בנייה מתועשת

romi78

New member
בנייה מתועשת

אני יודעת, דיברו כאן בפורום לא מעט על בנייה מתועשת. אבל יש לי עוד כמה שאלות באופן כללי אנחנו מתכננים לבנות בית בן 2 קומות + מרתף (170 + מרתף 90) באזור המרכז (אזור יוקרתי) 1. האם זה יותר זול למטר? (מתועשת (לא עץ - טרומי הכל במפעל או חלק במפעל חלק באתר) - מול קנוונציונאלי) 2. מה עושים עם מרתף - שם זה עבודה קונבנציונאלית לחלוטין? 3. האם המבנים לאחר הבנייה יהיו עדיין שכירים? 4. מה לגבי סדקים ורטיבות - קראתי דיעות לכאן ולכאן 5. כנ"ל לגבי בידוד - גם כאן היו דיעות חצויות 6. נכון שזה לא מסחרי - אבל איזה חברות הכי טובות ומקצועיות בתחום? 7. האם צריך בעלי מקצוע מיוחדים לבנייה כזאת - האם הם יותר יקרים? כמו קבלנים, מפקחים? 8. למה בארץ זה לא נפוץ - או האם בשנים האחרונות זה יותר נכנס לשוק. כי בחול (כמו ארהב זה מאוד נפוץ- במיוחד עץ) תודה רבה לכל העונים.... רומי

איריסג

New member
אנחנו בודקים עכשיו שיטה חדשה של איטונג

שהיא חצי מתועשת - זה נראה מאד מאד מעניין. מחר או מחרתיים אני אמורה לקבל הצעת מחיר ואז אני אהיה יותר חכמה - כי יהיה לי מקור להשוואה אל מול הצעות מחיר "קונבנציונאליות". בשיטה המדוברת (איטונג טק - בטרום לבניה פרטית) - המרתף נבנה בשיטה הקונבנציונאלית. אני חושבת שהמחיר למטר הוא מאד תלוי רמת גימור. מבחינת בידוד - לפחות בשיטה הספציפית הזו - הבידוד הוא אחד היתרונות הגדולים - כי זה איטונג. לא יודעת מי עוד הקבלנים שעובדים בשיטה הזו - אני יודעת על רוח סתיו שיושבים בקדימה - ובחוברת של איטונג שמסבירה על השיטה - יש בכריכה בית שבנו רוח סתיו. כנראה שזה אומר משהו.... כאמור - טרם סגרנו איטתם- אז אני לא יודעת להתייחס לנושא המחיר. לא הבנתי מה זה "האם הבתים יהיו עדיין שכירים".

romi78

New member
תדה איריסג

נוכל להתכתב ישירות ולא בפורום ותוכלי לספר לי מה העלויות בשיטה שאת בודקת. [email protected]

