בנייה קלה

inbalsh

New member
בנייה קלה שלום, רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לבנייה קלה (מתועשת). אין לי אפשרות כלכלית לבנות בית פרטי, וגם לא זמן לפקח על הבנייה. הדרך היחידה שאוכל להגיע לבית נחמד ושטוח על שטח אדמה גדול, היא על ידי בנייה קלה. דיברתי עם חברת "בית קל" וקיבלתי פרטים, נשמע מעניין. הם טוענים שבארצות הברית זו השיטה המובילה. מישהו מכיר את הבנייה המתועשת לצורך בניית בתי מגורים? יודעים אם זו באמת בנייה איכותית? איך זה ביחס לבנייה קונבנציונאלית מבחינת חוזק, עמידות, בידוד? אשמח מאד לשמוע את דעתכם.

talullah

New member
ישנם המוני חברות המציעות בניה כזו תחפשי בדפי זהב תנסי להפגש עם לפחות 3-5 חברות כולן בונות בערך אותו דבר רק ברמות גימור שונות חפשי המלצות ולכי לראות בתים שכבר נבנו - לפחות לפני שנה שנתיים המחירים כפי שאני ביררתי לגבי הבית שלי נעו בין 580$ למטר ל 900$ למטר כמובן שיש להוסיף לזה עוד המון הוצאות אחרות שאינן נכללות כמו מיסים, מזגנים, פיתוח שטח, חיבור הבית לצנרת ביוב וחשמל ועוד ועוד ועוד סה"כ הבניה הזו בסדר גמור ישנם אזורים בארה"ב ואוסטרליה שבונים רק כך בהצלחה

גם בשיטת בניה קלה המחיר הוא לא זול כל כך ישראמרין מאשדוד דורשים כ 700$ למ"ר עד מפתח . כאשר יש לי קבלן קונבנציונלי, שיבנה לך בית רגיל ב 800-850$ למ"ר. עד מפתח . מה התקציב שלך לבניה ?

ITCHAKG

New member
בניה קלה אולי פותרת בעיה מיידית בחסרון כיס, אך כשירווח לא ניתן לשדרג את הבניה ובמכירה המבנה הקל מאבד מערכו הנכסי. במקרים של בעיה תקציבית אני ממליץ לתכנן את הבית למצב הסופי, ולבצע בשלבים עפ"י תזרים המזומנים. לגבי בינא, ייתכן והוא הבין שבמקום למצוא לקוחות בפורום, הוא מאבד אותם. ואולי הוא מטייל אי שם.

למעלה