בנייה מול קניה

startup1

New member
בנייה מול קניה

שלום לכולם, אנחנו מתלבטים בין קניה של בית בנוי בשכונה שלנו לבין קניית מגרש ועליו לבנות דו. בשני המקרים מדובר על מגרשים בגודל של כ 250 מ"ר. הסיבה שאנו שוקלים את זה, מאחר והמחירים אצלנו בשכונה הינם גבוהים מאוד והגענו למסקנה שברמת המחירים הנוכחית, ייתכן וכדאי להיכנס להרפתקה של הבניה, כי אז נקבל משהו שהוא קרוב יותר לבית חלומותינו, מאשר לבית חולומותיו של מישהו אחר. אני מנסה להעריך כמה אמור לעלות בנייה של בית חדש.(וברור לי שאני שואל שאלה מסוג כמה עולה חליפה ליתום, אבל אנסה להיות כמה שיותר מפורט). אשר אמור לכלול מרתף גדול, קומה 1 של סלון, מטבח גדול, פינת אוכל, שירותי אורחים, חדר שירות/חדר משפחה (אני מעריך ששטח הקומה ה 1 יהיה כ 90-100 מ"ר), קומה 2: 4 חדרי שינה, 2 שירותים ומקלחות, קומה 3 (על הגג, חדר בשטח של כ 25-30 מ"ר). סה"כ אני מעריך ששטח הבית יהיה כ 230 מ"ר + מרתף בגודל של כ 80-100 מ"ר. אנחנו מחפשים לבנות בסטנדרד איכותי (ציטטו לי בעבר מחיר של כ 1500 דולר למטר (א. האם זה נכון? ב. מה הערכה בש"ח כיום?, ג. האם זה רלוונטי גם למרתף שאמור להיות בסטנדרט די פשוט). שורה תחתונה, בהינתן המפרט הכללי הזה, כמה כסף אני אמור לשריין לפרוייקט (מעבר לעלות המגרש)? תודה

פיטנגו4

New member
על 250 מ"ר מגרש

לבנות 100 בקומת קרקע - זה צפוף להחריד... מכיוון שיש לכם יכולת לבנות מטרז' גדול ורצון לסטנדרט גבוה ואיכותי, אתם בטוחים שהחלום שלכם הוא כזו צפיפות? לא רק שלא ישאר לכם שטח גינון בכלל, גם תהיו תקועים בתוך הבית של השכן...

startup1

New member
100 מ"ר

אני עוד לא מספיק מכיר את חוקי הבניה באזור שלנו, אבל מכל הבתים שראיתי בשכונה שלנו זה פחות או יותר הגודל של כל קומה, כך שאני מעריך שכנראה אלו אישורי הבניה באזור. במידה ואפשר לבנות יותר גדול, כמובן שנשמח לעשות כן. כמה להערכתך צריך לשריין לטובת פרוייקט מסוג זה? תודה