בינא

Member
בניה מתועשת לעשירים ולעניים כאחד

יש עשירים מאוד שכבר בנו בשיטת מתועשות כמו שיש עניים שגרים בהן. רמת המבנה היא כפונקציה של רמת הגימורים בו. הבסיס שווה. 1) עלויות הבניה נמוכות יותר בגלל משך בניה קצר ומיעוט עובדים נדרש. למרות זאת הבניה הרבה יותר איכותית. 2) המרתף תמיד יהיה מבטון בגלל לחצי הקרקע ודרישות האיטום ההופכים את הבניה המתועשת התת-קרקעית ליקרה יותר. 3) אין כל בעיה למכור את המבנים בעתיד מכמה סיבות: א. הם נראים טוב גם לאחר שנים רבות. ב. רמת הבידוד עולה בהרבה על התקנים. ג. התחזוקה הדרשת מועטה ביותר ולכן עלויותיה נמוכות לאורך השנים. ד. הוצאות החימום והקרור נמוכות וניתן להראות זאת בחשבונות החשמל לקונים. ה. אפשרויות השינויים זולות בגלל השימוש בגבס בכל חלוקת הפנים. להלן כמה עובדות: א) מבנה שתמונתו מצורפת נמכר לאחר 12 שנים ב-15% מעל מחיר השוק של הבתים באיזור מכל הסיבות למעלה. ב) מבנה באילת שנבנה באותה שיטה הנקראת "בית ישראלי", נמכר בפי 4 מעלות בנייתו, 8 שנים קודם. ג) מידע על שיטת "בית ישראלי" ניתן לקבל אם מקישים בגוגל "בית ישראלי" ונכנסים לאתר מידע מקיף בנושאי בניה שונים ובהם מידע על השיטה בתוספת אלבום תמונות של בתים שונים בשלבי הבניה השונים. ד) במענה לשאלה (4) - שיטת ,בית ישראלי" מתפססת על התפיסה של "קופסה בתוך קופסה" = הקופסה החיצונית הקונסטרוקטיבית הכוללת את רצפת היסוד, קירות החוץ והגג והקופסה הפנימית הכוללת את כל מרכיבי הגמר רצוף,גבס, חשמל, אינסטלציה, נגרות, צבע, וביניהם - אלומיניום עם זכוכית בידודית ובידוד צמר זכוכית בין הקופסאות בכיסוי של 100%, כך שאין גשרי קור וחום ולא אפשרי שסדיקה חיצונית משום סוג תגיע או תיצור סדיקה פנימית כי אין חיבור בין הקופסאות. אם יש סדקים הם ויזואליים וניתנים לתיקון עם שפכטל וצבע. 5) רמת הבידוד גבוהה בהרבה מהתקנים - פי 4 מהתקן בקירות ויותר מזה בגג. הגג עשוי מפנלים מבודדים ואם מכסים אותו גם ברעפים, מגבירים את רמת הבידוד עוד יותר. להלן כמה עובדות על הבידוד המושג: א) באילת יש 2 בתים של 240 מ"ר כל אחד עם 4 מפלסים ב-2 קומות. לכל מבנה כזה יש רק מזגן מיני-מרכזי אחד של 4 כ"ס. במבנים דומים באילת הבנויים בשיטה הקונוונציונאלית יש 6 מזגנים של 4 כ"ס או מזגן מרכזי תעשייתי וצריכת החשמל גבוהה פי 5-6 מזו המושגת בבתים הבנויים בשיטת הבית הישראלי שם. ב) באפרת יש מבנה דו-משפחתי של 2 קומות + עליית גג בגובה קומה. אפרת גבוהה יותר מירושליים ולכן גם קרה יותר בחורף. במבנה בנבנה שם בשיטת בית ישראלי, אין קונדנסציה, אין חימום מרכזי ויש מזגן אחד רק לעליית הגג. (שם "חסכו" כסף והתעקשו לבצע את הגג ללא הפנל המבודד ורק עם רעפים ויריעת בידוד בועות (שנותנת 5% קירור יחסי בלבד). ג) במהלך החורף והקיץ מופעלים 2 מזגנים 5 כ"ס למבנה קונוונציונאלי במרכז הארץ במשך 10 חודשים בשנה בעוד במבנה מסוג הבית הישראלי מופעל המזגן רק בקיץ לכ-4 חודשים למספר שעות בודד בימים הלחים וצריכת החשמל השנתית 1/4... 6) לא ניתן להמליץ על חברות בפורום. למידע נוסף שילחו שאלה לדוא"ל [email protected] 7) בעלי המקצוע הבונים מבנים מסוג הבית הישראלי הם בעלי מקצוע יותר "מדוייקים", מתוחכמים ומבינים, אחרת לא היו עוסקים בביה בשיטה מתקדמת. למרות האמור - היות וחלק מהבניה קונוונציונאלי ומזה "לא ניתן להימלט" - מרתף מבטון, רצפת יסוד מבטון, ממ"ד מבטון לפי תקן הג"א, ריצוף לפי בחירת הלקוח - קרמיקה מרצפים אותו דבר בכל סוג של בניה וכיו"ב עבודות... ניתן לאמר שגם הצביעה דומה, אבל היא לא כי היא נצבעת על גבס והתוצאות ברמה לעומת צביעה על שליכט, בהתאם. עובדה נוספת וחשובה: חשמלאי ואינסטלטור ישקיעו הרבה פחות עבודה בהתקנת כל נקודה כי אין חציבות ואין ביטון חוזר ואין תיקוני טיח או סתימה של צנרת בגלל לחץ בקירות או פגיעה של בעלי מקצוע אחרים ולכן המחיר של כל נקודה שלא לדבר על מהירות הבצוע, יהיו נמוכים משמעותית. כנ"ל עבודת הרכבת הנגרות, האלומיניום, הצביעה וגם הריצוף המבוצע לפני החלוקה של הקירות הפנימיים והחיפוי המבוצע בהדבקה ולכן, בגלל מהירות בצוע גבוהה יותר, עלויות העבודה מוזלות יחסית. בעלי המקצוע אינם יותר יקרים אלה יותר יעילים והתוצאה המושגת היא ברמה גבוהה יותר והמחירים בהתאם. 8) זה לא נפוץ בארץ מסיבות שונות וכמה מהן להלן: א) האינטרסים של חברות קבלניות. ב) האינטרסים של הממסד הקבלני. ג) חוסר מידע אצל אדריכלים ומהנדסים - יש הרבה מהנדסים שמתמחים בבטון ומעט בפלדה. ד) התנגדות של חברות יצרניות מסחריות לפרסום בנושא מסיבות שלהן... ה) שמרנות קשה באוכלוסיה שלנו. ו) שמרנות של אדריכלים ומהנדסים... לא כולם כי בעובדה יש כאלה שנכנסו לנושא ובשמחה. ז) אזורי תעשיה שנבנו בשיטת מתועשות בארץ מרתיעים בגלל גימורים מתועשים ולא מוצלחים מבניה למגורים. נכון לימים אלה, שיטת "בית ישראלי" עומדת לקבל שיווק ומוקמות חברות שיתמחו בבניה בשיטה כי יתרונותיה רבים: א > זו הבניה הירוקה ביותר הקיימת - מעט פסולת בסיום התהליך ושימור אנרגיה כל חיי המבנה, לאורך שנים רבות. ב > חוסכת אנרגיה, חוסכת באחזקה, חוסכת עלויות, נשמרת בתקינות גבוהה לאורך שנים רבות. ג > יכולה להיבנות בכל תוכנית ואינה מחייבת סטנדרטיזציה או סוג מסויים של חומרי גמר. ד > גמישות תכנונית וגמישות גדולה לשינויים ותוספות עתידיות. ה > מאפשרת לזוג צעיר לבנות עם אופציה עתידית בהשקעה יחסית קטנה כולל השקעה קטנה של השלמה בעתיד.

