצה מה גם שיש הבדלי מחירים גדולים מאוד בין החברות הבונות באותה שיטה תודה מראש אבי.

בניה מתועשת

http://www.r.ybay.co.il/mivnim/index.html באתר לא כל כך מפרטים על השיטה תבקש שישלחו לך קטלוג בהבדל מאחרים אפשר לבנות בשיטה שלהם 2 קומות ובתוך הבית הם משתמשים בפלטות גבס עבות פי 2 כך שיש הרגשה של קיר קונבנציונלי .

בינא

Member
מדוע שלחת אותו ל"מרין קונטיינרס"?

זו חברה שעוסקת בהסבת מכולות למגורים, משרדים ומחסנים...

כן נכון ובנוסף הם עוסקים בבניה

מכל הבניה הלא קונבנציונלית הדרך שלהם הכי נראית לי

בינא

Member
בניה קלה של "מרין קונטיינרס" מתאימה

רק למגורים זמניים ולא למגורי קבע...עם כל הכבוד לזה שיש כאלה שחושבים שהכל זמני בחיים... רמת התחזוקה הנדרשת לאורך שנים היא גבוהה ואינה מסתיימת לעולם וערך המבנה יורד עם השנים בדיוק כמו של רכב...כי זו בניה לא איכותית ואין לה שום קשר עם תקני הבניה למגורים, כי אין לה אפילו ממ"ד, הקירות אינם עומדים בעובי קירות בניה למגורים (מינימום 20 ס"מ) וגם לא הרצפה המוצעת למבנים שלהם. זה אולי טוב לצימר...רק לא בקיץ כי בלי מזגן שעובד 24 שעות ביממה, לא ניתן לחיות בזה וגם לא בחורף כי בלי חימום מתמיד גם יהיה קשה ואין מה לדבר על קומה שניה...

זה לא מה שאתה מכיר זה תחום

חדש אצלם על רצפת בטון הם שמים פרופילים מגולוונים, בדומה לקיר גבס אבל יותר חזקים . גם הגג רעפים מאותם הפרופילים ואם צריך גג בטון , גם זה אפשרי עבור קומה שניה . על הפרופילים בתוך הבית שמים פלטת גבס בעובי 2 ס"מ, בתוך הפרופילים שיכבת בידוד , על הפרופילים מבחוץ בד סופג לחות ועל זה או טיח רגיל או חיפוי אבן או חיפוי בדומה לשיש קיסר שזה בא בפלטות מרובעות המיוצרות במיוחד לחיפוי חיצוני . זה לא מופיע עדיין באתר שלהם, בגלל זה אמרתי לבחור לבקש מהם קטלוג . המחיר שלהם יותר זול ב 10% מבניה רגילה, זמן ביצוע כ 4 חודשים .

Rשף

New member
פשוט לא הבנת

התשובה ל- "בנייה קלה" היא תמיד "בית ישראלי" ואיזה אתר שבטח מוכר לך...

לוחות איטונג משחילים לוחות איטונג בעובי של כ 20 ס"מ, רוחב של כ 50 ס"מ, ובאורך שניתן לשינוי של מספר מטרים ,אחד על השני בתוך מסילות מתכת שנמצאות משני צידי הלוח.

אם כך אני מכיר את זה

היה מבנה תעשיה באלי סיני , שנבנה בשיטה הזו . דבל טי גדול ממתכת כעמוד ובלוקים ארוכים מזויינים מאיטונג, הושחלו בין העמודים , אפילו לא טרחו לטייח את המבנה . אבל זה דורש עבודה של מנוף גם להעמדה של העמודים וגם להשחלה של הבלוקים המוארכים .

בינא

Member
"איטונג" בונים על שיטת "בית ישראלי"

וניתן ללמוד עליה מצפיה באלבום עם תמונות של מבנים בשלבי בניה שונים באתר "בית" www.bayit-il.co.il הסיבה לכך שחברת "איטונג" דוחפת דווקא כיום את שיטת הבניה הזו למגורים, פשוטה בתכלית - יש להם מפעל שמיצר את המוצר הזה מזה כ-60 שנה בארץ כאשר היעוד העיקרי שלו היה למבנים גדולים, ציבוריים, תעשיה ומחסנים, בלי להבין שיש להם מוצר מנצח שפותר לקבלנים את רוב הצרות שיש להם מרטיבויות למיניהן וסדקים. מרגע ש"נפל האסימון" ועל זה אומרים "מוטב מאוחר מבכלל לא", מינו מנהל למוצר וכיום את לוחות האיטונג המשוריין, ניתן לרכוש בגדלים שונים וכולם מיועדים לבניה למגורים פרטיים: כל הלוחות יכולים להיות מוזמנים בכל מידה נתונה עד 6 מ"א 0.5 מ' גובה ובעוביים של 12; 15; 20; 22 ; 25 ס"מ, כאשר לבניה למגורים מתאימים 3 מידות הרוחב הקטנות והמידה של 12 ס"מ עובי מיוצרת עד אורך של 4.5 מ'. לכל הלוחות יש שקע ותקע המונעים חדירת מים דרך החיבור. כל הלוחות עמידי רטיבות ואינם מעבירים מים מצד לצד. בכל הלוחות יש 2 רשתות פלדה שנותנות להן מצד אחד חוזק ומצד שני גמישות, אבל ייתרונן גדול הוא במסה המגנה מחום ומקור שזה אומר שהלוחות מבודדים ברמות גבוהות מהתקנים בניגוד לכל חומרי הבניה האחרים בשוק. להעמדת הלוחות לא חייבים להשתמש בקונסטרוקציה ממתכת או מפרופילי פלדה כבדים וניתן לכופף ולהכין עמודים מפח/פלדה בעובי הנדרש לפי הנחיות ותכנון המהנדס המתכנן ולכן ניתן לבנות לכמה קומות גובה (מעל לקרקע). ניתן גם לבצע עמודי בטון אולם אלה יהיו קטנים בהרבה מעמודי הבניה הקונבנציונאלית, יבוצעו יחד עם הצבת הלוחות של האיטונג המשוריין כי האיטונג המשוריין מצטיין בחוזק המאפשר לו לשאת משקל של כמה קומות ולכן אין צורך בקורות חיזוק בקירות או מעל פתחי חלונות ודלתות. היות והקיר המתקבל חלק כמעט לחלוטין וגם אטום ומבודד, חוסכים שימוש בטיח וניתן לבצע שליכט פנימי וחיצוני על הלוחות ללא הכנות נוספות, מה שחוסך כיום זמן וכסף רב. לפרטים נוספים ניתן לשלוח מסר או לכתוב דוא"ל לחתום מטה.