calila

New member
פיטנגו לא התכוונה שתבנה יותר גדול

אלא שהמגרש קטן והבנייה תופסת את רוב השטח של המגרש שלא מאפשר לכם להנות מגינה כי מה שישאר לכם מהגינה יהי בגודל של עציץ גדול אז למה לבזבז כסף על בית גדול צמוד קרקע ולא להנות מהיתרון היחיד שתקבל? לבנות יותר גדול - משמע גינה יותר קטנה...היא התכוונה שתבנה קטן יותר ... אגב, בבית של 4 קומות רצוי שתהיה מעלית ... בהתחלה זה נראה לא נורא אבל עם הזמן המדרגות יעלו לכם על העצבים, וזאת בהנחה שתהיו צעירים לנצח... עלות בנייה היא מזמן לא 1500 דולר למטר, בוודאי אם לוקחים בחשבון את מה שבדרך כלל שוכחים ... מטבח, מיזוג, מיגון, גימורים (מעבר למובן מאיליו - כגון מעקים למדרגות ולמרפסות, אהילים, ארונות לחדרי אמבטיה וחדרי ארונות),, מעלית וכמובן גינון .... בקיצור, מדובר בעלויות גבוהות שאיש לא "זוכר" להכניס בעלויות הבנייה שלו, לא מרוע אבל זה המצב, כמובן יש לקחת בחשבון עלות של אדריכל, קונסטרוקטור, מודד, יועץ קרקע, מפקח, תשלומים לחיבור ביוב (אצלנו בישוב מדובר על כ 70K שח) חיבור חשמל (15K שח) , עלות העתקות (אצלנו הגיע עד 5K שח) ועוד כל מני "עיזים" שיקפצו (והם יקפצו) בדיוק כשנדמה לך שנגמרו ההוצעות .. מצד שני להתפשר על בית שהוא חלומו של מישהו אחר, גם לשלם ביוקר ואולי אפילו לשפץ לא יביא לחסכון גדול ... לפני שאני התחלתי לבנות חיפשתי לקנות מוכן באותו ישוב, אבל הבתים שהיו למכירה היו כל כך רחוקים מהחלום שלי שנאלצתי ללכת על בנייה ... אני יודעת שעלות הבנייה יצאה גבוהה בהרבה מבתים אחרים בישוב אבל הבית מתאים לי כמו כפפה עם חשיבה לעתיד... כך שבמקרה שלי היה הגיוני לבנות לבד אפילו בעלות גבוהה יותר... בתים בישוב שלנו - בני 10-15 שנה נמכרים ב 300- 400 אלף דולר, הבנייה שלי עלתה בערך 500K דולר, אבל אני כוללת בה הכל ... כולל ריהוט, מוצרי חשמל וכל ה"עיזים" שציינתי קודם ... אם הייתי קונה בית מוכן הדורש שיפוץ הייתי בקלות עוברת את עלות הבנייה

פיטנגו4

New member
../images/Emo6.gif

זה בערך מה שהתכוונתי... שלא ישארו שטחי גינון, ושהשכנים יהיו במרחק של רצועה צרה בכל כיוון, מה שיוצר צפיפות לא קטנה בין הבתים. צריך להיות מודע לזה לפני הבניה ולא לגלות את זה אחרי כן. אבל בניגוד לדבריך, אני לא התכוונתי לאמר "תבנו קטן יותר". אני לא חושבת שיש לי זכות לאמר למישהו לבנות קטן יותר או גדול יותר...

startup1

New member
תודה רבה ושאלה קטנה

תודה רבה על התשובה המפורטת (זה בדיוק הנושאים שחיפשתי). האם את יכולה לתת לי מספר אצבע לעלות למ"ר בש"ח שכולל את הכל? (ברור לי שאצטרך להוסיף כ 10-15% בלת"מים על זה, אבל פשוט חשוב לי לדעת האם בנייה עומדת בתקציב שלנו או לא?

יש פרמטרים שמשפיעים על העלות בגדול

האם אתה תהייה הייזם או תביא קבלן מפתח ? כאן כבר יש כ 20 אחוז הבדל בעלויות . ההבדלים ברמת הגימור יכולים להגיע למאות אלפי שקלים . אפשר להגיע לרמת גימור של 700000 ואפשר גם 300000 באותו הפרוייקט . על מה שאתה מדבר בית של 230 מטר שריין לפחות 1,100,000 ש"ח בסטנדרט די טוב אלומיניום -פרופיל בלגי בחלונות ריצוף עד 250 ש"ח מטבח 50000 ש"ח דלתות פנים 2000 ש"ח דרך אגב המגמה היום אצל הבונים היא הקטנת הגינה ואפילו יציקת בטון על כל השטח של הגינה .וביצוע דק בכל מקרה יש גם שבילים ,כניסה , חצר משק , אז הגינה גם במגרש של 500 מטר לא מי יודע מה גדולה .

קבלן רשום שלד+גמר

שלום טווח המחירים יכול להשתנות מקצה לקצה זה תלוי בתכנון הבית לכל מרכיביו ומפרטיו ושאלת השאלות איזה סטנדרט אתה מחפש? על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא? אשמח אם תיפגשו עימי לפגישה לא מחייבת ואם יש לכם תוכניות אדריכליות+קונסטרוקציה אנו ניתן מענה על פי תקציבכם בברכה אמיר 054-5985855 [email protected] י.ש קבלן רשום

למעלה