אני ממליץ על שיטה קונבנציונאלית עם שילוב תעוש

של מחיצות גבס והמנעות מבצוע טיח פנים. בניתי כמה בתים בחיי הקבלניים בעיקר בשכונות מבוססות או בהרחבות ישובים, ומעולם לא בצעתי גג מפנלים של פלדה (במבני מגורים) ואני גם לא ממליץ על פתרון מסוג זה, בעיקר בשל בעיות תחזוקה של חלקי בניין עשויים פלדה. במקרה שלך כל ההסבר המלומד על בדוד תרמי פי שלוש מהנדרש בתקן אינו רלוונטי משום שבאזור המרכז, קיר מבלוקי איטונג 22 ס,מ בתוספת 2 ס"מ קלקר המודבק על חלקי הבטון, נותן פתרון מעולה לבדוד על הקירות. עם כל הכבוד לבונה הישראלי, שיטתו הקופסתית, יש בה רק מגבלות תחזוקה של חלקי פלדה, אין בה כל יתרונות של גמישות תכנונית ונוספת בעיה של עמידות מבנה הפלדה בשריפה . בבניה של רבי קומות מקובלת שיטה מתועשת של יציקת קירות בטון עם חיפוי שיש (על הקרקע) והרכבתם על שלד הבטון (שיטת ברנוביץ). בבניה בודדת אין הצדקה כלכלית להשתמש בשיטה זו כי עלות התבניות תהייה אדירה. באם כל ההסברים של קודמי היו בעלי בסוס הנדסי וכלכלי, היו מקימים אלפי מבנים בשיטה זו - מבחן התוצאה מצביע על חולשת הטיעונים (בהמעטה)

avi5199

New member
הסיבה העיקרית שלא רציתי בניה תעשיתית היתה

קירות הגבס .

romi78

New member
תודה בינא

רוב תודות!!!! לא ציפיתי לתשובה כזאת מפורטת נמשיך לשוחח במייל (המייל שלך חוזר?!...ניסינו עם ובלי -)

romi78

New member
שאלה לבינא

אם עלות בנייה לבית היא כ 750$ למטר (בערך, לא משנה כרגע באיזה שיטה)- כמה צריך לעלות רק היציקות למרתף - ללא הכנות, ללא ריצוף, להשאיר רק קירות חיצוניים? האם בכל התחשיבים (אדריכל כו') מכניסים במקרה הזה גם את הגודל של המרתף, למרות שלא יהי שם שום דבר?