כשהייתי אצלם במפעל באשקלון

הם לא דיברו על השיטה הזו . הם דיברו על " הבית הלבן " שכל הבית מאלמנטים של איטונג בלי בטון בכלל בקירות ובלי ברזל .

בינא

Member
המפעל באשקלוןמייצר רק בלוקים...לכן

דיברו איתך רק על מה שניתן לבנות מהם. המפעל שמיצר את האיטונג המשוריין ("בטרום") נמצא בפרדס חנה. אם רוצים פרטים בנושא מתקשרים לשם ומדברים עם אבירם - 04-6178802

נו זה בדיוק מה שהיה באלי סיני

בלוקים של איטונג ארוכים, בגובה של חצי מטר אבל לא עם רשת אלא עם 2 ברזלי 6 לאורך בתוכם . להנחה שלהם חייבים מנוף . יש להם פזה בין בלוק לבלוק כך שאי אפשר להסתפק בשליכטה בלבד .

בינא

Member
בתוך הלוחות יש 2 רשתות פלדה

וניתן להזמין אותם גם בלי פאזה, במידה ורוצים לבצע עליהם שליכט צבעוני או שליכט פנימי לצבע.

pokimon4

New member
בניה קלה

אנחנו חברה שבונה בבניה קלה עם ניסיון רב בתחום מפעלנו בקיבוץ אפק לייעוץ חינם ואמיתי פנה אליי איציק:0524264934 [email protected] כתובת אתרנו:baitkal.co.il

בינא

Member
בניה קלה/ בניה כבדה/ בניה מתועשת

הכל כבר נעשה סלט אחד גדול...בשביל תקרת בטון צריך בסיס, עמודים וקורות כבדות...זו כבר לא בניה קלה ובטח לא בתחום ובידע הבניה של "ישראמרין". התאורים שתיארת על בד "סופג לחות"...כוונתך ל"מחסום אדים", האמור למנוע מהלחות שהייתה בקיר לעבור פנימה עקב חימומו בשמש והפיכת הלחות לאדי מים...שעליו מטייחים או מדביקים חומר "דמוי אבן קיסר" ש"מיוצר במיוחד בשבילם", נשמע לי באמת חדש ואיני מופתע שזה עוד לא באתר שלהם... אז אתה מציע לבחור שעוד לא יודע מה זו בניה בכלל ומתעניין בפורום ב"בניה קלה", ללכת ולהתנסות ולהיות שפן ניסוי של חברה שעד היום התמחתה בשידרוג קונטיינרים? הגבס בעובי 2 ס"מ? הם מביאים אותו במיוחד? הסיבה פשוטה, כשצריך עובי כזה, נהוג להשתמש ב"דבל פלטה" = 2 לוחות של 1.25 ס"מ כל אחת ואז מגיעים ל-2.5 ס"מ עובי. מה ש"ישראמרין" עושים הוא חיסכון - 2 ס"מ בלבד. ללא ספק הבניה היא מסוג מתועש ויכול אפילו להיות שזה יוצא לא רע אבל להשוות לבית מגורים חצי כבד או כבד... רחוקה הדרך.

שמע! פרייר אני לא!

ראיתי דגם של הבניה שלהם בתערוכה בגני התערוכה , המצלמה שלי לא תפקדה טוב באותו הרגע כך שאין לי צילומים טובים . פלטת הגבס היא פלטה עבה ולא 2 מחוברות . הפלטה נותנת הרגשה של קיר קונבנציונלי כאשר דופקים עליה עם היד . שלד הפלדה הוא יותר מסיבי משלד רגיל של קירות גבס . . החיפוי החיצוני עם הפלטות הדומות מאוד לשיש קיסר הוא לא זול 420 ש"ח למ"ר אבל זה במקום הטיח אז צריך לקזז מהמחיר הזה את מחיר הטיח . מי שרוצה בניה קלה זה פתרון מצויין . בטח שיותר טוב מהקרווילה שאני גר בה כעת .

למעלה