בינא

Member
נשלח לכם גם מסר ולהלן תשובות:

עלויות מרתף נובעות מכמה עבודות ולא רק יציקות: * עלות חפירה, כולל דרך גישה לכלי שחופר וכולל 1.5 מ' רוחב חפירה מכל צד מעל מידות המרתף לצורך עבודת האנשים, בצוע החיזוקים, פרוק הטפסנות, בצוע איטום לאחר היציקה ומילוי לאחר גמר בצוע המרתף, כולל ניקוז והידוק. * הידוק ובצוע שכבת מצעים מהודקת מתחת לכל שטח המרתף + 1/2 מ' לכל צד לפחות. * בצוע איטום כהכנה לקבלת הרצפה. * טפסנות, ברזל, בידוד, חשמל, אינסטלציה, איוורור, מסגרות, ויציקת המרתף. * איטום קירות המרתף. * יציקת מדרגות ובאם יש חלונות למרתף, הכנות מתאימות. מכל הסיבות להלן, עלות שלד מרתף תהיה כ-20-30% יותר גבוהה מעלות קומה. אם קיבלתם הצעות מחיר ב-1,500 ש"ח / מ"ר לשלד קומת הקרקע, המרתף יעלה 2,000 ש"ח / מ"ר לפחות. התחשיבים שעושה האדריכל, המהנדס (קונסטרוקטור), קבלן השלד והמפקח, ייקחו בחשבון את המרתף כחלק בלתי נפרד מהמבנה ב-מ"ר. צריך להבין כי כל הנ"ל עובדים על תכנון / בצוע המרתף, לא פחות ולפעמים יותר מאשר על קומה רגילה. זה ש"אין שם כלום", אינו רלוונטי להם. ועדת בנין ערים תיקח אגרת בניה והרשות המקומית תיקח אגרת רישוי וכל אגרה אפשרית נוספת על כל שטח, בלי שום התחשבות אם זה גמור או אם יהיה בז איזה שהוא שימוש בעתיד.

גם אני ניסיתי קצת לברר ויש

דעות כל כך קיצוניוצ לכאן ולכאן שלא ממש הצלחתי לגבש דיעה. אם הבנתי נכון אז באופן כללי: בניה מבלוקים זה איכות לא טובה כל כך של בידוד (אפילו איטונג) יחסית לשאר האופציות. מרתף תמיד קונבנצינלי אוסטק שמיר יותר יקרים מבניה קונבנציונלית אבל הם אחראים על הכל (אנשי מקצוע , ביטוחים , אחריות של 7 שנים....) יש את מודול-הום שיש להם עכשיו פטנט חדש שהם קנו מארהב או קנדה - שמעתי המלצות אבל עוד לא בררתי מחיר בהצלחה

לנו אוסטק שמיר נתנו הצעה שיצאה בסופו של דבר

עם כל מה שהיינו צריכים להשלים - 1600$ למטר שזה מופרך לחלוטין כי הסטנדרט אמנם טוב אבל לא עשוי מזהב.

avi5199

New member
לא הבנת כלום

1. בבניה קונבנציונלית מאיטונג, הבידוד מעולה, ולא צריך יותר בידוד מזה בארצנו. 2. היו כאן שירשורים על תלונות קשות על האחריות של אוסטק שמיר . 3. בית זו השקעה לטווח של עשרות שנים ( יותר מ 7 , על מדיח כלים קיבלתי 8 שנים אחריות) את צריכה להחליט אם את הולכת להשקיע את כל הכסף שלך במשהו שזה פטנט חדש, ושאין מספיק נסיון איתו, שאיזה חברה אנונימית "תתגלח עליך" ... או במשהו שנוסה במשך עשרות רבות של שנים ושרוב האנשים מעדיפים. 4. יש לי משפחה גדולה בקנדה, ואני יודע ממקור ראשון שהם בונים בתים מעץ ובבניה מתועשת כי שם זה זול הרבה יותר מבית קונבנציונלי, הם מודעים לכך שבניה קונבנציונלית יותר טובה ואיכותית, ולכן בית בקנדה שעשוי בבניה קונבנציונלית שווה יותר.

משה פרל

New member
../images/Emo2.gif

היו כאן שירשורים על תלונות קשות על האחריות של אוסטק שמיר
יש לך כמה כאלה ? ובבקשה תחסוך את התגובה הקבועה של מאגר על סוביודיצה במשפט שבו הוא משמש מומחה על בנייה של אוסטק מלפני 15 שנה. הם יקרים, פלצנים אפשר להתווכח על השיטה וגם אני לא בחרתי בהם בסוף אבל מעולם לא שמעתי טענות על השירות שלהם או איכות הבנייה.

avi5199

New member
היו גם היו! או כאן, או בפורום שיפוץ ובניה.

סתם לא בא לי לחפש.

avi5199

New member
אתה מתימם ! כי היית שותף לשירשורים האלה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewmsg.asp?forum=1630&msgid=104132524

משה פרל

New member
נו ../images/Emo35.gif

90% מאגר ועוד תלונה אחת בלי פירוט, אתה מכיר קבלן שלא מפשל ?

למעלה